Voznja automobila sa stranim tablicama

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Makita
Reactions:
Pridružio se: 04 Apr 2014, 02:39

Re: Voznja automobila sa stranim tablicama

Post od Makita »

Saša napisao:Problem je što je on trenutno u Austriji i došao bi ovamo motorom... ;)
Ne, ne. Ja jesam u Austriji, ali ne dolazim motorom. Ja dolazim prvo u BiH busom a iz BiH motor idem u Srbiju. Jel mogu tu prijavu boravka u inostranstvu da izvadim u bilo kom SUP-u u Srbiji ili samo tamo gde mi je izdata lična karta?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne može da izvadi potvrdu/proveri to što si napisao, odnosno dok dođe do Beograda rizikuje da ga neki pandur zaustavi i oleši... :)

Edit: ufff... odustajem... :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dzoni, nikada nisam vadio tu potvrdu niti sam ikada cuo da je neko izvadio :)
Ukoliko imas domaci pasos, strana dozvola boravka i strana vozacka dozvola (po mogucnosti) su sasvim dovoljna dokumenta.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ne može da izvadi potvrdu/proveri to što si napisao, odnosno dok dođe do Beograda rizikuje da ga neki pandur zaustavi i oleši...
To je tacno. Ali tu vec moze na rizik, jer znam da pogledaju samo vizu u pasosu i ne zanima ih ta potvrda.
Jel mogu tu prijavu boravka u inostranstvu da izvadim u bilo kom SUP-u u Srbiji ili samo tamo gde mi je izdata lična karta?
E jbg to vec ne znam, ali najbolja varijanta je tamo gde si dobio licnu kartu. Malo ti je rizican taj potez iz BiH ......Imas li nekog prijatelja iz Srb koji bi taj motor preterao do granice sa SRB pa ti od granice da preuzmes? To ti je sigurica da te ne ukebaju u Bosni jer tamo nisi ni malo cist. Cudno te do sada 100 puta nisu kaznili.

@Floyd, upravo to i kazem, ni ja je nemam :) A vozio sam razne table :) Nikad mi je nisu trazili, samo znam da to treba ako hoces sve po PS-u. Onda moras da budes fin sa pandurima a ako je imas ispravan si onda mozes i ti da budes malo dzukac ako pocne nesto da kenja.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Floyd napisao:Dzoni, nikada nisam vadio tu potvrdu niti sam ikada cuo da je neko izvadio :)
Ukoliko imas domaci pasos, strana dozvola boravka i strana vozacka dozvola (po mogucnosti) su sasvim dovoljna dokumenta.
I to je deo problema jer je nema, a zna se da sa našom dozvolom ne možeš doveka voziti napolju. Posle određenog perioda ide ili nostrifikacija (ređe) ili ponovno polaganje po njihovim propisima (češće)...
Makita
Reactions:

Post od Makita »

Saša napisao:
Floyd napisao:Dzoni, nikada nisam vadio tu potvrdu niti sam ikada cuo da je neko izvadio :)
I to je deo problema jer je nema, a zna se da sa našom dozvolom ne možeš doveka voziti napolju. Posle određenog perioda ide ili nostrifikacija (ređe) ili ponovno polaganje po njihovim propisima (češće)...
U Bosni ja nemam problema jer pokazujem srbijansku ličnu i vozačku i niko me nista ne pita. Ja bih krenuo preko granice pa ako prođem idem dalje ako je, vratim se nazad, granica je udaljena 3km od moje kuće. Znaci vi mi savetujete da ponesem srpski pasoš, srpsku dozvolu (drugu nemam) i AU vizu sa sobom? Po mogućstvu da izvadim tu potvrdu o privremenom boravku u inostranstvu. I koju priču vrtim ako me zaustave?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Saša napisao:I to je deo problema jer je nema, a zna se da sa našom dozvolom ne možeš doveka voziti napolju. Posle određenog perioda ide ili nostrifikacija (ređe) ili ponovno polaganje po njihovim propisima (češće)...
U CH ako te uhvate posle 12 meseci boravka sa "ne-CH" dozvolom, ides automatski na polaganje voznje. Ako si bio pa pao a i dalje vozis, tretiraju te kao da vozis bez dozvole. Kako je za inostranstvo, stvarno ne znam. Mislim da to njih ne bi trebalo puno da zanima ali opet je nekako najlogicnije da se pasos / lk / boravisna dozvola neke zemlje, poklapaju sa vozackom i saobracajnom iste. Samo u tom slucaju je sve cisto i ne zahteva nikakve dodatne provere. Sve ostalo je hodanje po tankoj zici...
Makita napisao:I koju priču vrtim ako me zaustave?
Nosi SRB pasos i austrijsku vizu kao dokaz da zivis tamo pa ako te zaustavi das im sve to zajedno. Ako budu pravili problema zbog UK tablica (verovatnoca je 50:50), probaj na pricu da si motor kupio / dobio, preuzeo ga u BIH i da ga svakako vozis u Austriju gde ce biti preregistrovan. Mada, mozda nece ni da te cimaju jer de facto ne zivis u SRB a sta njih realno zabole koje ti table vozis u Austriji... to je problem austrijanaca :)
Poslednja izmena od Floyd u 04 Apr 2014, 12:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Upravo tako, slažem se.

Sve drugo je stvar na kakvog pandura naletiš, mrzi li ga da proverava ili ne, ili koliko mu treba za "doručak"... :D
Makita
Reactions:

Post od Makita »

Floyd napisao:
Saša napisao:I to je deo problema jer je nema, a zna se da sa našom dozvolom ne možeš doveka voziti napolju. Posle određenog perioda ide ili nostrifikacija (ređe) ili ponovno polaganje po njihovim propisima (češće)...
U CH ako te uhvate posle 12 meseci boravka sa "ne-CH" dozvolom, ides automatski na polaganje voznje. Ako si bio pa pao a i dalje vozis, tretiraju te kao da vozis bez dozvole. Kako je za inostranstvo, stvarno ne znam. Mislim da to njih ne bi trebalo puno da zanima ali opet je nekako najlogicnije da se pasos / lk / boravisna dozvola neke zemlje, poklapaju sa vozackom i saobracajnom iste. Samo u tom slucaju je sve cisto i ne zahteva nikakve dodatne provere. Sve ostalo je hodanje po tankoj zici...
Ja sam ovde tek 2 meseca, da li uopšte mogu već sad da zamenim vozačku. Jedan drugar mi je rekao da tek posle 6 meseci boravka u AU možeš da zameniš za AU vozačku. Tako je on uradio.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

@Sasa, To nije problem za Srbiju. Moze uvek da kaze da u Austriji ne vozi uopste i to je to. To nije posao policije u Srbiji. O tome brinu njihove austrijske kolege.

Ja npr svesno krsim zakon u BY. Teba da prevedem moju vozacku (jer imam radnu dozvolu u privremeni boravak) i dobijem Belorusku. Naravno da mi ne pada na pamet da to uradim.

@Makita, OK onda ovo ti je postupak: srpska vozacka, srpski pasos i AU viza. Dodjes tako do granice , predjes i pravo u SUP po potvrdu. KAda te zaustave, nista das im vozacku srpsku, AU vizu, saobracajnu od motora i potvrdu o privremenom boravku u inostranstvu. AKo te pita ciji je motor kazes bratov (valjalo bi da imas punomoce) pozajmio sam i to je to. Nemas potrebu ni za kavom "pricom" laganjem ili bilo cime. Ispravan si, radis ono sto ti zakon dozvoljava.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Nisam mislio u smislu da je to neki problem, nego eto jedan od razloga više da se policajcu detaljnija provera učini potrebnom.
Poslednja izmena od Saša u 04 Apr 2014, 12:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Makita
Reactions:

Post od Makita »

Dzoni_m napisao:@Sasa, To nije problem za Srbiju. Moze uvek da kaze da u Austriji ne vozi uopste i to je to. To nije posao policije u Srbiji. O tome brinu njihove austrijske kolege.

Ja npr svesno krsim zakon u BY. Teba da prevedem moju vozacku (jer imam radnu dozvolu u privremeni boravak) i dobijem Belorusku. Naravno da mi ne pada na pamet da to uradim.

@Makita, OK onda ovo ti je postupak: srpska vozacka, srpski pasos i AU viza. Dodjes tako do granice , predjes i pravo u SUP po potvrdu. KAda te zaustave, nista das im vozacku srpsku, AU vizu, saobracajnu od motora i potvrdu o privremenom boravku u inostranstvu. AKo te pita ciji je motor kazes bratov (valjalo bi da imas punomoce) pozajmio sam i to je to. Nemas potrebu ni za kavom "pricom" laganjem ili bilo cime. Ispravan si, radis ono sto ti zakon dozvoljava.
OK, još jedna stvar samo. Da li tu potvrdu moram da vadim u Bg gde mi je izdata lična karta ili mogu u bilo kom SUP-u. Pošto ja krećem iz Zvonika (Bosna) i idem za Beograd. Mogao bih da izvadim tu potvrdu nakon ulaska u Srbiju ali u mestu Mali Zvornik. A Lična karta mi je izdata u Bg.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Vec ti napisah, ne znam to. Neka logika je BG jer ti je tu adresa i sve izmene prijavljujes tu.
pink077
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2014, 09:23

Post od pink077 »

Interesuje me da li mogu u Srbiji da vozim kola sa madjarskim tablicama, madjarskom licnom kartom, imam i adresu u Madjarskoj, a sa nasom (srb) vozackom dozvolom?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zasto bi to radio? Zasto ne bi vozio sa madjarskom vozackom?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori