Šta vas ometa na putu i van njega ?
Re: Одг: Šta vas ometa na putu i van njega ?
Problem je kad skrecu, drze levu stranu. Po pravilu, kad se na tom delu mimoilaze dva vozila, treba da budu jedno drugom sa leve strane, sto niko ne postuje, vec svako hvata najkracu putanju.
TT
TT
Имам једно потпитање...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?
Bilo je priče o tome i Heinz i ja smo se već razlišli bili sa shvatanjem šta je pravilno
Wicker, upravo taj deo, te rupe između razdelnih ostrva, pitanje je kako da se postave vozila kada naiđu dva koja skreću levo/rade polukružno istovremeno iz suprotnih smerova.
Next, pa tako i jeste. Sada se polukružno zabranjuje samo znakom, s tim što ipak ne smeš da gaziš pune linije.

Wicker, upravo taj deo, te rupe između razdelnih ostrva, pitanje je kako da se postave vozila kada naiđu dva koja skreću levo/rade polukružno istovremeno iz suprotnih smerova.
Next, pa tako i jeste. Sada se polukružno zabranjuje samo znakom, s tim što ipak ne smeš da gaziš pune linije.
nije tacno, okreces se odmah sto blize ivicnjaku sa leve strane...elMaestro napisao:Problem je kad skrecu, drze levu stranu. Po pravilu, kad se na tom delu mimoilaze dva vozila, treba da budu jedno drugom sa leve strane, sto niko ne postuje, vec svako hvata najkracu putanju.
TT
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
A zasto bi to bilo drugacije od obicne raskrsnice, gde se istovremeno pale semafori?
Tipa, Gagarina X Gandijeva. Hvatas najkraci put za sebe, jer u suprotnom dolazi do presecanja linija i garantovanog sudara.
Tipa, Gagarina X Gandijeva. Hvatas najkraci put za sebe, jer u suprotnom dolazi do presecanja linija i garantovanog sudara.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja isto ne znam zašto bi se vozila ukrštala. To je čak i put za kolaps ako više vozila u nizu hoće da skrene levo.
Ovako se posmatra kao i svaka raskrsnica, kada skrećeš levo ideš najkraćim putem, centar raskrsnice ostaviš sa desne strane, nema ukrštanja i protok je normalan.
Ovako se posmatra kao i svaka raskrsnica, kada skrećeš levo ideš najkraćim putem, centar raskrsnice ostaviš sa desne strane, nema ukrštanja i protok je normalan.
Iskreno, dok sam vozio kako su me naučili bilo je manje problema jer retko ko vozi kako bi trebalo. Sada svakodnevno imam problem sa tim prestrojavanjem, jer se redovno dešava da drugi voze kao što sam ja nekada - zauzimaju desnu stranu tog dela za prolaz.
Dešava se i da dok čekam da skrenem levo uz levu ivicu stane čovek sa moje desne strane koji isto skreće levo i zablokira ceo prolaz.
Mora da se gleda i ko dolazi sa leve strane, i koju će poziciju da zauzme neki što dolazi sa desne strane a hoće levo...
Next, prvi semafor posle Marakane ima lepo iscrtane linije kuda treba da se ide. Tu ljudi poštuju pravila jer se vide linije vodilje, već na sledećoj sa semaforom (kod Kovača) kreće ludilo.
Dešava se i da dok čekam da skrenem levo uz levu ivicu stane čovek sa moje desne strane koji isto skreće levo i zablokira ceo prolaz.
Mora da se gleda i ko dolazi sa leve strane, i koju će poziciju da zauzme neki što dolazi sa desne strane a hoće levo...
Next, prvi semafor posle Marakane ima lepo iscrtane linije kuda treba da se ide. Tu ljudi poštuju pravila jer se vide linije vodilje, već na sledećoj sa semaforom (kod Kovača) kreće ludilo.
I ja mislim da je pravilno da budes blizi levoj strani,kao i kada ima skretanje negde,nikada se ne ukrstaju smerovi...
Znaci,drugo vozilo koje skrece,ili radi polukruzno,treba da ti bude sa desne strane,kada skreces,ili radis polukruzno.
Prvi put cujem da su nas ucili u autoskoli da drzimo desnu stranu pri skretanju,a i kosi se sa logikom.
Dogodi se da po 3 vozila iz oba smera hoce polukruzno,i nikada nece ni jedan proci,osim ako neko ne ode u rikverc
Sto ne znaci da ne gresim
Znaci,drugo vozilo koje skrece,ili radi polukruzno,treba da ti bude sa desne strane,kada skreces,ili radis polukruzno.
Prvi put cujem da su nas ucili u autoskoli da drzimo desnu stranu pri skretanju,a i kosi se sa logikom.
Dogodi se da po 3 vozila iz oba smera hoce polukruzno,i nikada nece ni jedan proci,osim ako neko ne ode u rikverc

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Grujic napisao: Wicker, upravo taj deo, te rupe između razdelnih ostrva, pitanje je kako da se postave vozila kada naiđu dva koja skreću levo/rade polukružno istovremeno iz suprotnih smerova.
.
SkontaoHeinz napisao:Iskreno, dok sam vozio kako su me naučili bilo je manje problema jer retko ko vozi kako bi trebalo. Sada svakodnevno imam problem sa tim prestrojavanjem, jer se redovno dešava da drugi voze kao što sam ja nekada - zauzimaju desnu stranu tog dela za prolaz.

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Xepoj87 napisao:I ja mislim da je pravilno da budes blizi levoj strani,kao i kada ima skretanje negde,nikada se ne ukrstaju smerovi...

Mene su u autoskoli(2009. godine) ucili da prilikom levog skretanja na raskrsnici, mimoilazim se sa vozilom iz suprotnog smera, koji isto skrece levo, sa desnom stranom vozila. Izuzetak je jedino na raskrsnici Narodnih Heroja i Bul Z. Djindjica, kada se iz N. Heroja skrece levo u Z. Djindjica, jer su siroka ostrva(u bul. Z. Djindjica) pa se prvo radi mimoilazenje sa vozilima iz suprotnog smera i onda se skrece levo.
Ne vidim razlog zasto bi u bul. Oslobodjenja bilo izuzetaka kao na gore navedenoj raskrsnici.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Ja sam bio ubedjen da je u zakonu obrnuto, da nije logicno to znam i sam. Licno, nikad ne idem na mimoilazenje levom stranom, nego hvatam najkraci put (ali, iskreno, nisam razmisljao sta je pravilno, vec iz prakticnih razloga idem skroz levo, upravo da se ne bi pravili zastoji).
TT
TT
Имам једно потпитање...
Baš iz praktičnih razloga se vozi kako ne treba, jer je ljudima logičnije da stoje sa desne strane kad već idu pravo u sporednu dvosmernu ulicu (odnosno ne prave polukružni, valjda me razumete). Npr. već spomenuta raskrsnica kod Kovača.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Evo sta kaze knjiga za polaganje vozackog ispita:elMaestro napisao:Ja sam bio ubedjen da je u zakonu obrnuto, da nije logicno to znam i sam. Licno, nikad ne idem na mimoilazenje levom stranom, nego hvatam najkraci put (ali, iskreno, nisam razmisljao sta je pravilno, vec iz prakticnih razloga idem skroz levo, upravo da se ne bi pravili zastoji).
TT

Drugacije a istovremeno i ne moze, nego tako kako je u knjizi.
Ne znam odakle tebi da treba da se drzi desna strana kada skreces?Heinz napisao:Baš iz praktičnih razloga se vozi kako ne treba, jer je ljudima logičnije da stoje sa desne strane kad već idu pravo u sporednu dvosmernu ulicu (odnosno ne prave polukružni, valjda me razumete). Npr. već spomenuta raskrsnica kod Kovača.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Heinz, ti si opasnost na putu