1000 zašto - 1000 zato!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od ljubitelj »

sigurnosni branici, naucna fantastika mozda, a mozda i stvarnost.
Nastavak dileme

viewtopic.php?f=7&t=2315&start=285

Xepoj87 napisao: Aca je pricao o Stilu,ti si citirao njegov post,i pricao o pokretnim branicima, pa sam ja pretpostavio da mislis na Stila,i neke mozda osobine novih branika pri sudaru.
Ali cak i da jesi,opet, da nema ostecenja na braniku nikakvog,na dvocifrenoj brzini,je opet fascinantno.
A sama pomisao da plasticno aluminijumski branik,cak i sa federom,moze da izdrzi 40t sile,mi je naucna fantastika,jednaka onoj da su 4-orobrzinski menjaci od pre 30 godina,bolji od novih 6-obrzinskih,od istog proizodjaca.
Takodje,da se ne ostete one plasticne naborane strane branika,pogotovo da ne ostete krilo,i pragove,mi opet deluje nemoguce.
Zabuna i sa moje i sa tvoje stane, nisam mislio na Stilo, ili novije. Vise sa moje strane, nisam naglasio da se odnosi na sistem sa BMW slike sa prigusivacima udara.
Imao licno 3 slucaja testiranja uzivo takvog resenja od toga 2 zbog tudje greske pa znam direktno kako to izgleda i koje su posledice.

Sta ce sa tolikim silama su razmislili inzenjeri, razvili i napravili resenje. Ima nekoliko decenija uspesnog koriscenja. I nije "feder" ili sta si vec pomislio u pitanju a podatak o izdrzljivosti tih posebnih nosaca koji su sastavni deo celine branika navodi fabrika pa im valjda treba verovati. Brojku cu jos proveriti.
Izgleda ovako taj amortizer udara koji prima na sebe pominjane tone, nasumicna ponuda
http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=volvo+bumper+shock

Mozes videti i uzivo ako pozelis. Konkretan primerak 940 volvo koji i sada vozim sa udarom frontalno sa oko 30km/h uz aktivaciju airbag-a, ogrebotine obloge branika jedina posledica. Nikakvo ostecenje strukture branika niti je potrebna zamena. Kao sto nije bilo nikakvog ostecenja vozila.
Primer jednog resenja
Slika

Deo pod brojem 20 je taj amortizera a ceo sistem branika po stavkama i cenama
http://www.volvopartswebstore.com/showA ... odel=11977

Sa Volvom 260 koji sam ranije imao sam doziveo dok sam stajao u koloni lancani sudar, i naletanje otpozadi. Taj sistem je odradio odlicno posao, nije bilo ostecenja na autu dok je auto koji je bio nabacen na mene prosao sa razbijenim prednjim krajem i iscurelim hladnjakom.
I ovaj BMW na slici je pravljen na istim osnovama da zastiti karoseriju pokretnim branicima, kao i mnogi americki modeli tog doba a sto je bila i zakonska obaveza uvedena od NHTSA. Ukljucivo BMW, Mercedes i sve ostale koji su se tamo prodavali u tom periodu iz koga potice postovana slika BMWa koja je i komentarisana. To nisu bili isti modeli koji su u Evropi bili bez zastitnog sistema.

Sto se menjaca tice ti si taj koji si zakljucio da taj 6 brzinski menjac funkcionise sa vremenskom zadrskom. Ja ti verujem jer znam da ima i drugih modela slicnih elektronskih menjaca sa tom osobinom. Za razliku od toga pomenuti u toj temi 4brzinac nema nikakve vremenske zadrske -direktna veza pedale gasa i izvrsnih ventila. Sta je bolje ili losije ne poredim, prosto brza reakcijea na komandu je osobina 4brzinskog koji je bio tema.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

KDman napisao: U vojsci se drži gorivo i po 20 godina, pa ništa ne smeta.
U vozilima i manjim rezervoarima do 5god.(dizel)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2013, 21:05
Garaža: Jaguar Xf 3.0dS
Kontakt:

Trebam pomoc Novo Beogradjana hitno :)

Post od Zmaj_pa »

Sad ce neko da mi se smeje ali stvarno nisam naso drugo resenje......Za telefoniranje je kasno pa reko mozda ima neko budan na forumu.Dakle ujtru u 7 krecem za Beograd,trebam da idem u firmu Puratos.Na sajtu kompanije adresa je 11070 Novi Beograd Auto put za Zagreb 41J.Navigacija u autu ne nalazi tu ulicu,navigacija na telefonu ne pronalazi tu ulicu....plan plus takodje.....viamichelin takodje.....Google Mape me vode na odvajanje kod Arene pa ulicom Spanskih Boraca pa u ulicu Marka Hristica....Sto meni nepije vodu sem ako se ova ulica u medju vremenu nije prekrstila iz Auto put za Zagreb u Marka Hristica....Pa molim nekog za savet ko poznaje taj deo grada ko svoj dzep kako da stignem do te Kompanije......

Hvala unapred
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Trebam pomoc Novo Beogradjana hitno :)

Post od nenad.fil »

Brate ja ne znam sta ti ovde nije jasno, vozis preko Gazele zatim sidjes sa mosta cim ga predjes u Jurija Gagarina, znaci drugo skretanje PRE SAVA CENTRA kad predjes most i skrenes u trecu ulicu desno, tu ti je i firma...
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Kontakt:

Post od Zmaj_pa »

Pa jesi pogledao ulicu.....Pise Marka Hristica a ne Auto put za Zagreb I prikazuje firmu Marbo produkt kad malo vise uvelicas :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mislim da je google maps prilično omašio u ovom slučaju.

Po svemu sudeći, to je kod onog Tempa koji je na putu za aerodrom, kad se prođe Zmaj i naiđe na ono staro odvajanje za Novi Sad. Evo i zašto mislim tako - taj Tempo ima adresu "Autoput za Zagreb 35". Našao sam drugu firmu koja je na istom broju koji tražiš, samo drugo slovo - Megaline "Autoput za Zagreb 41L"

http://www.megaline.rs/cms/contact.php

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pojma nemam gde su, ali ovako preko Google bih rekao oko Kvantaša.

EDIT: kolega je bio brži.
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Kontakt:

Post od Zmaj_pa »

Ok.....bice da je kod kvantasa.Znaci prodjem zmajeve pumpe odvajanje za novi sad i onda prvo sledece odvajajje prema kvantaskoj pijaci?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ideš autoputem prema aerodromu. Prođeš Zmaj. 300m posle je ta petlja gde je izlaz za Novi Sad. Ne ideš na prvo isključenje već na drugo, jer te tu petlja vodi kad hoćeš da izađeš prema Tempu. Verovatno ima i neki putokaz za Tempo.

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Da, da, ovo na mapi nema veze sa adresom. Auto put za Zagreb 41 pa neko slovo nose objekti izmedju aerodroma i iskljucenja za kvantasku pijacu, blize iskljucenju. Pravac Bepgrad, naravno. Mislim da se neki objekti oko Tempa i kvantasa vode na istu adresu.

najbolje je da ih ujutru pozoves da ti tacno objasne, ja sam ti dao orjentir :)

EDIT:

svi ste bili brzi :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa da, pratiš znak za Tempo.
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Kontakt:

Post od Zmaj_pa »

To sam mislio......Hvala Grujice na trudu:)))) Sta ti je forum a potrosio sam sat ipo na raznorazne pretrage.....
Hvala svima na ucescu
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mape za pregled, mogu se pomerati.

Klik na jezičak na sredini da se vidi cela mapa.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Kontakt:

Post od Zmaj_pa »

Stigoh kuci.......Samo da se prijavim da sam nasao firmu zahvaljujuci vasim sugestijama....Pokusao ujtru pre nego sam krenuo da nazovem ali kako sam i predpostavio bilo je zazueto i ako sam okrenuo preko 10 puta.....Iz kola pokusao jos par puta i odustao.Onda kada sam sisao sa auto puta i na onom prvom semforu skrenuo desno izmedju kvantasa i carinske zone zaustavi me saobracajna policija.Nisam upalio svetla:)))))Kada smo se izobjasnjavali i napunili budzet Republike Srbije upitah da ne znaju gde je firma.Samo su slegli ramenima.Na kraju vratim se u auto sednem vec prilicno iznerviran kad pored mene prodje neki Reno pickup sa natpisom Puratos.....Nije bilo potrebe da jurim puno za njim.....Nekih 300 metara niz ulicu nalazi se stari Minel i u dvoristu tog Minela ima nekih 10 firmi.......Izmedju njih i Puratos

Ako u budcnosti nekom zatreba.......mada neverujem :)
Hvala jos jednom svima
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Jel postoji nacin da se vrati sjaj ovoj niklovanoj plastici?
Slika

Slika

T
Odgovori