Akumulatori

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
puntovnik
Reactions:
Pridružio se: 03 Apr 2014, 12:24

Re: Akumulatori

Post od puntovnik »

ok.hvala. ali sta moze d aizvuce struju autu koji miruje za dva dana, bez osiguraca table i migavaca i bez alarma i svetala.jedino radio ukljucen . ja i da odnesem akumulator tmao kod tih sto je rekao , on ce izmeriti neku ok voltazu jer ce ga ovi napuniti ybg. i to je igra bez prestanka.al ce da me vozajuuuu :) qq lele.
usput, jel zna neko koji majstor zna najrealnije d aproceni plocice i diskove da li su za zamenu, posto svaki govori razlicito.a meni slabije koci.generalno je situacija sa majstorima u bg ocajna.samo mlate lovu,nemam poverenja ni koga.kad mi za ciscenje leptir klapne uzeo 3500 sta reci...
jel ide neko u Auto kuca zastava vozdovac bivsa? ili Kit ili APsport.... delta mi se cini d akida usi. pozzzz
puntovnik
Reactions:

Post od puntovnik »

trojanac napisao:Ako tražiš drugo mišljenje, pozovi:
+381 11 319 09 43
+381 11 319 09 40

U pitanju je specjalizovana firma za akumulatore i baterije... http://www.velkopromet.com/

Traži Bojana i reci da si sa Garaža foruma i da te Željko uputio da mu se javiš.
ok . falla tr

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma najverovatnije je da ti je akumulator crkao i da te zavlače dok ne odustaneš... Proveri pa ćeš biti siguran.
puntovnik
Reactions:

Post od puntovnik »

Saša napisao:Ma najverovatnije je da ti je akumulator crkao i da te zavlače dok ne odustaneš... Proveri pa ćeš biti siguran.
ok ;) znaci sta da radim? kad ga uzmem i stavim u kola ,odem kod tog ispod gazele i on mi npr kaze ne valja akumulator i ja se cratim kod ovih i ....lupim o astal sakom i... stvarno je kod nas u zemlji ebada da po zakonu ostvaris neko svoje pravo.:pravilnik:

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Najlakse ti je da imas neki aku za test, nakacis na auto, i vidis da li radi auto....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Izmeri napon akumulatora kada je spojen, potom i sa skinutom klemom. Ako razlika postoji, nesto vuce struju. Valjalo bi da to znas pre nego sto te ekipa ubaci u masinu, ovo jeste, ono nije... Napon punjenja, takodje.

Sent from my HTC One V
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Je l zna neko koji aku ide na moj auto ?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

puntovnik napisao:ok.hvala. ali sta moze d aizvuce struju autu koji miruje za dva dana, bez osiguraca table i migavaca i bez alarma i svetala.jedino radio ukljucen . ja i da odnesem akumulator tmao kod tih sto je rekao , on ce izmeriti neku ok voltazu jer ce ga ovi napuniti ybg. i to je igra bez prestanka.al ce da me vozajuuuu :) qq lele.
usput, jel zna neko koji majstor zna najrealnije d aproceni plocice i diskove da li su za zamenu, posto svaki govori razlicito.a meni slabije koci.generalno je situacija sa majstorima u bg ocajna.samo mlate lovu,nemam poverenja ni koga.kad mi za ciscenje leptir klapne uzeo 3500 sta reci...
jel ide neko u Auto kuca zastava vozdovac bivsa? ili Kit ili APsport.... delta mi se cini d akida usi. pozzzz
Upravo radio može da izvuče.
Drugar koji ugrađuje radio me je na to upozorio da se dešavalo na par primera Pionirov DEH-2000 da je izvukao struju jer ima neki mod koji to radi.
Zato sam ja iz preventive stavio da radio radi samo na kontakt.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Onda to nešto nije u redu sa tim plejerom, moj ima stalnu struju (radi i kada je kontakt ključ van brave) ali je koristi valjda samo da bi sačuvao memoriju stanica i unutrašnja podešavanja. Vuče je dakle ali je to nešto jako malo i ne smeta ništa. No ako je radio zaista bio uključen (svirao celo vreme) - onda naravno da može da izvuče akumulator, pogotovo ako je lošiji, dovoljna je jedna noć...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kod mene Pioneer vuče struju kao da radi kad je pločica na njemu (a ugašen je). Kad skinem pločicu troši nešto malo struje, možda kao displej na tabli.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Možda im je to način da te nateraju da stvarno i skidaš pločicu... :D
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Idem sutra po novi aku za 607. Onaj manji cu da napunim, posto je realno nepotreban.

Trenutno je u njemu Black Horse ( :kuku: ) 55ah, dok na netu nalazim da ide 60-70. Pritom, ovaj je stao u milimetar, nema nigde prostora da bude veci.
Jel mi potreban za njega uopste aku od 70ah? Obican lagani benzinac, bez previse elektronike. Jos ima i drugi akumulator u gepeku za abs, airbag itd... Ovaj prakticno sluzi za startovanje.

Ako mi treba nije problem, al nisam nesto odusevljen cinjenicom da dam 100 evra na akumulator :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Meni je na Stilu fabrički bio Acu od 56Ah. Prema tome, malo se preteruje izgleda kod nas da time.

Bitnije je koliko jak hladan start ima nego ukupni kapacitet.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Jašta, ne treba tu jači od 60Ah
Odgovori