Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Beograd

Post od BAJKER »

To placaju ovi sto ce da daju pare, inace ta zgrada treba da bude otvorena za predstavljanje makete Beograda na vodi da Beogradjani vide sta ce da se pravi.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... druge.html
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Što im je dobra simbolika :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:kuku:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kladim se da će da urade fasadu i glavnu dvoranu, a ostalo malo morgen.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Bolje ikad nego nikad, pogotovo sto za rekonstrukciju ne dajemo ni cvonjka, doduse ta zgrada bi i dalje propadala jer mi smo takav nemaran narod, ne vodimo brigu o zgradama i legatima sto ih je neko davno sagradio. O unutrasnjoj lepoti same zgrade ne treba puno pricati jer tako nesto Beograd samo moze pozeleti.
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Zgrada je odavno planirana za rekonstrukciju, kao uostalom i cela ulica, ali zgrada je bila prioritet. Uslov za to je bio da se izmesti teretni saobraćaj, a uslov za to je završetak mosta na Dunavu. Pošto se to približilo, rešili Vesić i kapetan Mikula Mali da se prave malo pametni pred izbore. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Jeste planirana je 30 godina unazad da se radi njena rekonstrukcika, ali dzaba kada para nije bilo za te namene.
Slika
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Koliko je kesa izduvala košava pa ono je da čovek ne poveruje koliko nam je prljav grad :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Sad nam drveće ima nove šušteće ukrase. :besan:

Ako se neko seća pisao sam i na ovom i na drugom forumu o tome koji je most potrebnije, na Adi ili Zemun-Borča.
U suštini potrebni su i jedan i drugi ali za izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada potrebni je bio ovaj drugi, mislim da se pre završi. Sav teretni bi onda išao dalje na Ostružnicu.
Sad zašto su neke stvari rađene na drugačiji način zaključite sami.

Off topic
za vikend prvi put prešao preko mosta na Adi, prilazi su dosta konfuzni, sam most mi nije ostavio neki utisak, ako sam dobro primetio na sredini ima ulegnuće itd itd.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Dakle obecavaju nam i ovo pa skoro 40 godina :mrgreen:

Beograd na vodi ide sa Metroom

IZVOR: TANJUG
Beograd -- Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Siniša Mali najavio je za ponedeljak usvajanje privremenog budžeta grada za naredna tri meseca.
Mali je napomenuo da će budžet sadržati sve mere štednje koje je imao i budžet u prvom kvartalu, uz mogućnost da se realizuju pojedine stvari koje su prioritet.

''Budžet za sledeća tri meseca napravljen je na osnovu istih načela koje smo uradili i budžet za prva tri meseca uz maksimalnu kontrolu troškova i smanjenje svih nepotrebnih rashoda, a nismo odustali od projekata koji su značajni za funkcionisanje grada'', rekao je Mali za RTS..

Mali je kao primer naveo da su obezbeđena sredstva za završetak Makiša dva, kao i da će u svim vozilima javnog gradskog prevoza biti uveden video nadzor.

''Usvajanje budžeta u ponedeljak je preduslov da krenemo sa tom javnom nabavkom kako bi do septembra sva vozila imala video nadzor'', rekao je Mali.

Na konstataciju da je Privremeno veće samo dan nakon izbora donelo odluku o reprogramu kredita, on je naveo da je to posledica razgovora i pregovora sa bankama koji su vođeni u prethodnih mesec i nešto dana.

''Nije lako ispregovarati sa bankama o reprogramu kredita koji trenutno grad Beograd ima. Ideja je da se grad relaksira u smislu plaćanja kamata i glavnica u narednom periodu. Naravno mi te obaveze moramo da vratimo samo smo želeli da prolongiramo period u kome to treba da uradimo'', rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, taj korak je samo jedan od koraka ka konsolidaciji i stabilizaciji javnih finansija grada Beograda koji je neophodno s obzirom da u ovom trenutku nema dovoljno prihoda da se isplaćuju ni tekuće obaveze, a kamoli još krediti i kamate koje su dospole.

Ukazujući da je Privremeno veće osnovalo i radnu grupu Beogradski metro, on je naveo da je jedna od kapitalnih investicija grada Beograda upravo izgradnja metroa. Mali je podsetio da je u nekom prethodnom periodu bila organizovana radna grupa i da postoji idejno rešenje kako bi prva trasa metroa trebalo da izgleda.

''Naravno to idejno rešenje nije uzelo u obzir neke velike i kapitalne stvari koje se rešavaju u ovom trenutku, a to su nova železnička i autobuska stanica, Beograd na vodi... Naša želja je da ta radna grupa analizira prelazno rešenje, a da, takođe, na osnovu svih novih događaja eventualno utvdi da li to rešenje treba da se promeni ili ne'', rekao je Mali.

On je rekao i da su Beogradski metro i Beograd na vodi dva projekta koja su izuzetno značajna za grad dugoročno.

''Radimo sve što treba da bi grad funkcionisao, ali treba razmišljati o budućnosti. Nema razloga da sledećih mesec ili koliko već treba da se formira nova gradska vlast nešto ne dešava'', rekao je Mali dodajući da se mnogo vremena izgubilo i da je cilj da se ne izgubi vreme, odnosno da se ono maksimalno iskoristi.

Prema njegovim rečima, Privremeni organ je bio efikasan u poslednjih tri i po meseca, održano je 36 ili 37 sednica, donet je niz odluka. Na pitanje da li Beograd na vodi može da potisne Metro, on je naveo da su ta dva projekta povezana.

''Ne nikako. Oni idu paralelno jedan sa drugim. To su dva kapitalna projkta", rekao je Mali.
Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva...

Slika

Jos slika na... https://www.facebook.com/beogradskitram ... tos_stream
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Za ovu sliku ipak ne može da se kaže "to ima samo u Srbiji" pošto sam takve scene viđao i preko po velikim gradovima.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Odlične slike u grupi.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nema leba od ovog grada i ove drzave, ja vec deset dana pisem svima zivima vezano za iskopinu u mojoj ulici gde svakodnevno rasturam auto, uglavnom ili ne odgovaraju ili nije po proceduri ili nisu nadlezni.

Jedino skidam kapu sefu komunalne policije opstine Vracar, covek je nevidjeni car, prosto neverovatno. Eh da su svi u drzavnim sluzbama takvi gde bi nam bio kraj.
Odgovori