320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: 320d za Q5

Post od Floyd »

Texonja napisao:Doduse, taj offroad moze da se zaboravi sa ovim autom. Tako mi je i prodavac rekao, da je cisto zanosenje bilo kakav offroad i da je ovo klasican putnicki auto sa visokim klirensom.
To je apsolutno tacno...takvi automobili nisu ni projektovani za offroad.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Danas na parkingu trznog centra jedan pored drugog parkirani Q5 i novi X3...ipak je lepsi BMW :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

X3 mi je lepsi s preda, ali s guza i sa bocne strane, Q5 ga daleko sije :bokser:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sije ga s guza? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Meni je Q5 lepsi iz svih uglova, osim zadnjih stopaljki koje su mi lepse kod X3... Kod Q5 mi nekako deluju tuzno.
Medjutim, oba su precenjena u odnosu na ostatak sveta! :rofl:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

I ja sam bio ubedjen da je Q5 lepsi dok ih nisam video jedan pored drugog.
BMW izgleda nekako mocnije i agresivnije dok Audi dodje ko neko jaje :)

Malopre, na pauzi, sam bio da gledam Accord Type S i da vidim koju cenu mogu da mi ponude pa sam zagledao i CX5 (ista garaza prodaje Mazdu i Hondu).
Mogu ti reci da izgleda prelepo, kako spolja tako i unutra...bio je izlozen model u fulu :cool!:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Pa taj i hocu da uzmem, Revolution paket. Tu je bukvalno spakovano sve od opreme i pomagala cime Mazda kao proizvodjac raspolaze.
Samo je problem sto dizeli stizu tek avgusta, eventualno se pojave mozda jula. Do tada ce isporucivati samo 2.0 benzince, koji mi u takvom autu nisu interesantni.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nisam znao da jos ne prodaju dizele, mada je i ovaj izlozeni bio benzinac sa manuelnim menjacem.
Mislim da neces napraviti los izbor ako ga uzmes :doubleup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ako uzmem dizela necu napraviti los izbor, ako uzmem benzinca hocu. :) To je tezak auto, treba mu dobar obrtni momenat. Mogao bi da prodje benzinac u ovakvom autu, ali da je barem 3000cc.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Pa koliko ti je stalo da se zamena obavi sto pre?
NIje ni taj jul/avgust tako daleko.
Sta vise sad je lepo vreme, nema snega. A sneg je bilo varnica koja je napravila plamen zbog zadnje vuce.
Narucis sad, kaparises, svratis nekoliko puta do salona na ozbiljniji dogovor... Mozda do tog jula/avgusta dobijes i neki popust jer si toliko ranije resio da kupis dizelasa. Ne mora to u opste da bude lose.
A za to vreme BMW u oglase, pa ako se proda do tada za kes - BINGO! Hvala Bogu pa imas sta da vozis sem BMW-a, tako da nece biti problem prebroditi i koji mesec dok ne stigne dizelas na nase trziste. :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Stjepo, apsolutno si u pravu i tako ce i biti... Pre decembra mi nije neophodan SUV.
A mozda se u medjuvremenu ponudi jos nesto bolje od CX-5 kod nekog sasvim treceg proizvodjaca. :pijemcaj:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Tex, nismo se razumeli ;)
Mislio sam da je CX5 uopste dobar izbor.
Cetvorocilindricni benzinac u SUV-u nema bas puno smisla a nema ni jaci, osim ako ne zivis na bliskom istoku :)
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Mislim da ni taj benzinac nije los izbor - pogotovo za nekog ko ne prelazi jako puno. Dizel je u startu dosta skuplji, a skuplja je i registracija za njega. Sto se tice potrosnje, taj Skyactive su najavljivali kao neko cudo, tako da bi benzinac trebao da trosi dosta manje od ostalih benzinaca iste zapremine. Jedino obrtni momenat, ali ima ga i on solidno, ako se ne varam 205 Nm.
Ne ubedjujem te Tex za benzinca, samo kazem da nije ni on los izbor u ovom autu ;)
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jeste,zbog gabarita,4x4 pogona,losije aerodinamike i tezine,trosice poprilicno vise od dizela...
Da uzmemo 3l vise,ali mislim da je veca razlika u pitanju,to je 450e na 10.000km... Ako prelazi 20.000km godisnje,eto ti racunice od oko 1.000e godisnje.
Da uzmemo da ce ga voziti 5 godina okruglo,isplati se i najjaci dizel od 175ks.
A ako se uzme ekvitalentan dizel od 150ks,cena vozila je veca za 2000e.
A i performanse su na strani dizela...
Benzinac je retko kome isplativ,kako god da okrenes...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Razlika u startu izmedju benzinca i dizela je 2000 evra. Razlika u registraciji po godini oko 340 evra. Odrzavanje dizela je skuplje bar 10%.
Kombinovana potrosnja benzinca je 6 litara, slabijeg dizela 4,6 litara (podaci sa Mazdinog sajta).
Dakle verujem da se dizel kod ove Mazde ne isplati tako brzo.

Mazda je teska 1420 kg sa benzincem. Ubrzanje i maksimalna brzina su veoma slicne kod benzinca i dizela (oko 9,2 sek. i 200 km/h).
Dizel ima veci obrtni momenat naravno, ali ni 210Nm kod benzinca nisu malo. Radi se o verziji sa prednjim pogonom.
Drugo je to sto Tex uzima full varijantu za 30ak hiljada. Ja ovo pisem za mene, odnosno moje, koji bi u slucaju da se bude uzimala Mazdica uzeli upravo benzinac u nekoj srednjoj opremi.
I ja bih vise voleo dizela, ali po meni je bolje dati 2000 evra za bolju opremu, nego za dizel ;)
Slika
Zaključana tema