Porsche Boxster 2012

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Porsche Boxster 2012

Post od Texonja »

Napisao sam review u delu namenjenom za predstavljanje automobila, da ne zagadjujemo temu o novom modelu... a napisacu i review mog putovanja njime (za to ce mi trebati 2-3 sata), ako postoji deo o turizmu na forumu.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa jeste to sve,osim sto Z4 i SLK nisu mnogo jeftiniji,SLK je cak i skuplji :)
Pocetna cena SLK 350 je 56.000,a pre par godina kada je tvoj kupljen,kada je i moja drugarica kupila,pocetna je bila 60.000e,sto je 6.500e vise od Boxstera koji je tada kostao 53.500e...
Sa manuelnim menjacem tvoj auto ide za 6.1s do 100,a onoliko koliko sam ga ja vozio,odmah ti mogu reci da pored njega ne bih ni razmisljao o SLK :)
Boxster S je 65.000e,dok je Carrera 93.000e,tako da nisu bas blizu :)

Bmw je vec 45.000e sa V6 motorom i iskreno,najbolja kupovina ovde :)
Moram reci da bih ja bio u ogromnoj dilemi da mi sada neko kaze da moram da izaberem izmedju ta 3...
Svi su mi prelepi.
Moze se reci da bi ovde pri kupovini ipak licni ukus pobedio,a u mom slucaju,samo licni utisak tokom probne voznje :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

I ja bih za svoje pare sada uzeo Z4 (kazem sada jer stari Z4 nije imao tvrdi krov, a auto bez tvrdog krova mi ne treba).
Inace, u pravu si za SLK, jer sam poredio najjeftiniju verziju koja jeste znatno jeftinija, ali sam smetnuo sa uma da je u pitanju SLK200. :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

SLK 350 je konkurent za Boxster S. Nazalost, novi SLK 350 ne moze vise da se naruci sa manuelni menjacem.

Sto se tice odabira izmedju ova tri modela sve zavisi od afiniteta. Nazalost novi Z4 se mnogo priblizio Mercedesu (vise SL, nego SLK) nego Z4 prve generacije koji je bio mnogo siroviji, muskiji auto, ali je imao svoj fazon u odnosu na SLK i Boxster.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Pretpostavljam da mislis na samo ponasanje auta u voznji. Nisam vozio ni stari ni novi Z4, pa ne mogu nista da kazem na zalost, ali mi ovako vizuelno ovaj novi model sa tvrdim krovom deluje kao ozbiljniji auto, tj upravo mi on izgleda "muskije". Onaj sa platnom na glavi deluje skroz "frizerski". :pardon:
Za taj novi Z4 mogu da kazem i da uzivo deluje 10x bolje nego na fotkama, jer kada sam ga prvi put video na putu zablokirao mi je pogled na njemu. Izgleda kao da nije sa ove planete. Neverovatna je pojava!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Vozio sam se u starijem Z4, a novi Z4 sam i vozio u najjacoj varijanti (mada bih vise voleo da sam probao slabiju sa atmosferskim motorom) Prvi je dosta blizak pojmu hardcore roadsteru - tvrd, dosta neudoban, spartanski unutra samo sa neophodnom instrumentacijom i opremom. Izrada deluje lose za jedna nemacki auto. Dugacka hauba napred, prekratak pozadi...auto ima dosta od nekog "engleskog smeka" iz 60-ih. Meni se jako svidja, moram da priznam...u ovo vreme kada se svi trude da prave kola koja se svidjaju svima i da nigde ne iskacu, ovaj auto pomalo "uvrnut", daleko od savrsenog, ali bas zbog toga ima svoj personality. Dosta se uziva u voznji, lagan je, a BMW jaci 6-aci sa perfektnim menjacima kao da su rodjeni da se stavljaju u roadstere. Uzivanje u voznji nije ispoljeno samo "ka spolja", nego i iznutra....hocu reci nije potrebno da je napolju lep dan, zelenilo, da te zene gledaju da bi ti bilo lepo. Motor, menjac, sediste, put pred tobom i to je vec dovoljno za dobar osecsaj
Novi Z4 je daleko udobniji, solidnije izradjen auto, ali mu je utiak u voznji daleko indirektniji nego kod Z4. Mnogo manje masculine nego Z4, kupuje ga daleko starija klijentela. Nece da prave M verziju, bas zbog toga da mu "ublazili" imidz. Izgleda super, prelep je sa svaje strane (to ste vec svi videli), a enteriejr je izvanredan. Iance, dizajnirale su ga dve zene, a ova koaj je dizajnirala enteriejr ni en bavi se auto dizajnom, vec koli se secam, dizajnom nakita. Voznja mu ej opustenija, osecaj je da se necete umoriti i da se vozi 2000km u cugu.
Tvrdi krov je odlicna stvar kada se auto koristi cesto i cele godine. Ako neko ima garazu, ako se taj auto koristi povremeno, tvrdi krov gubi toliko prednost, mada je definitivno bolje resenje. Tvrdi krov kod novog Z4 je prelepo dizajniran, ali je dosta tezak (u poredjenju sa drugim tvrdim krovovima) i kako kazu test vozaci (ja nisma bio u prilici da osetim takve nijanse, vozio sam ga 50-ak km) kvari malo vozne osobine zbog povecane tezine.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... T3UYy8YDCE
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mogli su vala i 2.0 da stave. :D

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

pa jesu, taj je osnovni... 2.0 300 ks :)
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mislio sam TDI :D
Širim haos!
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Postoji vec, zove se audi tt haha

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Fina paleta motora :)
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

E ovo mi se sviđa. Njegova konkurencija su Z4, SLC i koji još?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Cayman/boxster 2.0, 911 3.0, u sledecoj generaciji 911 - 2.0, cayman/boxster tdi :D
Odgovori