Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Koliko troši?

Post od Xepoj87 »

carov2 napisao:
Floyd napisao:
carov2 napisao:Naravno da je potrosnja bitna, ali gde nadje toliku razliku, od 2000e? :) Mislim da se ovde prica o razlici u potrosnji na jednom autu u zavisnosti od stila voznje. ;)
Koliko litara dizela treba da bi presao 30k km ako auto trosi 6l a koliko litara bezolovnog za ekvivalentnog benzinca koji bi trosio 10l ?
Pretpostavio sam da si tako racunao, pa sam ti dao odgovor u sledecoj recenici. Mislim da se diskutovalo o tome koliko ti je bitno sto ce na primer tvoj auto potrositi vise ako ga budes vozio agresivnije. Znaci o razlici u potrosnji u zavisnosti od stila voznje. Pa su zato pojedini rekli da im nije bitno ako ce im auto potrositi nesto vise. ;)
Da,pogotovo je dizel tu i prednosti,sto mu veoma malo skace potrosnja kada ga gazis.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Heroj, aj opusti se malo se molim te, peniš bez razloga i pišeš koještarije. Pogrešio si u početku jer niti sam se pozivao na tvog dizela niti imam jedan razlog da lažem. Provokacija za ćutanje je bila zbog takvih koji misle da benzinac ne može da troši ispod umišljene potrošnje koja je za mene previsoka, prosto moj auto troši osetno manje. Ne znaš auto, imaš iskustvo s potpuno drugim autom i uslovima vožnje i nisam siguran da umeš da voziš ujednačeno čim ti moja vožnja nije jasna. Vidiš, ja tebi verujem kad kažeš da ti tuda dizel troši 7.1 i da si pocepao gume, znam takve vozače.
Krenuo sam u 10:45, pauza u GM od 10-ak minuta na pumpi, do klonje, radnje i da napumpam gume, šaljem sms u 13:22 pred naplatnom rampom posle Mladenovca i slikam tablu za drugare.
To je meni ~dva i po sata za 200km čisto magistrale. 6.4 po bordu može biti i 7l za povratak. Malopre sam nasuo opet pun, 31l za 455km.
Da je bilo divljanje, paaa ne, nije, ne vozim tako. Divljanje podrazumeva dosta kočenja i naglih ubrzavanja a ja toga nemam. Ne cepam gume jer ne ulećem u krivine prebrzo, pretičem uglavnom u naletu i kočim motorom. Ti to naravno nisi iskusio jer voziš dizela, nije ti to prirodno u vožnji. Ja dizela skoro pa nisam nikad ni vozio, na magistrali tek. Trojanac je dobro opisao moju vožnju. Možda nemam previše iskustva po gradu ali magistrale imam a te deonice vozim od '98 pa eto kad si imao 10 godina tad sam prvi put i vozio tuda :) a pre toga sam se naputovao i nagledao koječega pa ... znaš koliko je to, eto ceo tvoj život, slikovito da ti objasnim... dakle znam put jako dobro i trudim se da šlepere obilazim bez kočenja i nabijanja u dupe. Kod benzinca imam opseg obrtaja u vožnji koliko ti sveukupno obrtaja 5-6,000. Retko kočim, prebacim u nižu, uspori me motor i samo ga preletim.
I da je bilo previše šlepera za taj deo niz Rudnik, za mene jeste, 3-4 obilaska i 10-ak u mimoilasku je meni na toj deonici stvarno previše.
Uostalom to je ionako najkraći deo puta. A kiša nije padala već uglavnom pljuštala još od Zlatibora. I da nije pljuštala, ne bi se desilo da me ne obiđe niko celim putem.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tu ima 180 km od Zlatibora, ne znam odakle si krenuo, i još 35 km treba do BG.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Pa još bolje onda, nisam išao 80 već 70 u proseku :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da,znaci po tebi je tvoja provokacija informativan post,a moj post,gde ti opusujem 4 razlicite potrosnje u 4 razlcite situacije,sa 2 automobila,je neinformativan post,zato sto se tebi ne svidja?
Nigde i nikada nisam rekao da tvoj auto ne moze da trosi 6l,i ne stavljaj mi reci u usta.
Rekao sam da moze laganom voznjom da trosi toliko,gde si ti rekao da je tolika potrosnja kada ne stedis gas...

A za ovo ostalo cu ipak morati da se nasmejem,to jest,ismejao sam se u redu za Pizzu kada sam procitao,sa sve propratnim komentarom: Koji car jebote.

Prvo,ne trosi meni dizel tuda toliko,kao sto si video,rekao sam da je potrosnja bila 5.2l sa konstantno upaljenim kompresorom klime na max.
A kada sam divljao,i opet imao manju prosecnu brzinu od te tvoje imaginarne,sa klimom,toliko divljao,da sam pocepao gume,sto ce se desiti svakom automobilu koji se tera do limita,imao sam potrosnju od 7.4l.
I da,mi koji vozimo dizela ne kocimo motorom :srbin:
I da,mi koji nemamo 25 godina vozackog iskustva,vec samo 10,sa oko 500.000km,nemamo pojma da vozimo,cak sto vise,operisani smo totalno od voznje.
I da,ne umem da vozim ujednaceno 120 km/h na magistrali,to si barem zaista pogodio.
I da,mojih 30-ak odlazaka do Zlatibora i nazad,znace da pojma nemam kuda idem,jer je potrebno barem 30 godina tuda da se vozikam svaki drugi dan,ne bih li zapamtio barem pola takvog dugackog i komplikovanog puta.

Onda,sada ispade,da ti svojim umecem,teras auto prosecnom brzinom od 80 km/h,da ne sjebes gume,po PLJUSKU,sa obilaskom 4 kamiona,po putu koji se sastoji od milion ostrih krivina,gde za obilazak mi ovozemaljski vozaci,moramo da cekamo i po 5 minuta da bi obisli nekoga,jer jednostavno nema dugih pravaca,gde ja nisam uspeo da nabijem tu prosecnu sa maximalnim divljanjem i cepanjem guma, po suvom,i bez slepera i ikakve guzve uopste.
Onda,napravio si cak i pauzu od 10 minuta,jer si morao da oladis turbine od tog svemirskog broda koji vozis,i da dolijes zvezdanu prasinu u rezervoar.
Onda,ti nama kazes,da nisi naglo ubrzavao,niti kocio,a 80 km/h ti je prosek brzine,na putu koji ima takve krivine,da je nemoguce da ne usporavas,osim ako ne vozis svemirski brod,sto smo do sada zakljucili da je ovde slucaj.
I ja mislim da ti je rezervoar negde probusen,cim ti je trosio vise od 2l.
I da,ti kocis motorom kada obilazis slepere,kao i svi drugi vozaci svemirskih brodova,gledao sam Spoka,kada je preuzeo na kratko komandu Enterprajza od kapetana Kirka,isto tako obilazi,dok mi,ovozemaljski vozaci,obicno dodajemo gas kada obilazimo slepere...
Ali sta ces,nismo svi skolovani u Starfleet Akademiji,kao ti i Spok,i nemamo svi iskustvo vredno par ljudskih zivota...
I da je bilo suvo,ne znam ko bi te obilazio pri 80 prosecnoj brzini,posto mene niko ne obidje,a ja obidjem na desetine vozila,pri prosecnoj brzini koja je manja od tvoje...
Jedino ako mislis na druge vozace svemirskih brodova,tu nemam iskustva,ali verujem da bi oni mogli da te obidju sa nekim novijim modelom Warp drajva.

I da,ja sam taj koji ovde PISE KOJESTARIJE.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Dobro, na pp prenesite licne stvari
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

trojanac napisao:To je kad čovek poznaje put i zna koliko može da ga drži u krivini, bez puno kočenja, samo da se dodaje gas po potrebi. Brzina je konstantnija, a potrošnja znatno manja ako vozač zna šta radi. Ako ga gaziš do daske na pravcu pa kočiš pred krivinu, onda na izlasku opet pun gas, možda će prosečna brzina biti slična, ali potrošnja će se itekako razlikovati.
100% tačno
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nema tu licnih stvari,covek pise nebuloze koje se lome sa cistim razumom i cistom logikom,jos mene proziva za isto to. Pored toga,ne zanima me ni najmanje.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Tu smo u komšiluku pa svrati da proveriš gume da l su pocepane, šta da ti kažem...
Mene ovaj auto oduševi svakih put kad se sam vozim na dužim turama, gledam to da prenesem ovde a ne da svaki svoj post pravdam prepirkom sa tobom koji znaš bolje od mene kakva je vožnja bila i kakav auto vozim.
Al dobru si analogiju našao, enterprajz :D samo da ima onaj dvokraki volan :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Obojica ste preterali. Da skratim priču, dizelom se odlično koči motorom, čak silovitije nego sa benzincima koje vozim - ali ajde da kažemo da nema neke razlike.

Honda Civic sedan je sjajan auto i sve napisano stoji. Mislim da je pored Octavie jedan od retkih dragulja u C segmentu po pitanju funkcionalnosti i opšteg utiska. Gospodski auto, a sa sva 4 "točka" na zemlji. :) Nije moj tip automobila, ali ne bih imao ništa protiv, jedan jako racionalan auto, racionalniji od ovog što trenutno vozim. U C segmentu realno mogu na prste da se nabroje automobili gde 4 odrasle osobe mogu da se spakuju i otputuju u Grčku, na primer.

Prepucavanja oko potrošnje su sviranje onoj stvari. Evo meni službeni Touran uvek troši manje nego svima drugima. Mnogo tu zavisi od stila vožnje, pre svega, a zatim i samog automobila. Ako bih se vratio na moja poslednja 2 automobila koja sam vozio, razlika koju čini vozač je drastična. Stila kako god da voziš, razlika je bila do pola litre gore - dole, dok kod Alfe to može da bude debelo preko litar.

Spomenuo sam Tourana, kod njega i po dve litre šeta zavisno koliko je noga nervozna. Generalno je užasan na otvorenom - ne dao ti bog da se voziš svaki dan za svoje pare sa njim automputem. Preko 120km/h je gori nego Moskvič.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:Tu smo u komšiluku pa svrati da proveriš gume da l su pocepane, šta da ti kažem...
Mene ovaj auto oduševi svakih put kad se sam vozim na dužim turama, gledam to da prenesem ovde a ne da svaki svoj post pravdam prepirkom sa tobom koji znaš bolje od mene kakva je vožnja bila i kakav auto vozim.
Nikakvu ja prepirku nisam zapoceo,vec normalno rekao da je to prosek potrosnje u klasi,kao odgovor na tvoju provokaciju sa :Cutimo,a? ; i jos dodao koliko moj auto trosi tuda,kao i neki dizeli.
Tebi je to zasmetalo,pa si poceo da penis,a onda ja da penim,itd...
I dalje tvrdim da to sto si ti rekao,fizicki nije moguce,cak i da vozis neki sportski auto.
Dalje nemam sta da kazem,niti si ti duzan da pravdas bilo sta.
Iskuliras ako ne zelis da se raspravljas,i prica gotova,ali po postovima u temi,mozes skapirati da ti i drugi nisu poverovali za 80 km/h prosek,samo sto nisu toliko dokoni kao ja,da se raspravljaju sa tobom.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Palo je za sada za 10%, na 72 km/h.

TT
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da,po onome sto je rekao,ali slika 1 pokazuje 200km,druga 400km,za koje je on rekao da je presao za 2 i po sata,to jest za 2 sata i 20 minuta,jer je rekao da je stao 10 minuta na pumpu da dopumpa gume,i sta vec,a istina je tamo negde :carobnjak:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A moj Civic je jos bolji, pa ti vidi... :isplazijezik:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I believe :D
Odgovori