Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Koliko troši?

Post od Ji 4Tze »

2.5h je do naplatne rampe na ulasku na autoput...
Nije me niko obišao tj. jeste jedan TDI kod Požege, na onom pravcu, ali čim su počele krvine, okupao sam ga :mrgreen:
Nisam se davio šleperima, samo ih je bilo više (u oba pravca) nego što mi je bilo normalno a nema šta da se daviš, ide presporo što zbog puta što zbog vremena.
Pritom, ne vozim previše preko ograničenja ni na magistrali ali držim dobar tempo u krivinama (sam u kolima).
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

To je kad čovek poznaje put i zna koliko može da ga drži u krivini, bez puno kočenja, samo da se dodaje gas po potrebi. Brzina je konstantnija, a potrošnja znatno manja ako vozač zna šta radi. Ako ga gaziš do daske na pravcu pa kočiš pred krivinu, onda na izlasku opet pun gas, možda će prosečna brzina biti slična, ali potrošnja će se itekako razlikovati.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Jel vama toliko bitna ta glupa potrosnja?
Ja nekako ponosan kad uspem da nabijem prosek preko 12l :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja nemam putni računar pa ne vidim prosek, a da ga merim svaki put kad sipam, ne mogu vala. Ionako potroši sve što sipam, sad da li na malo više ili manje pređenih km, od mnogo faktora zavisi.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Koliko troši?

Post od Floyd »

Meni ie bitna ali u kontekstu da nisam toliko bahat da bi pisao po parama. Auto vozim aktivno, uvek sipam pun rezervoar ali ne vidim jedan dobar razlog zasto bih davao 2-3000e vise na gorivo godisnje ;)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Naravno da je potrosnja bitna, ali gde nadje toliku razliku, od 2000e? :) Mislim da se ovde prica o razlici u potrosnji na jednom autu u zavisnosti od stila voznje. ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:
Xepoj87 napisao: Da si ispao normalan,i normalno odgovorio na moj skroz normalan post,sada bih i ja normalno odgovorio.

A ovako, jel razmislis ti pre nego sto nesto slazes,da barem bude iole realno,ili samo opalis sta ti padne na pamet?
80km/h PROSEK od BG-a,do Zlatibora,i nazad? Sa 6.4l potrosnjom na 1.8 atmo benzincu? Sa nikad vise slepera?

Mogu da se kladim da 50 km/h prosek nisi dostigao...

Ne izmisljaj nesto sto nisam rekao,kao to za 4l. A ni to za 7l i izmisljotine nisam rekao.
Šta znači normalno, meni je normalno da, ako neko ovde nešto napiše, to uradi informativno radi ostalih ili neke diskusije koja se povela oko nečega. Da iznese svoje viđenje i argumente. A tebi je normalno da se prepucavaš i svađaš s nekim ko se osvrće na tvoje poruke pažljivo kako si valjda i očekivao da ih tretira - zašto bi inače pisao bez neke poente već da neko pročita to što pišeš? A ako ja pišem na tvoj način na koji si sebi normalan, ja ispadam nenormalan?

Za 4l si napisao tri posta gore -
Xepoj87 napisao:Pa sta ja znam,predstavi covek 6l,kao da to ne moze svaki u toj klasi kada se fino vozi,barem benzinci,dizeli u toj klasi idu ispod 4l lagano...
eto, pa nađi svoje postove, bolje sam nego ja da ih tražim. Pa sam si izrazio sumnju ranije, opisao sam svoj slučaj argumentovano da nisi u pravu i sad opet ja... lažem?
Forum nije živa reč, možeš da pregledaš šta si napisao i klikneš SUBMIT pre nego li izvališ prvo što ti padne na pamet.
Ako si nekad vozio od Rudnika do Mladenovca, barem do Topole šlepera je ranije vrlo retko bilo, a kolona ni na vidiku jer je put nekih, lupiću, 5% kapaciteta Ibarske od Rudnika do Ljiga. Pogotovo po onom kijametu...
Profil je talasast, krivine kratke a podloga potpuno neravnomernog sastava. Uz onu kišu, pa VSA me vratio 2-3 puta da ne završim u onoj temi "ne brže od..." iako nisam leteo, samo sam držao visok prosek nešto preko ograničenja.
Floyd napisao:Ostra voznja? Sa ovom prosecnom potrosnjom, sumnjam da si presao 2000 rpm.
Jedino ako i ti hoćeš da kažeš da lažem jer, kao iskusan vozač turbo dizela, znaš bolje preko tastature koliko sam prelazio?
Da,diskusija se povela oko toga(jos prosli put) sto ti kazes da divljas sa 6l potrosnjom na 1.8 atmo benzincu. Ja sam ti rekao da moze toliko da trosi,ali kada lagano vozis.
Zato se i prosli put povela diskusija izmedju tebe i mene,jer nema razloga da pises ovde neke nebuloze koje nas ostale prave budalama,ukoliko ih precutimo,i prihvatimo.
A bas zato,posto si ti nesto INFORMATIVNO i KORISNO hteo da kazes,si napisao svoj post sa recima: "CUTIMO,A?' , sto su ujedno i bila tvoja prva 2 posta u ovoj temi od nase rasprave,pa je valjda logicno da ti odgovorim,i opet sam to uradio na sasvim kulturan nacin,a ne na taj tvoj ulicni nacin,u "S'A 'E BILO" fazonu.
Ipak,ja tebi kada odgovaram,trudim se da se na normalan nacin sukobim sa tvojim misljenjem,cak i lazima,dok uzivo,veruj mi da bih ti se smejao da mi tako nesto pricas,pa se na forumu suzdrzavam.
Tako da,to sto ti pricas je kontrainformativno,to jest dezinformativno,jer ce neko pomisliti da je taj benzinac stedljiviji od bilo kog dizela.

Takodje,u samom tvom quote-u mene, valjda vidis da NIGDE nisam rekao to sto si ti rekao da sam rekao:
Ji 4Tze napisao: Sad odjednom normalno da benzinci u toj klasi troše 4l.. :sesir:
A pre mesec dana je sve ispod 7l nečija izmišljotina..
I da,lazes.
Da li si ti svestan svojih reci uopste,ili samo ne znas sta je potrebno da se uradi da bi se postigao toliki prosek brzine?
Jos kazes da nikada vise slepera nije bilo,em da je PADALA KISA??? I da ti je auto pritom trosio 6.4l!
To bi znacilo da konstantno drzis ~100 km/h,i da na svaki sleper koji naidjes,ne usporis,nego ga bez kocenja obidjes.
Isto vazi i za automobile.
Jos kazes da si isao preko Topole,sto znaci i preko Mladenovca,sto znaci krivudav put na kom sam ja iscepao gume,i na kom je nemoguce,i da je prazan,odrzati prosek od 80 km/h...
A da ne pricamo sto je nemoguce nekoga obici kilometrima,sto ima brdo semafora,sto se prolazi kroz naseljena mesta...
I tebi prosek 80 km/h? Sa 6.4l potrosnje na 1.8 atmo benzincu? Po kisi? Sa "nikad vise slepera na putu" ?

Moj problem je sto ne umem da precutim kada me neko prca u zdrav razum,kao da imam 10 godina.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

carov2 napisao:Naravno da je potrosnja bitna, ali gde nadje toliku razliku, od 2000e? :) Mislim da se ovde prica o razlici u potrosnji na jednom autu u zavisnosti od stila voznje. ;)
Koliko litara dizela treba da bi presao 30k km ako auto trosi 6l a koliko litara bezolovnog za ekvivalentnog benzinca koji bi trosio 10l ?
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

razlika nije 4l... ako se vozi normalno(kako verujem vozis po CH) razlika je max 2litra :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Poslednja izmena od ADrei u 25 Mar 2014, 22:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma ne... pola litra je razlika...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ne nego trosi 3x vise benzinac...
ja znam kad sam kupovao auto 2.0TDi vs 2.0TFSi je ispod 2l razlika svih koji pisu na spiritmonitor, mozes pogledati koja je razlika za bmw...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Eto, ja ne znam nikog ko vozi 2.0 benzinca ovde u istim uslovima kao ja...

Edit: Pricao sam za BMW. Znam da TDI nije bas primer stedljivog motora.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

naravno da ne voze benzince, nije problem potrosnja nego imaju problem sa kocnicama :mrgreen:

http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... og-kocnica
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Floyd napisao:
carov2 napisao:Naravno da je potrosnja bitna, ali gde nadje toliku razliku, od 2000e? :) Mislim da se ovde prica o razlici u potrosnji na jednom autu u zavisnosti od stila voznje. ;)
Koliko litara dizela treba da bi presao 30k km ako auto trosi 6l a koliko litara bezolovnog za ekvivalentnog benzinca koji bi trosio 10l ?
Pretpostavio sam da si tako racunao, pa sam ti dao odgovor u sledecoj recenici. Mislim da se diskutovalo o tome koliko ti je bitno sto ce na primer tvoj auto potrositi vise ako ga budes vozio agresivnije. Znaci o razlici u potrosnji u zavisnosti od stila voznje. Pa su zato pojedini rekli da im nije bitno ako ce im auto potrositi nesto vise. ;)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Zato ja vozim Fiat... kad srede kocnice, onda cu da razmislim o BMWu :kezo:
Odgovori