Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Glavni problem je sto postoje unififorme za unutra i uniforme i oprema za spolja.
Ako neko u uniformi za unutra seta on je lenj mrzelobga da se presvuce i time smisisa te uniforme gubi funkciju posebno lekari.
Ako neko ima uniformu za napolje njehovo pravo je da bude ravnopravan sa policajcima smecarima vatrogascim.
Ako ne puste i policajca onda je u redu...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Ako neko u uniformi za unutra seta on je lenj mrzelobga da se presvuce i time smisisa te uniforme gubi funkciju posebno lekari.
Ako neko ima uniformu za napolje njehovo pravo je da bude ravnopravan sa policajcima smecarima vatrogascim.
Ako ne puste i policajca onda je u redu...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije to uniforma u kojoj ce uci posle u salu i prici sterilnom operativnom polju, u bolnickim krugovima je normalno da se od zgrade do zgrade ide u uniformiSloba napisao:Grujicu, ako doktor seta po gradu u radnoj uniformi, ni to nije normalno jer, ako nista drugo, koja je svrha te uniforme, ako nije besprekorna cistoca... Ne kazem da nas postuju institucije, ali ne postujemo ni mi njih. Treba se obuci prikladno za situaciju, nije tesko. U svim firmama u kojima sam radio, bilo je zabranjeno nositi uniformu izvan radnog mesta i to je u redu. Sto se tice gradske cistoce, dugo sam se vozio linijom 1 po NS, koja prolazi pored Gradske cistoce i cesto su u bus ulazili radnici cistoce u uniformama, cesto i sa "fatalist" naoruzanjem, metlama i slicno i nije bilo problema, niti neke osude okolone, ali opet, nije na mestu po meni. Ipak oni rade u nehigijenskim uslovima i ta uniforma nije za druge prilike.
Sent from my HTC One V
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pretpostavljam da nije ušao sa maskom i rukavicama u banku, ali je bitna simbolika. To je uniforma za bolnički krug, za špartanje po domu zdravlja, kako god, ali nije za banku, sud, restoran, bioskop i.t.d. Šta vredi nekom objašnjavati da li je nešto u redu ili ne, ako je došlo dodle da mu moraš objašnjavati, ako mu i samom nije jasno i očigledno. Kako objasniti nekom bez osnovne škole neke stvari, ako njemu sa 20 godina školovanja nije jasno gde greši. Tome i služe pravila.
Nedavno se dogodio slučaj u Mek Donaldsu u Novom Sadu, ne znam da li se pominjalo ovde, gde je radnik obezbeđenja izbacio cigančića koga je neka dušebrižnica uvela da mu kupi hranu. Odmah su se digli branioci ljudskih prava i tako to, pre desetak dana je Mek kažnjen sa 100.000 dinara i sve bi to bilo u redu da je situacija takva kakva zapravo nije. Dete je bilo jedno od dece koja inače prose ispred Meka, koja uznemiravaju goste po sistemu od stola do stola i koja neretko otimaju hranu i sad je ispao problem što ga je obezbeđenje izbacilo. Koliko nisam ljubitelj Meka i sličnih sistema iz nekih drugih razloga, toliko je ovog puta pravda na njihovoj strani. Neka svako pođe od toga da je i sam vlasnik restorana i da li bi voleo da mu se po objektu motaju naduvane, balave i prljave osobe, pri tome agresivne i sklone incidentima, nebitno koje nacionalnosti bile. Kako je nacionalizam i razisam uvek u modi, često se pripadnici određenih grupa koriste za fabrikovanje skandala koji imaju neku petu pozadinu.
Nedavno se dogodio slučaj u Mek Donaldsu u Novom Sadu, ne znam da li se pominjalo ovde, gde je radnik obezbeđenja izbacio cigančića koga je neka dušebrižnica uvela da mu kupi hranu. Odmah su se digli branioci ljudskih prava i tako to, pre desetak dana je Mek kažnjen sa 100.000 dinara i sve bi to bilo u redu da je situacija takva kakva zapravo nije. Dete je bilo jedno od dece koja inače prose ispred Meka, koja uznemiravaju goste po sistemu od stola do stola i koja neretko otimaju hranu i sad je ispao problem što ga je obezbeđenje izbacilo. Koliko nisam ljubitelj Meka i sličnih sistema iz nekih drugih razloga, toliko je ovog puta pravda na njihovoj strani. Neka svako pođe od toga da je i sam vlasnik restorana i da li bi voleo da mu se po objektu motaju naduvane, balave i prljave osobe, pri tome agresivne i sklone incidentima, nebitno koje nacionalnosti bile. Kako je nacionalizam i razisam uvek u modi, često se pripadnici određenih grupa koriste za fabrikovanje skandala koji imaju neku petu pozadinu.
Kakav opšti raskorak sa zdravim razumom
Ne služe sva radna odela/uniforme istoj svrsi. To valjda svi razumete i ne bih filozofirao.
Radna odela automehaničara, gradjevinara, čistača, mesara, gnjuraca po kanalizaciji i sl. služe da zaštite od nečistoće tako što je zadrže na sebi. Otkud je normalno da neko sa takvom radnom odećom ide unaokolo i još da stane u red uz nekog obučenog u ličnu i možda skupu odeću.
Stvarno ne znam šta je ovde čudno i ponižavajuće za bilo koga

Ne služe sva radna odela/uniforme istoj svrsi. To valjda svi razumete i ne bih filozofirao.
Radna odela automehaničara, gradjevinara, čistača, mesara, gnjuraca po kanalizaciji i sl. služe da zaštite od nečistoće tako što je zadrže na sebi. Otkud je normalno da neko sa takvom radnom odećom ide unaokolo i još da stane u red uz nekog obučenog u ličnu i možda skupu odeću.
Stvarno ne znam šta je ovde čudno i ponižavajuće za bilo koga

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
I sta raditi sa sirotinjom koja nema sta da obuce?
Zabraniti im svaki ulazak u banku da se neki snob ne bi osetio neprijatno uz nekoga ko je oskudnije odeven?
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Zabraniti im svaki ulazak u banku da se neki snob ne bi osetio neprijatno uz nekoga ko je oskudnije odeven?
Brzine idu u H-a !!!

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Koliko sam razumeo tekst, žena nije bila oskudnije obučena, već je bila u radnoj uniformi. Nisu izbacili nekog ko je u staroj i iznošenoj garderobi pa da sad vodimo polemiku oko toga. Uvek se priča prebaci na neki kolosek gde ispada problem što je neko siromašan, ili što je Cigan, ili što radi neki težak posao, a ustvari suština je u sapunu i vodi, ništa drugo.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Cak je i izjavila da joj je uniforma cista i da je u istoj primila nagradu.
I naravno da se u tom smeru razvija prica jer je usko povezana.
I da, ja smatram da svi gaze po sirotinji u Srbiji.
I naravno da se u tom smeru razvija prica jer je usko povezana.
I da, ja smatram da svi gaze po sirotinji u Srbiji.
Brzine idu u H-a !!!

Zena je totalno u pravu, ovi iz banke su zesci teletabisi 

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Walkeru, gaze svugde, ali to ovde nije poenta. Poenta je u tome što je to uniforma za rad sa otpadom. Nema vratar u banci skener za čistoću pa da tako pravi selekciju. Verovatno mnogi u civilkama budu prljaviji, ali kako znati.
Zaposlena u gradskoj čistoći spada u prosek po visini plate u Srb tako da je to daleko od sirotinje. To što ljude takav posao asocira na sirotinju je druga stvar a u suštini radnica na trafici radi za duplo manju platu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Sad ispada da ti meni objasnjavas nesto a da ja ne razumem. Primer doktora sam naveo kao isti slucaj samo sto ne pada na pamet diskriminacija kao kod jkp nego su im to pravila za koja izgleda ipak postoji doslednost.Sloba napisao:Pretpostavljam da nije ušao sa maskom i rukavicama u banku, ali je bitna simbolika. To je uniforma za bolnički krug, za špartanje po domu zdravlja, kako god, ali nije za banku, sud, restoran, bioskop i.t.d. Šta vredi nekom objašnjavati da li je nešto u redu ili ne, ako je došlo dodle da mu moraš objašnjavati, ako mu i samom nije jasno i očigledno. Kako objasniti nekom bez osnovne škole neke stvari, ako njemu sa 20 godina školovanja nije jasno gde greši. Zbog toga i treba da postoje pravila.
Nedavno se dogodio slučaj u Mek Donaldsu u Novom Sadu, ne znam da li se pominjalo ovde, gde je radnik obezbeđenja izbacio cigančića koga je neka dušebrižnica uvela da mu kupi hranu. Odmah su se digli branioci ljudskih prava i tako to, pre desetak dana je Mek kažnjen sa 100.000 dinara i sve bi to bilo u redu da je situacija takva kakva zapravo nije. Dete je bilo jedno od dece koja inače prose ispred Meka, koja uznemiravaju goste po sistemu od stola do stola i koja neretko otimaju hranu i sad je ispao problem što ga je obezbeđenje izbacilo. Koliko nisam ljubitelj Meka i sličnih sistema iz nekih drugih razloga, toliko je ovog puta pravda na njihovoj strani. Neka svako pođe od toga da je i sam vlasnik restorana i da li bi voleo da mu se po objektu motaju naduvane, balave i prljave osobe, pri tome agresivne i sklone incidentima, nebitno koje nacionalnosti bile. Kako je nacionalizam i razisam uvek u modi, često se pripadnici određenih propadnosti koriste za fabrikovanje skandala koji imaju neku petu pozadinu.
A moje licno misljenje je da za stvari tog tipa treba to dozvoliti jer ja nemam utisak neke institucije za postovanje mesto gde se guzvas u redu na salterima.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Govorim o doktoru koga su izbacili. Ne verujem da bi ti isto uradio, niti da opravdavaš to. To ti je valjda jasno.
To je istina, doduše relativno pošto je veliki broj ljudi "na kanti" zaposlen preko studentskih zadruga, dakle bez neke sigurnosti koju treba da donese zaposlenje, bez kreditne sposobnosti i.t.d. Takođe, budu i jedini u porodici sa zaposlenjem tako da često i zaista jesu siromašni. Znam neke koji se time bave i znam otprilike gde i kako žive. Opet, imam dva drugara iz osnovne škole koji rade u Čistoći, jedan na gradskoj deponiji na buldožeru, drugi na vozilu za čišćenje ulica i obojica su dugo tamo, na neodređeno, sa platom kakvu bi poželeli mnogi nastavnici pa i lekari. A, boleo je tuki i za tablicu množenja i pretkosovski ciklus. Samo "prava" partija i rešena stvar.ftj napisao:Zaposlena u gradskoj čistoći spada u prosek po visini plate u Srb tako da je to daleko od sirotinje. To što ljude takav posao asocira na sirotinju je druga stvar a u suštini radnica na trafici radi za duplo manju platu.
Ne znam u cemu je problem?
Pandur ima uniformu, koja je prikladna za rad sa ljudima. A ono sto ga izdvaja jeste ta prepoznatljivost na ulici.
Ona koja kopa po smecu i cisti isto takodje ima uniformu, ili da kazem radno odelo, koje sluzi da mu razna sranja ne bi dosla u kontakt za kozom. Zato sam i naveo mesara, kao primer nekoga ko ne bi trebao da se seta okolo u krvavoj mesarskoj kecelji, i Sapica, koji moze da se seta, nece nikom naskoditi, ali je nekulturno.
Sta sad neki veterinar koji je oplodjavao krave pre par minuta ili gurao ruku u supak bika da pregleda debelo crevo, treba da udje u banku sa tom rukavicom na rukama i gomilom govana po odelu, samo zato jer on ima pravo na to i jer je siromasan?
Policajac, tajni agent, sluzbenik banke, prodavac hi fi opreme u bigu, hostesa na sajmu, ..., imaju uniforme odnosno odela, koja su bas namenjena kontaktu sa ljudima i od njih je ocekivati da budu opeglani, i uljudniji i cistiji, od proseka koji se seta ulicom, jer sluze za primer.
Neko ko sajlom cisti govna to nije, on je samo ogrnuo nesto da ga govna ne isprskaju.
Ne znam kako mesate neke stvari, kao deca
Pandur ima uniformu, koja je prikladna za rad sa ljudima. A ono sto ga izdvaja jeste ta prepoznatljivost na ulici.
Ona koja kopa po smecu i cisti isto takodje ima uniformu, ili da kazem radno odelo, koje sluzi da mu razna sranja ne bi dosla u kontakt za kozom. Zato sam i naveo mesara, kao primer nekoga ko ne bi trebao da se seta okolo u krvavoj mesarskoj kecelji, i Sapica, koji moze da se seta, nece nikom naskoditi, ali je nekulturno.
Sta sad neki veterinar koji je oplodjavao krave pre par minuta ili gurao ruku u supak bika da pregleda debelo crevo, treba da udje u banku sa tom rukavicom na rukama i gomilom govana po odelu, samo zato jer on ima pravo na to i jer je siromasan?
Policajac, tajni agent, sluzbenik banke, prodavac hi fi opreme u bigu, hostesa na sajmu, ..., imaju uniforme odnosno odela, koja su bas namenjena kontaktu sa ljudima i od njih je ocekivati da budu opeglani, i uljudniji i cistiji, od proseka koji se seta ulicom, jer sluze za primer.
Neko ko sajlom cisti govna to nije, on je samo ogrnuo nesto da ga govna ne isprskaju.
Ne znam kako mesate neke stvari, kao deca

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Au, Nikaragva... ovo je bilo hard core.