maxer napisao:Upravo tako.
Ako su to one najkvalitetnije lampe ... zaboravio sam pravilne termine tj. nazive tih tehnologija (a ono što si postovao, deluje tako) ... i ako se potrefi da to nekome treba (najverovatnije za Hi-Fi tj. muziku) ... realno cena im je neograničena.
Ne znam da li ti znaš koliko bogatih ljudi ima u Americi i po Evropi, koji su spremni da ne trepnu a da plate za nas astonomske pare ... samo ih treba naći - što danas sa ebay-om i sl. online prodavnicama je ultra-laka stvar.
Zato Uroše - pamet u glavu i nikome ne šalji ni jedan primerak !!!
Takođe računaj na ovo: svi koje budeš pitao a koji se razumeju u tu tehnologiju i znaju njenu pravu vrednost - pokušaće da te prevare i da na tebi zarade malo bogatstvo (potšo si rekao da ih imaš podosta). Pašće komntari tipa: ma ovo ništa ne vredi ali možda ti nađem nekog ko bi ih kupio jer još uvek ima neki ... (stari uređaj i sl. proseravanja). Vodi računa o tome.
To su, koliko sam uspeo da išceprkam, tzv tiritronske lampe, sa vodonikom, najređe i najbolje od svih lampi tog tipa. Korišćene su za radare u Drugom svetskom ratu, za neku medicinsku opremu, itd. Imaju neke neverovatne karakteristike. Korišćene su i kao prvi memorijski moduli u prvim računarima. Ove imaju oznaku 4C35, Philips, na samoj cevi. Druga je PL435, a koliko sam uspeo da saznam, ove dve oznake su sinonimi, tj na par mesta se navodi "4C35 also known as PL435"
Okačiću normalnu sliku posle.
Poslao sam par mejlova prodavcima sa EBay-a koji prodaju ovakve i slične lampe, pa čekam odgovore danas.