Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Vazduhoplovi

Post od zuzazu »

Vezbe u komori

https://www.youtube.com/watch?v=hSrGfElyfVE

https://www.youtube.com/watch?v=sw4MQguwdRo

Snimak razgovora pilota i kontrole. Pilot ocigledno koristi masku, a kontrolor ne shvata da je pilot pod hipoksijom (po nacinu kako govori).... U pitanju je spora dekompresija

https://www.youtube.com/watch?v=_IqWal_EmBg

He is experienced ultimate method fo execution....

https://www.youtube.com/watch?v=WTNX6mr753w
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

MA sve je to super samo gde je ugovor. "U januaru je rekao ugovor u aprilu od tog obecanja proslo je godinu dana" :kezo:
Ko koga tu vuce za nos :twisted:
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

pa ok sutra je tek 1.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Prelepo izgleda. Citam vest o A320 sto je stigao na B92, i komentar sa najvise ocena je da se udaris u glavu.
A jedan madjarski Wizzair ima 45 aviona Airbus A320 i kupuju jos 10 ove godine i to za razliku od Air Srbije kupuju nove avione. Hocu reci lepo je za AirSrbiju, ali nemojmo senzacije od svega praviti, jer samim tim sve smo vise banana drzava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris.bg., 31. mart 2014 22:18)
Nema, Srbi su tesko retardiran narod. Nista im ne moze udovoljiti. Ja sam siguran i da sutra postanemo pogati kao Danska da bi se svi zalili i nalazili mane. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Avion udarila munja i to tri puta

Avion koji je leteo iz Amsterdama ka Birmingemu je čak tri puta udarila munja.
Dok je leteo ka Birmingemu, avion je zahvatila oluja sa grmljavinom. U jednom trenutku letelicu su udarile munje.
Putnici su čuli buku, ali se nisu mnogo potresli, kao ni pilot."Dame i gospodo, možda ste primetili da je avion udarila munja", smirenim tonom je saopštio pilot kada je avion bezbedno sleteo.
Slika
Jedan od putnika je rekao da je nebo bilo veoma tamno i da je u jednom trenutku čuo buku, za koju je pomislio da se nešto desilo sa jednim od motora.
"Nije bilo zastrašujuće, zapravo, bilo je veoma uzbudljivo", rekao je taj putnik.

http://www.youtube.com/watch?v=b0hz0JvNFB8
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

H4wkeye napisao:Prelepo izgleda. Citam vest o A320 sto je stigao na B92, i komentar sa najvise ocena je da se udaris u glavu.
A jedan madjarski Wizzair ima 45 aviona Airbus A320 i kupuju jos 10 ove godine i to za razliku od Air Srbije kupuju nove avione. Hocu reci lepo je za AirSrbiju, ali nemojmo senzacije od svega praviti, jer samim tim sve smo vise banana drzava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris.bg., 31. mart 2014 22:18)
Nema, Srbi su tesko retardiran narod. Nista im ne moze udovoljiti. Ja sam siguran i da sutra postanemo pogati kao Danska da bi se svi zalili i nalazili mane. :glavomuzid:
Po meni je navedeni komentar sasvim uravnotežen, razuman i tačan. Za sve nas koji pamtimo vreme kada je JAT imao mnogo više aviona, uključujući i neke mnogo veće, i kada je između ostalog leteo za Ameriku, Kanadu i Australiju, ovaj cirkus sa Arapima i kupovinom malih polovnih krševa je izuzetno uvredljiv.
Ђенерал Јанковић
Ix.
Reactions:
Pridružio se: 20 Jan 2014, 08:59

Post od Ix. »

BAJKER napisao:MA sve je to super samo gde je ugovor. "U januaru je rekao ugovor u aprilu od tog obecanja proslo je godinu dana" :kezo:
Ko koga tu vuce za nos :twisted:
Teško da ćemo taj ugovor videti u dogledno vreme. Doduše, procureo je nacrt iz kojeg se može ponešto naslutiti.

Ugovor pogotovo nećemo videti sada kada je Evropska komisija otvorila istragu o akvizicijama Etihada u zemljama EU koja obuhvata Air Berlin, Darwin Airlines i Er Srbiju. Srbija je obuhvaćena istragom jer ima status kandidata za članstvo u EU. Istraga će pokušati da utvrdi ko zapravo upravlja ovim kompanijama i da li je prekršeno pravilo da efektivno upravljanje kao i većinsko vlasništvo u avio prevoznicima registrovanim na teritoriji EU (CEAA) ne može biti u rukama avio prevoznika izvan ove zone. Konkretno, Etihad kao ne-EU prevoznik može imati najviše 49,9% vlasništva u prevoznicima registrovanim u EU (CEAA) i ne može imati puna upravljačka prava (ovo je poprilična siva zona koja se jako teško dokazuje ako ne postoje sporazumi na papiru).

Sad, dok u slučaju Air Berlina i Darwina istraga ima jako male šanse da utvrdi u kojim sobama za sastanke se zapravo donose odluke, Srbija sa Etihadom (ako je verovati nacrtima ugovora koji su procureli, kao i nekim izjavama Etihadovih direktora) ima na papiru, crno na belo, ugovor o ustupanju upravljanja kompanijom na period od pet godina. Ovakav ugovor nije neobična stvar (imao ga je npr. Emirates sa SriLankan-om) ali je problem u tome što ga Etihad ne može zaključivati sa prevoznicima u EU odnosno u zoni CEAA ("otvorenog neba") čiji je Srbija deo. Kako će naša država pred Evropskom komisijom odbraniti ovakav ugovor, pojma nemam ali bolje bi im bilo da imaju nekog keca u rukavu inače neće da valja.

Sama istraga se naravno ne otvara zbog Srbije niti zbog Er Srbije nego zbog Etihada. Još jedna runda šutiranja u cevanice ispod stola između evropskih prevoznika i MEB3.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

snork napisao:
H4wkeye napisao:Prelepo izgleda. Citam vest o A320 sto je stigao na B92, i komentar sa najvise ocena je da se udaris u glavu.
Po meni je navedeni komentar sasvim uravnotežen, razuman i tačan. Za sve nas koji pamtimo vreme kada je JAT imao mnogo više aviona, uključujući i neke mnogo veće, i kada je između ostalog leteo za Ameriku, Kanadu i Australiju, ovaj cirkus sa Arapima i kupovinom malih polovnih krševa je izuzetno uvredljiv.
Apsolutno se slazem. Teska smo mi seljana...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

dragvorl napisao:Evo ga jos jedan hebach iz ruske kujne, iako nije bas avion.

http://www.youtube.com/watch?v=V8Nu94khHoo
Zanimljiv je i A90 ekranoplan. Imao je najjači turboprop motor na svetu KM12 od 11000+ kilovata. Jednom sam naleteo na ovaj Kaspiyskiy Monstr pa sam čitao o toj tehnologiji. Jako interesantno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne znam cemu hejt prema pokusajima da se od raspalog JAT-a napravi koliko-toliko ozbiljna kompanija.
Tacno je da bi bilo lepse da su kupili odjednom 20 novih aviona ali to je nemoguce pa sve da su imali lovu na kamari.
Ovako postepeno vracaju poverenje klijenata polovnim (ali novijim avionima) dok ne stignu novi.

Ja licno, posle par losih iskustva sa JAT-om, nemam nameru da neko vreme kotistim usluge AS ali ne vidim jedan razlog zasto im ne bi dao sansu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa letis AS ili ne?
Odgovori