Ima u Backoj Palanci u prodavnici jedinstva, tzv limarske, a danas sebastijan.
Ima vise modela. Hteo sam i ja da kupim to, da mogu da kuvam pekmez napolju. Ali se ispostavilo da je jeftinije da lozim vatru, nego plin
Našao sam nešto, sutra ću kupiti. Uređaj je italijanske proizvodnje, napravljen je od tuča, ima integrisane nogare, ventil za regulaciju protoka gasa, onako, sve kako treba. Cena je 2.500 dinara. Što se tiče izvedbi nalik onima sa prve dve fotke, dobio sam savet da je to bezveze koristiti za kotlić jer je slaba toplotna moć, a velika potrošnja butana. Više je za kampersku upotrebu gde nešto treba zagrejati, nikako za višesatno krčkanje riblje čorbe, pasulja, paprikaša i sl. Ovo što sam našao je da se uzme i da se ima. Kada ga kupim, okačiću sliku.
Ne znam da li je odgovarajuća tema, ali imam jedno (možda glupo) pitanje - da li neko zna kakav je odnos u Vinkovcima prema srpskim (BG) tablicama? Išao sam u Zagreb i Istru bez problema, ali sa ovim delom nemam baš nikakva iskustva. Kapiram da nema problema ali bolje da pitam (posle Novog Sada i svega što je bilo), samo jedan dan je u pitanju. Hvala unapred za info...
Nije iz Uradi Sam, tamo ništa nisam našao osim onih malih gorionika koji se navrću direktno na bocu. Ovaj sam uzeo na Klisi u nekoj firmi specijalizovanoj za gasnu opremu. 2.500 dinara sam platio, made in Italy. Još treba da uzmem i novi ventil za bocu pošto je ovaj koji imam 30 mbar i 1kg/h, a treba 50 mbar i 1.5-2 kg/h. Ozbiljanje uređaj, čvrt i težak. Potrošnja na maksimumu je 500g/h što znači da se sa jednom velikom bocom od 12 kg može koristiti 24h. Tu je i prednost u odnosu na ona budž rešenja koja gas proždiru, a slabo greju. Ovde je sve kalibrisano kako treba.