Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Cena servisa

Post od NexT »

Burazera u Hit autu redovan servis za Fluence 1.6 16v sa plinom izasao preko 16k.... Od toga je servis plina oko 2000-2500... :kuku:
radi se na 15k

Za 2.2 CDi, 170hp, redovan servis sa svim filterima - 130 evra, radi se na 20k. Filteri Hengst, ulje Mobil1 ESP formula 5w30.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ovaj Cirkom je ovlasceni servis, pecat u knjizici, sve full.

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

NexT napisao:Burazera u Hit autu redovan servis za Fluence 1.6 16v sa plinom izasao preko 16k.... Od toga je servis plina oko 2000-2500... :kuku:
radi se na 15k

Za 2.2 CDi, 170hp, redovan servis sa svim filterima - 130 evra, radi se na 20k. Filteri Hengst, ulje Mobil1 ESP formula 5w30.
Nemoj zezati, koliko je taj isti seris u Oml. brigada?

Taj servis za Fluence bi ga na drugom mestu izasao ne vise od 8000din, al' to znas i sam :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Al na drugom mestu ne bi imao garanciju...

Nemam pojma, al tesko ispod 200-250 evra... S tim sto je ovo servis sa filterom goriva koji ide na svakom drugom.
Heroj, jel znas ti cenu u O brigada?
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

:kezo:
on u ovlascenom servisu a ti kod komsije, zanimljivo poredjenje...

pa i meni je servis 100eura sa sviim filterima, a u ovlascenom isto to oko 400eura :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Drugar bi da uradi veliki servis za Okaviju 1.6 MPI, majstor kaze 36 do 38 hilj za veliki i mali sa rukama, drugi u NS kaze delovi 22 do 23, ruke 5 do 7 ?

Kome verovati i koja je realna cena ?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

U ovlašćenom je za 1.9TDI oko 81.000 dinara sa rukama, veliki i mali servis, podatak star manje od nedelju dana, Autočačak. Varijanta sa tauš pumpom za vodu, nekih 10.000 dinara manje. Ne znam kakav je taj za 22000, osim ako za benzinca nije drastično jeftiniji veliki, ali ne znam što bi bio, iste stvari.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Jel zna neko otprilike koliko kosta zamena paknova prednjih kocnica i kocionog ulja?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kočna tečnost je reda ispod 800-1000 din/l, plus ruke.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Stjepa napisao:
trojanac napisao:cena je čak i manja od očekivane
Pokušavam već dva puta da sročim post a da ima smisla. :)

Ja bih rekao da nije ni malo manaj od očekivane. Naprotiv standardno je jaka i očekivana.
Moje iskustvo, mada ima par godina od tad, za 2,0 D-4D u ovlašćenom Toyotinom servisu mali servis na 160000km + zamena pločica je koštalo 21000din. Ne sećam se sad koliko je koja stavka koštala ali pođimo od toga da pločice nisu naplatili sigurno manje od 4-5000din+ rad na ugradnji istih, dođe se do toga da "čist" mali servis bude sigurno ispod 15000din.
Što i u ovom slučaju kada bi odbio gumice brisača dolazi na simu koja se razlikuje ~1000din (zanemarujem filter polena jer to ume da spada u podrazumevani mali servis, mada i to da se uzme opet ne pravi drastičnu razliku).

Tako da, kao što već rekoh, mislim da je cena u rangu sa ostalima. Ništa neočekivano.
Evo pogledaj u ovoj temi koliko košta prosečan servis u ovlašćenom. Ko prođe ispod 150e, dobro je prošao. Barem kad su veći automobili u pitanju, ne pričam o Puntu.
Drugo, ne računaj cene pre par godina. Sećam se tvog RAV4, al davno to beše, cene bile druge. Pitaj sad koliko je mali servis za 2.0 D-4D u Toyoti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ma cena je fantasticna, takva da uopste ne razmisljas da li da teras u ovlasceni ili ne...

Stjepo, ta tvoja logika gneralno vazi ako servis radis van ovlascenog, tada placas realnu vrednsot ugradjenih delova... Servis u ovlascenom je nesto vise od samo servisa, to je na neki nacin i nastavak otplacivanja auta, placanje garancije, zadrzavanje cene auta za trenutak prodaje... Zato u ovlascenom cene cesto (za mnoge marke) nisu samo odraz realne cene delova i rada vec i svojevrstan porez :) Npr, pogledaj da je meni filter kabine naplacen 150e u BMW-u... naravno da on ne vredi ni blizu, ali generalno svi oni ciljaju da te mali servis kosta npr 1% vrednosti takvog novog auta...
Zato je bas prijatno iznenadjenje kad u nekom ovlascenom servisu dobijes zaista fer cenu...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Trojanac nemam sad vremena ali pogledaću večeras.
Baš zbog tog vremenskog perioda od par godina sap pokušavao da post bude smislen, koliko je to moguće. Otišli bi smo preširoko kada bi gledali kolike smo tad plate imali a kolike sad, uticaj inflacije, kurs eura tad i sad... Čak mi i sinulo da pozovem informativno servis "Mijaljević" (valjda tako bi naziv) da pitam sad za cenu ali ono više nisu Toyotini ovlašćeni. Sad su za Mitsubishi.

U principu je poenta
grujicd napisao:Cena je neočekivana u smislu da ljudi očekuju da je održavanje za SUV mnogo skuplje, a u stvari je skoro isto kao i za obična kola.

iz viewtopic.php?f=2&t=877&start=150

Laki razumem tvoj post, ali ne razumem da sam bio krenuo tom logikom. :D
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

uradio jutros servis na polupremiumu, ulje i filter ulja.... cena 6700din :)

Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Ja sam uradio drugi redovan servis (u ovlascenom) na mom premium vozilu u zamenu za 11.200,00 dinara. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

ADrei napisao:uradio jutros servis na polupremiumu, ulje i filter ulja.... cena 6700din :)

Aj sad realno :)
Pises kako ides u ovlasceni da menjas gume da bi ti zabelezili kilometrazu a servis radis kod Zike i Pere?! :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori