Ksenoni, biksenoni itd...
Re: Ksenoni, biksenoni itd...
Princip je isti. Mozes sam da uradis.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sto si ti covek tvrdoglav 
Nije ni priblizno. Rekoh da cu uslikati. Ako zelis, mozemo sami da pokusamo ionako cu sad ka tom delu Bga
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nije ni priblizno. Rekoh da cu uslikati. Ako zelis, mozemo sami da pokusamo ionako cu sad ka tom delu Bga
Brzine idu u H-a !!!

Na Stilu je užas isto. Desno svetlo onako, skida se samo posuda sa tečnošću za šoferku, ali levo je odvratno. Ili se skida branik, ili se vadi akumulator i skida cela kutija u kojoj stoji akumulator. Ne zna se šta je gore.
Neki su provalili štos da kroz krilo menjaju, kao na Megane 2, ali za to treba stvarno da znaš napamet kako izgleda far sa druge strane. Drugo, osigurač nije vezan ni na šta, pa ga treba posle vratiti kad se jednom skine. Ubaciti sijalicu je lako, ali osigurač je zezanje.
Sve u svemu, posle mnogo agonije, ugradio sam Xenone i zaboravio na taj problem. Otad je prošlo jedno 5 godina, da kucnem u drvo. Jedino me grize malo savest što rasipaju, nije to dobar far za HID Xenon konverziju. Kod Alfe je druga priča, Bear 4300K svetli maltene kao halogena, samo dosta jače, ne smeta niti malo, svetli veoma dobro.
Neki su provalili štos da kroz krilo menjaju, kao na Megane 2, ali za to treba stvarno da znaš napamet kako izgleda far sa druge strane. Drugo, osigurač nije vezan ni na šta, pa ga treba posle vratiti kad se jednom skine. Ubaciti sijalicu je lako, ali osigurač je zezanje.
Sve u svemu, posle mnogo agonije, ugradio sam Xenone i zaboravio na taj problem. Otad je prošlo jedno 5 godina, da kucnem u drvo. Jedino me grize malo savest što rasipaju, nije to dobar far za HID Xenon konverziju. Kod Alfe je druga priča, Bear 4300K svetli maltene kao halogena, samo dosta jače, ne smeta niti malo, svetli veoma dobro.
Ne pominji mi menjanje sijalice
Na stranu sto ja ni na jednim kolima ne bih znao da promenim,kad mi je prvi put crkla kao uzmemo ja i cale da probamo. Nakon 5 minuta gledanja i raspravljanja kako da zamenimo otisao sam kod elektricara
I moze bez skidanja bilo cega,samo treba imati tanku ruku. Ali mogu samo one 2 blize sredini, kratko i dugacko valjda. Za poziciju i maglenku mora da se skida akumulator.
Razmisljao sam da ugradim xenone,ali ne bi mi se isplatilo jer mi traju godinu dana sijalice a to mi je ok (da ne ureknem)

Na stranu sto ja ni na jednim kolima ne bih znao da promenim,kad mi je prvi put crkla kao uzmemo ja i cale da probamo. Nakon 5 minuta gledanja i raspravljanja kako da zamenimo otisao sam kod elektricara

I moze bez skidanja bilo cega,samo treba imati tanku ruku. Ali mogu samo one 2 blize sredini, kratko i dugacko valjda. Za poziciju i maglenku mora da se skida akumulator.
Razmisljao sam da ugradim xenone,ali ne bi mi se isplatilo jer mi traju godinu dana sijalice a to mi je ok (da ne ureknem)
- Day Walker
Uradio sam nista.
Traze da im donesem izvadjenu sijalicu. Ja im rekao, evo izvadite je sami posto ja ne umem.
Odem posle do drugara, skinuli kutiju sa osiguracima, odvrnuli 2 srafa sa fara kad ono malo morgen...
Mora branik pa tek onda far
Tako da....
Rekoh bice jebade. Moracu kod ovog lika sto mi je ugradjivao xenon..
Traze da im donesem izvadjenu sijalicu. Ja im rekao, evo izvadite je sami posto ja ne umem.
Odem posle do drugara, skinuli kutiju sa osiguracima, odvrnuli 2 srafa sa fara kad ono malo morgen...
Mora branik pa tek onda far

Tako da....
Rekoh bice jebade. Moracu kod ovog lika sto mi je ugradjivao xenon..
Brzine idu u H-a !!!

Zar nema zakon koji kaze da mora do sijalice da se lako dodje?
- Day Walker
Ne verujem, ali ovo je namenski uradjeno da moras da odes do opelovog servisa da bi ti zamenili sijalicu.
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ima, ali za kola sa halogeno sijalicom konstruisana posle ne znam tačno koje godine.McGruja napisao:Zar nema zakon koji kaze da mora do sijalice da se lako dodje?
Korsa verovatno ne spada, a sad ne znam kako je kod halogenog fara, možda je i do toga što je far xenon...
- Day Walker
Ima, al' u VolksburguMcGruja napisao:Zar nema zakon koji kaze da mora do sijalice da se lako dodje?

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I Mladoj Boleslavi 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Treba mi kontakt tel ERROR-a vezano za xenone. Je l ima neko ?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne radi on to više čini mi se.
Ne radi
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Je l ? Treba mi za kolegu, crko mu balast i sijalica ?! Je l ima neko drugi proveren ?