Formula 1 - sezona 2014

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Formula 1 - sezona 2014

Post od dragan »

i strucnjaci komentatori su se uhvatili za te noseve ko pijan plota. jesu nebezbedni u nekim situacijama, ali ova nikako nije bila ta. kako god da je nos izgledao ovo nema veze sa njim jer je klasicno jasenje tocka na tocak...
inace odlicna trka...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Force India na podijumu, strasno, naprosto strasno u sta se pretvorila F1...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Čemu toliko licemerje? Force India je već imala podijum, pre dosta godina. Fizikela za dlaku da pobedi zapravo.

Svima su ista pravila igre. Dugačka je sezona, ima vremena da se sve preokrene.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Одг: Formula 1 - sezona 2014

Post od elMaestro »

Fizikela pre 4-5 godina.
A i sto da ne bude Force India na podijumu? Zasto se neki timovi, tj. vozaci a priori smatraju nedostojnima za F1? Naravno da oni nemaju bolid koji je sposoban da bude egal sa Mercedesom, Red Bullom, McLarenom, Ferarijem, itd. ali Perez uopste nije los vozac, bolji od dobrog dela trenutnoh vozaca. Svidja mi se Mercedesova dominacija, imaju kintu, znanje, dobre vozace, zasto da ne dominiraju, ali volim i da vidim kad se neko od manje poznatih probije. Magnusen me je odusevio svojim drugim mestom pre par trka, sticaj okolnosti ili njegov talenat, u to ne ulazim, ali mi je drago, pogotovo sto je debitant.

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Zato sto bih najvise voleo da F1 bude takmicenje fabrickih timova. Dakle Merc, Honda, Ferrari, BMW, Reno, Toyota... A oni su praveci cirkus vecinu rasterali i sad gledamo sta gledamo...
Apsolutno ne vidim neki razlog zasto bi neko navijao za Force Indiju (a da nije Indus).
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pa i ne mora da navija niko više, imaju milijardu navijača, malo li je? :mrgreen:

Sutra će možda (ako mu neko proda motore) onaj naš, Zoran Stefanovich, da sastavi F1 tim i što ne bi pola Srbije navijalo za taj tim ili bar da imaju simpatizere među ljudima koji prate F1 sa ovih prostora?

Sviđa mi se ono što je Nidza rekao, lepo se sad vidi da Vettelu, Alonsu, Raikkonenu, džabe svo znanje i vozačko umeće, kad bolidi nisu na nivou. Sada u prvi plan iskaču manje poznati timovi i vozači što je, po meni, dobro za F1. Sigurno da ovo donosi i veću gledanost, a verujem i da će sponzori koji podržavaju manje timove sada imati veću korist i ulagaće još više. Na kraju krajeva, bitno da je zanimljivo. Dosadili su više sa višegodišnjom dominacijom istih timova i vozača.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Teško da će ovakva forumula biti zanimljiva, gledana i interesantna za sponzore. Ako bi, hipotetički gledano, Ferrari hteo da istupi iz F1 mogli bi slobodno da "zaključaju radnju".
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

A ovo je do sad bilo zanimljivo?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

trojanac napisao:Pa i ne mora da navija niko više, imaju milijardu navijača, malo li je? :mrgreen:

Sutra će možda (ako mu neko proda motore) onaj naš, Zoran Stefanovich, da sastavi F1 tim i što ne bi pola Srbije navijalo za taj tim ili bar da imaju simpatizere među ljudima koji prate F1 sa ovih prostora?

Sviđa mi se ono što je Nidza rekao, lepo se sad vidi da Vettelu, Alonsu, Raikkonenu, džabe svo znanje i vozačko umeće, kad bolidi nisu na nivou. Sada u prvi plan iskaču manje poznati timovi i vozači što je, po meni, dobro za F1. Sigurno da ovo donosi i veću gledanost, a verujem i da će sponzori koji podržavaju manje timove sada imati veću korist i ulagaće još više. Na kraju krajeva, bitno da je zanimljivo. Dosadili su više sa višegodišnjom dominacijom istih timova i vozača.
Naravno da ne bih navijao za taj nakaradni tim. Prvo ne znam ni ko je taj lik (mada po defaultu sumnjam u njegovo postenje), drugo ako nema gde pametnije da ulozi pare u Srbiju onda ne mora ni u srpski F1 tim da lozi pare.
Svi ovi instant timovi samo loze pare bez ikakve koristi od toga (osim eventualno njihove reklame), nista ne razvijaju...
Postalo pomodarstvo za bogatase da imaju svoj F1 tim.
Kad bi lepo proizvodjaci sklopili dzentlmenski sporazum da ne prodaju konkurenciji kljucne delove bolida, svi ovi banana timovi bi mogli da stave katanac, pa bi mozda F1 ponovo postala interesantna (jer sada nije ni najmanje).
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja sam i dalje za to da se napravi neko without limits takmicenje pa ko voli nek izvoli... Nek budu mesta za izletanje 5x duza ako treba i pici. Po tome gledano, donekle bih i voleo da se F1 raspadne, najbrzi automobili danasnjice sporiji nego pre 10 godina jer je neki pametnjakovic uveo neko pravilo... Malo mi je glupo :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

trojanac napisao:A ovo je do sad bilo zanimljivo?
S vremena na vreme u F1 se dešavalo da trke postanu manje više dosadne, pre svega zbog dominacije jednog tima...tačnije rečeno tokada je tehnologija počeka da prevaže nad vozačkim i timskim umećem, a to je od kraja 80-ih. Prvi period dosade je bio doasadan duel Senna-Prost u okviru istog tima. Dueli samo u okviru istog tima sami po sebi nose dosadu. Posle se to dešavalo češće i onda bi se pravila menjala da bi se trke učinle interesantnijim, tj. da se prekine dominacija jednog tima.
No, ove promene su napravljene i iz drugih razloga, vrlo su nedomišljate i neće doneti ništa dobro za F1.
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Laki021 napisao:Force India na podijumu, strasno, naprosto strasno u sta se pretvorila F1...
Laki021 napisao: Apsolutno ne vidim neki razlog zasto bi neko navijao za Force Indiju (a da nije Indus).
Koja je razlika između Force India i Red Bulla? :think: Meni je to isto.
Slažem se za proizvođače, to bi bilo najzanimljivije, ali tu su stari timovi kao McLaren, Williams...
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nema nikakve razlike, ja podjednako kukam i kad je RB na podijumu, sem sto smo se na njih vec kolko tolko navikli i preboleli pa manje boli :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Navijam da Marussia bude bolja od Caterhama. Kad je već Ferrari očajan... :kuku:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja i dalje sa uživanjem gledam i isčekujem svaku trku. U svim svojim usponima u padovima, F1 mi je praznik u svakom pogledu, tako da pomeram sve svoje druge aktivnosti kad god je to moguće za vreme trkačkog vikenda.

Verujem da ima sasvim dovoljno posvećenih fanova da budućnost F1 ne dovode u pitanje. Ovakvih situacija je bilo i ranije, kolo sreće se okreće. Takođe treba uzeti u obzir ovako ozbiljnu promenu pravila i tehnološku kompleksnost bolida, koju u potpunosti pozdravljam. Ovakva takmičenja ucrtavaju u određenoj meri put kojim autoindustrija treba da ide. Kad-tad bi bio kraj atmosferskim motorima, jer je u pitanju odlazeća tehnologija u autoindustriji.

Sad su svi na velikoj rezervi i voze oprezno, ali rasplet će biti sigurno odličan.
Odgovori