Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od ikac2000 »

Ima li nekoga da sam menja tockove? Razmisljam ako ih sam menjam dizalicom, mnogo se izvija auto.

Dok ga podizem, sav skripi od istezanja, pa razmisljam da li je bolje da se podigne iznedna na dizalici u servisu da se ne rasklati.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja mogu da ti fotografisem, kako je kolegi sevis iskrivio sva 4ri krila prilikom zamene tockova na Aurisu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja menjam sam sebi točkove. Ako menjam gume odem u servis.

Tapatalk 4
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Bax napisao:Ja mogu da ti fotografisem, kako je kolegi sevis iskrivio sva 4ri krila prilikom zamene tockova na Aurisu.
Da li su mu podizali auto rucnom dizalicom, ili onom koja dize ceo auto?

Verovatno su podizali van tacaka predvidjenih za to, koje su ojacane dodatnom plocicom.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

ikac2000 napisao:Ima li nekoga da sam menja tockove? Razmisljam ako ih sam menjam dizalicom, mnogo se izvija auto.

Dok ga podizem, sav skripi od istezanja, pa razmisljam da li je bolje da se podigne iznedna na dizalici u servisu da se ne rasklati.

Ja takodje menjam sam tockove oba kompleta su mi na felnama. Pre dizanja popustim srafove na istoj strani na oba tocka, poturim dizalicu kod prednjeg tocka i podignem odjednom celu stranu. Izvrsim zamenu tockova na jednoj strani sa jednim dizanjem.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?

Post od Saša »

To ti je pomalo rizično, može da padne auto, odnosno moraš baš visoko da ga podigneš. Bolje je točak po točak, neće biti ništa autu, tako je i predviđen da se podiže. Ako hoćeš ipak celu stranu odjednom - ja sam to jednom odradio brzo i lako pomoću dve dizalice (jednu pozajmio od komšije).

TT
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Dizao sam ja Punta sa jednom dizalicom, nema vecih problema, naravno da su to dizalice za amatersku upotrebu, i nisu da im se bas toliko veruje...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?

Post od Saša »

Sa takvim stvarima se nije šaliti, a pogotovo ako se još i nešto zavlačiš pod auto. Ja dizalicama nikad nisam verovao, uvek sam podbacivao i kakav panj ili naslažem cigle. Onda radiš šta hoćeš i bez brige.

TT
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Slazem se, ne zezati se sa takvim stvarima.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ne vidim sta je tu problem. Poturis dizalicu kod prednjeg tocka dizes auto dok se prednji tocak ne odvoji od zemlje, kad se prednji odvoji od zemlje zadnji tocak se podigao pre njega, sto bih spustao auto i dizao ga ponovo ako su oba tocka odvojena od zemlje.
Naravno ne skidam oba tocka istovremeno nego menjam tocak po tocak sa jednim dizanjem kola, auto ubacen u prvu, povucena rucna i potureni klinovi pod tocnove. Tako radim stalno i nikakvih problema nema. Druga je prica lezanje ispod kola.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Svaki auto je predvidjen za podizanje cele strane iliti oba tacka i svaki vulkanizer (koji ne podize ceo auto) tako radi, tako da ne vidim cemu filozofiranje oko toga :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ikac2000 napisao:Ima li nekoga da sam menja tockove? Razmisljam ako ih sam menjam dizalicom, mnogo se izvija auto.

ne zna se ni broj koliko sam puta sam menjao tockove :D mozes sam naravno...

Sent from my Galaxy Tab 3 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ta dizalica sa slike ume da provrti rezu i raspadne se

Sent from my ZTE-SKATE
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vise desetina tockova menjao na taj nacin.
Menjam fabrickom dizalicom. Ne izvija se auto, nista ne skripi, nikakvih problema. Predvidjeno je da se tako radi.
Ako sumnjas da se auto izvija podigni dizalicom kao za jedan tocak i otvaraj vrata jedna po jedna, Sva vrata treba da se otvaraju i zatvaraju na uobicajeno nacin bez ikakvih skripanja ili bilo cega.
Ako nije tako treba potraziti poreklo problema sa karoserijom koja se uvija, mada ima nekih auta koji su fabricki sa takvom falicnom karoserijom. To nisam ni sanjao dok nisam imao posla sa jednim takvim koji se uvijao, torziona cvrstoca karoserije mizerna a posle sam pregledom video i zasto pa je auto prodat jer tako konstruisan mi ne treba.
Toliko je bio neotporan na torziju da kada se podigne jedan cosak ili nagazi na visoki ivicnjak nisu mogla da se otvore vratanca rezervoara za gorivo od uvijanja lima.
Odgovori