Apsolutno, ali da ne bude posle "on ce odgovarati za to sto te je vredjao, nego sad da mi vidimo zasto si ti snimao granicni prelaz?"Floyd napisao: Ne znam, verovatno nije ali nije dozvoljeno ni cariniku da te vredja na nacionalnoj osnovi
Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...
Re: Segedin - šoping i obilazak
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
I to je moguce... nisam razmisljao o tome.
Jedina opcija je onda da zamutis svoj lik pre nego postavis video

Znaci, za tvoju familiju ako zivis u SRB sa EU pasosem, po pravilu ne vazi...

Evo i ja sam sad na brzinu proguglao i koliko sam uspeo da shvatim taj prolaz vazi u princpu za one na koje se primenjuje EU ogovor o slobodi kretanja tj. na EU drzavaljane i najuze clanove njihove porodice koji vec imaju EU residence permit, koja je btw istog formata za ceo taj prostor...dragvorl napisao:A vidis, meni je Madjar na carini rekao da moze ako je u autu EU drzavljanin i njegova rodbina, valjda uza, to se ne secam. I tako je i bilo, jedan EU pasos, 3 ne EU i auto na nase table i bez problema je proslo, mada kapiram da izmisljaju kako hoce. Problem je sto ne mogu da nadjem koja su pravila za to.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da, a vidis, oni su mi rekli to sto su rekli. Ma, rade sta im se prohte.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma nemaju pojma ni oni...
Lepo pise tamo "clan porodice EU drzavljanina" ali isto tako pise i da isti treba da poseduje eu boravisnu dozvolu ili vizu sto ce reci da npr. non-EU supruznik EU drzavljanina kome treba viza za ulazak u EU, ne moze tek tako uci samo zato sto je "eu family memeber" ali mu to olaksava proceduru za sredjivanje potrebnih dokumenata sa kojima privremeno dobija ista prava kao i EU drzavljanin... pa tako i prolazak kroz EU traku na kojoj je kontrola mnogo labavija (za to imam i licni primer jer me par puta Slovenci nisu ni zaustavljali vec samo mahnu kad vide EU licnu kartu).
Lepo pise tamo "clan porodice EU drzavljanina" ali isto tako pise i da isti treba da poseduje eu boravisnu dozvolu ili vizu sto ce reci da npr. non-EU supruznik EU drzavljanina kome treba viza za ulazak u EU, ne moze tek tako uci samo zato sto je "eu family memeber" ali mu to olaksava proceduru za sredjivanje potrebnih dokumenata sa kojima privremeno dobija ista prava kao i EU drzavljanin... pa tako i prolazak kroz EU traku na kojoj je kontrola mnogo labavija (za to imam i licni primer jer me par puta Slovenci nisu ni zaustavljali vec samo mahnu kad vide EU licnu kartu).
Podigla zena pare od GB u Rajfu, tacno koliko kaze kalkukator.
TT
TT
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Da li u Segedinu ima Ikea i ako ne, gde je najbliža? Pretpostavljam Budimpešta al ipak da pitam...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Bio sam u sredu, 315 forinti se dobijalo za 1€. Kod njih je dobro što cene ne skaču kada forinta padne u odnosu na evro pa je kupovina još povoljnija. U poslednje vreme je oko 300 kurs, nekad nešto ispod, nekad, kao sada, nešto iznad.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ikea je u Budimpesti. Lakse se stize do Badaors nego do centra.
TT
TT
Nisam razumeo, jel mogu ja u EU traku sa ovakvom licnom kartom (posto je moja ista), ako sam sam ili sa nekim ko ima isti status kao ja? Verovatno ne?Floyd napisao:I to je moguce... nisam razmisljao o tome.
Evo i ja sam sad na brzinu proguglao i koliko sam uspeo da shvatim taj prolaz vazi u princpu za one na koje se primenjuje EU ogovor o slobodi kretanja tj. na EU drzavaljane i najuze clanove njihove porodice koji vec imaju EU residence permit, koja je btw istog formata za ceo taj prostor...dragvorl napisao:A vidis, meni je Madjar na carini rekao da moze ako je u autu EU drzavljanin i njegova rodbina, valjda uza, to se ne secam. I tako je i bilo, jedan EU pasos, 3 ne EU i auto na nase table i bez problema je proslo, mada kapiram da izmisljaju kako hoce. Problem je sto ne mogu da nadjem koja su pravila za to.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pitaj sledeci put na prelazu, i ja sam tako.

Re: AW: Segedin - šoping i obilazak
Zvanicno samo ako ti na njoj pise EU family member (i sl. u zavisnosti od zemlje) a nezvanicno, kako se nadigne cariniku. Po pravilu, moze da te kazni ako ne ispunjavas neki od tih uslova (EU drzavljanin ili clan porodice EU drzavljanina).
Znaci ne mogu. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.