Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
Mocan video. A pogledajte ispod, pise dobio 6.5 godina + dozivotno oduzimanje dozvole. E to je zakon. Kod nas onaj pijan leteo 130, proso kroz 3-4 crvena i ubio njih cetvoro i dobio 8 godina + 5 godina bez dozvole 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Isto sam i ja pomislio nakon citanja opisa.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako je, jer se ne proverava dovoljno ni blizu.Xepoj87 napisao:Nije verovatno,nego sigurno,i to visestruko.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Za tri sata podneto 106 prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola
http://www.telegraf.rs/vesti/1009261-za ... m-alkohola
http://www.telegraf.rs/vesti/1009261-za ... m-alkohola
- H4wkeye
I dalje je to veoma veliki broj. Ali, dosta bolje nego prosle godine. Tada su navatali ~300-350.
Nema narod para ni za alkohol 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Zagrepčani divljali i izazvali četiri sudara u Novom Sadu
Automobil dubrovačkih tablica sa hrvatskim državljanima proteklog vikenda izazvao je četiri saobraćajne nezgode u Novom Sadu u razmaku od 20 minuta.
Novosadska policija je nakon potrage zaustavila Golfa i privela osobe koje su bile u njemu. Mihael K. (24), Ivana J. (26) i vozač Mladen K. (32) iz Zagreba su nakon svakog sudara bežali sa lica mesta, a uhvaćeni su na Sunčanom keju.
Prilikom legitimisanja, ovi hrvatski državljani su vređali policajce i psovali, a alkotest je pokazao da Ivana J. ima 1,04 promila alkohola u krvi, Mihael K. 0,78 promila, dok je Mladen K. odbio testiranje.
Oni su privedeni kod prekršajnog sudije i kažnjeni i to Ivana sa 11.000 dinara, Mihael sa 19.000, a vozač sa 300.000 dinara ili 90 dana zatvora i jednom godinom zabrane upravljanja motornim vozilom.
Zbog kršenja zakonskih propisa, koje je sankcionisao Prekršajni sud, Policijska uprava izrekla je vozaču „golfa“ meru otkaza boravka i zabrane ulaska u Republiku Srbiju, u trajanju od dve godine, a njegovim saputnicima zabranjen je ulazak u našu zemlju, u narednih godinu dana.
Novosadska policija je saopštila i da je utvrdila da je vozilo, kojim je upravljao Mihael, predmet krivičnog dela i da se nalazi na poternici Interpola, pa će biti vraćeno nadležnim organima Republike Hrvatske.
Izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Zagrep ... -Sadu.html
Automobil dubrovačkih tablica sa hrvatskim državljanima proteklog vikenda izazvao je četiri saobraćajne nezgode u Novom Sadu u razmaku od 20 minuta.
Novosadska policija je nakon potrage zaustavila Golfa i privela osobe koje su bile u njemu. Mihael K. (24), Ivana J. (26) i vozač Mladen K. (32) iz Zagreba su nakon svakog sudara bežali sa lica mesta, a uhvaćeni su na Sunčanom keju.
Prilikom legitimisanja, ovi hrvatski državljani su vređali policajce i psovali, a alkotest je pokazao da Ivana J. ima 1,04 promila alkohola u krvi, Mihael K. 0,78 promila, dok je Mladen K. odbio testiranje.
Oni su privedeni kod prekršajnog sudije i kažnjeni i to Ivana sa 11.000 dinara, Mihael sa 19.000, a vozač sa 300.000 dinara ili 90 dana zatvora i jednom godinom zabrane upravljanja motornim vozilom.
Zbog kršenja zakonskih propisa, koje je sankcionisao Prekršajni sud, Policijska uprava izrekla je vozaču „golfa“ meru otkaza boravka i zabrane ulaska u Republiku Srbiju, u trajanju od dve godine, a njegovim saputnicima zabranjen je ulazak u našu zemlju, u narednih godinu dana.
Novosadska policija je saopštila i da je utvrdila da je vozilo, kojim je upravljao Mihael, predmet krivičnog dela i da se nalazi na poternici Interpola, pa će biti vraćeno nadležnim organima Republike Hrvatske.
Izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Zagrep ... -Sadu.html
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Opa, nisam znao da po prekršajnom osnovu može da se izrekne zabrana ulaska u zemlju... Sem ako novinari nisu opet bili u svom stilu.
- H4wkeye
Koliko ja znam moze. U Hrvatskoj je odavno tako za strance. Inace, ovaj je popio bas lepu kaznu, 300.000 dinara 

- Grujic
- Moderator
Pa samo odbijanje alkotesta je 100 000din, sigurno ima tu još toga za tu kategoriju.
Al mi jedno nije jasno, čisto pravnički, ako je tekst tačan. Zabrana je godinu dana, što je maksimum po novom ZOP-u. E sada, da li je taj maksimum za svaki prekršaj pojedinačno, ili i za zbirno kada ih ima više. Jer je novčani maksimum 150 hiljada, znači tu su mu sabirali, zato me čudi kako 300 hiljada a samo godinu dana zabrane... Možda je ostalo po krivičnom osnovu ako je vređao policiju.
Btw, ako ima zabranu ulaska dve godine, zabranu vožnje od godinu dana su mogli i da mu oproste
Al mi jedno nije jasno, čisto pravnički, ako je tekst tačan. Zabrana je godinu dana, što je maksimum po novom ZOP-u. E sada, da li je taj maksimum za svaki prekršaj pojedinačno, ili i za zbirno kada ih ima više. Jer je novčani maksimum 150 hiljada, znači tu su mu sabirali, zato me čudi kako 300 hiljada a samo godinu dana zabrane... Možda je ostalo po krivičnom osnovu ako je vređao policiju.
Btw, ako ima zabranu ulaska dve godine, zabranu vožnje od godinu dana su mogli i da mu oproste

- H4wkeye
Koliko ja znam to je za svaki prekrsaj pojedinacno, znaci ako je vise prekrsaja moze biti i veca zabrana. Pisale su novine prosle godine o nekom liku koji je toliko prekrsaja napravio od 2010. da ima zabranu upravljanja do 2035. godine 

- Grujic
- Moderator
Taj je to radio godinama
Nego meni je više upitno kada kako da kažem sve legne na jedan zapisnik, da kažem jednovremeni prekršaj, da li tada ide kumulativno ili kako već... Mada nije ni bitno toliko
Btw, što se tiče podataka o alkoholisanosti, jel iznesu podatak koliko ih ima 0,3-0,5?

Nego meni je više upitno kada kako da kažem sve legne na jedan zapisnik, da kažem jednovremeni prekršaj, da li tada ide kumulativno ili kako već... Mada nije ni bitno toliko

Btw, što se tiče podataka o alkoholisanosti, jel iznesu podatak koliko ih ima 0,3-0,5?
- H4wkeye
Koliko sam ja upoznat, sabira se ako ti pisu vise prekrsaja u jednoj prijavi. Sto se tice podatka, iznesu. Za 11 meseci 2013. godine uhvaceno je 12.823 vozaca koji su imali od 0.3 do 0.5 promila.