Enterijer automobila

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Enterijer automobila

Post od Sloba »

Ne volim da vidim srebrni ili olovno sivi auto sa krem ili oker enterijerom. To neretko viđam na nemačkim premijumima, jedino ne znam čiji su izbor takve kombinacije. Ne volim ni srebrne, alu i slične aplikacije na krem i oker enterijerima jer je su puno primerenije smeđe nijanse, od svih varijanti drveta do imitacije metala sa bakarnim ili tako nekim finišem. Uz krem i oker enterijere lepo idu teget, šampanj, braon, crna, crvena... boja karoserije, dok na srebrna i olovno siva kola idu crna, siva, eventualno crvena boja enterijera. Ono što od boja garderobe ne bih kombinovao na sebi, ne bih kombinovao ni na kolima, tako to gledam.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slobo esteto! :D
Širim haos!
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ni meni se ne svidja kako izgleda ovo kod Huayre.
Verujem da je sve kvalitetno i vrhunski sklopljneno al brate izgleda kao da je pola Gang-Landa ugradjeno.
Vrhunac mi je to oko volana i rupe na sedistu sto hlade jajca il sta vec..
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

meni lici na neku muljalicu :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

swemir napisao:
netacno. To jeste kich, u svakom smislu. Ne preba mi wikipedija, to mi je posao, ucim studente na petoj godini na fakultetu ...

ali necu da ulazim u dalju raspravu...
Ja bih kao amater voleo da mi das detaljnije objasnjenje ovog tvog izlaganja...

Ja bih voleo da vidim sta je to sklepano na ovom enterijeru...
Ovo je po meni avantgardni enterijer,nesto potpuno drugacije i nesvakidasnje,a svakako smisljeno uradjeno i sa velikom paznjom na detalje...

Ne bi bilo lose da malo polemisemo na ovu temu,ne morate odmah da se brecate i prepirete...
Ukusi i misljenja ce se uvek razlikovati,a to nije razlog da se ne prica o necemu...
Filozofija necega je bespoentna bez samog filozofiranja :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Evo ja cu prvi :)
Ceo auto je ekstreman u svakom smislu, pa tako i enterijer. Sasvim razumem razmisljanje dizajnera da kupac ovakvog auta upravo zeli taj utisak prilikom ulaska u kola -dao sam gomiletinu para, auto ide do jaja, ja sam do jaja, kad vidi enterijer cupi mora da ostane bez reci, a kad ga upalim ima da svrsi momentalno. :D
Meni nije shvatljiva estetika iz danasnjih MTV emisija (Pimp My Ride,Jersey Shore,gajbe onih repera itd) i mislim da je to poraz zapadne kulture. Tome su dosta doprineli prebogati Arapi i balkanska gastarbajterska seljadija sa Grand show bolesnicima. Medjutim to je stvarnost i ljudi se polako privikavaju na to, kao i na mnogo gora sr@nja oko nas. :uf:
Toliko od mene... :pivo:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

design je sklepan, materijali ne cini nesto kichem, materijal je sredstvo, a umetnocki izraz definishe njegov koncept ili znanje...
sam umetnicki izraz izmedju ostalog...Ima jos toga ali ukratko jer je tema opsirna...

Imas kuce u najskupljim materijalima koji su cist kic, pojenta je u konceptu, umetnockom izrazu...

ovde je dizajn sklepan, losh, bez osecaja harmonije, suvishe napaljen, sto jos moze da ima za posledicu losh dizajn. detalj i celina, sklad i forma...

jedan nepovezan i napaljen brod, sa loshim asocijacijama....
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kapiram ja kako ti ovo povezujes sa kicem,naravno da ne mora bas jeftino da bude da bi bilo kic,ali je u sustini to kic,kada se na neki nacin nadoknadjuje nesto na jeftiniji(ne mora novcano) nacin,siromasniji,pogresan...
Ali sto se ovog automobila tice,ceo fazon mi je "Raw to the core" i sam fazon mu je da bude tako nalozen i napadan sa mnostvom jakih detalja...
Turbine,gola mehanika menjaca,aero detalji,kljuc u obliku zadnjeg dela vozila na sred centralne konzole,drugi deo kljuca kao prednji deo vozila, turbine na sedistima,ceo je agresivan i preteran,ali to odlicno nosi. Da je takvo nesto u drugom automobilu,nisam siguran da bih imao isto misljenje.
Smatram da mu nista drugo ne bi stajalo. Slican fazon je furao i kod Zonde... Prvo sam rekao da je ruzan,a onda kada sam ga video uzivo,usr'o sam se u gace :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

swemir napisao:design je sklepan, materijali ne cini nesto kichem, materijal je sredstvo, a umetnocki izraz definishe njegov koncept ili znanje...
sam umetnicki izraz izmedju ostalog...Ima jos toga ali ukratko jer je tema opsirna...
:plusone:

Skupo obicno bude i lepo ali preskupo po pravilu bude kicerica...
Tipican primer je, svima dobro poznat, Mercedes od 8 miliona :)

Slika

p.s. Da je enterijer slican ovom u Paganiju napravljen od plastike i ugradjen u Hyundai, bilo bi sprdanja samo tako.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobro,poredis to cudoviste i ovo:

Slika

Ja zelim da vas pitam da li je Mini Cooper kic? Da li je Spyker C8 kic? Da li je Ferrari Italia kic?

Mesate kic sa losim ukusom,seljacizmom i ko zna cime jos,ne razumem se u tematiku dovoljno :D

Zasto mislis da Hyundai sada nije kicast? Fordovi novi modeli takodje... Sve vise ide u kic... Milion nekih plasticnih detalja sa sve vise boja osvetljenja...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 28 Mar 2012, 18:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Stvarno katastrofa ova huayra.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Heroj

Ja nista ne poredim nego sam replicirao tebi i Starcu Vujadinu, na vase tvrdnje da skupo ne moze biti kic vec se kic vezuje za jeftino.

Meni se ovaj Pagani ne svidja bez obzira sto ti i Starac u njemu vidite umetnicko delo ali o ukusima se ne raspravlja.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:

Ja zelim da vas pitam da li je Mini Cooper kic? Da li je Spyker C8 kic? Da li je Ferrari Italia kic?

Uf, pa meni su ferrarijevi enterijeri uglavnom ko da su ih sedmogodisnji napaljeni klinci pravili. Tipa, eee aj ubacimo ovde nesto da.svetli zeleno, a ovde crveno, aj ovde nabacamo neke ruzne dugmice... Zato bih uvek pre odabrao masserati nego ferrari.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Naravno,nisam uopste sporio neciji ukus i da li se nekome nesto svidja :)
Jeftinoca ne mora biti novcano stanje...

E o tome ti pricam :D To su sportska kola i trebaju biti nalozena :D I nisu pravljena i dizajnirana za nekoga ko zeli da krstari,nego za lozace koji zele brzinu,adrenalin,sveukupno, lozenje :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

mr.Big napisao:Evo ja cu prvi :)
Ceo auto je ekstreman u svakom smislu, pa tako i enterijer. Sasvim razumem razmisljanje dizajnera da kupac ovakvog auta upravo zeli taj utisak prilikom ulaska u kola -dao sam gomiletinu para, auto ide do jaja, ja sam do jaja,
I imam rupu u sedištu za jaja :mrgreen:
Odgovori