Pitanjce za neiskusnog vozaca BMW-a

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Ipe
Reactions:
Pridružio se: 09 Apr 2014, 16:07

Pitanjce za neiskusnog vozaca BMW-a

Post od Ipe »

Pa ljudi ovako, kao prvo znam da ce moja pitanja biti vecini smesna (i meni su s'obzirom da vozim 28 godina). U fazi sam kupovine automobila i moja je odluka pala na BMW X3 (naravno polovnog). Usput to mi je prvi BMW u zivotu a do sada sam imao nekoliko audija A6 qvatro. E sad mnogo sam vec slusao o X3 ali mi definitivno neke stvari nisu jasne. kao prvo interesuje me model X3 2.0 disel od 110 kw. Kao drugo zanima me taj X drive sistem. Moje pitanje je sledece dal svi ovi modeli imaju ovaj sistem, ( bez obzira na godiste i vrstu menjaca) ako nemaju kako da znam koji imaju a koji nemaju. Napominjem da je auto sa manuelnim menjacem ali nije obavezno. I zadnje recite mi sve sto o ovom autu znate jer me sve interesuje. Ciljam na 2007 - 2008 godiste a ako budem imao srece preko grane mozda i malo mladji. Veliki pozdrav i unapred vam se zahvaljujem. :kezo:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Pitanjce za neiskusnog vozaca BMW-a

Post od Velja »

Dobrodošao, Ipe :)
A što s konja na magarca? :mrgreen:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kolko znam svaki x3 iz prve generacije je imao x-drive(4x4), u drugoj generaciji su uveli da moze samo sa zadnjim pogonom. Pogon je permanentni sa mogucnoscu prebacivanja vise snage na prednju ili zadnju osovinu i generalno je vise orijentisan kao zadnja vuca, za razliku od tog a6 cija je voznja bliza prednjoj vuci.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kod xdrive hoce da crkne motoric koji podesava raspodelu snage. Uglavnom se to relativno jednostavno resava kada majstor zna. Inace moze i da mu se skine prednji pogon i auto ce potpuno normalno raditi sa pogonom na zadnje tockove.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

Velja napisao: A što s konja na magarca? :mrgreen:
+1 :mrgreen:

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

xDrive i quattro su ti isti sistemi sto se tice ponasanja na putu, neces ni u jednoj situaciji primetiti razliku...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Samo sto je prva generacija, za koju se covek raspituje bila do 2010. god :pssst:
Ipe
Reactions:

Post od Ipe »

Velja napisao:Dobrodošao, Ipe :)
A što s konja na magarca? :mrgreen:
Pa nije bas tako ali... :kuku: Iskreno o X3 sam se naslusao prelepih prica i resio da sve licno proverim. Posto sam fotograf po struci mislim da ce mi X3 omoguciti da dodjem do mestasaca gde sa mojim A6 (zbog visine od tla jer je ovaj sad S6) nisam mogao ni da zamislim. I trece nema vise pumpe u gradu gde se nisam okumio sa svim sefovima. Poceli smo da se porodicno posecujemo.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

u tom slucaju si trebao uzeti allroad i nema problema :) .
Slika
Ipe
Reactions:

Post od Ipe »

Hvala, otprilike je to,to. Samo sto je koliko sam shvatio ovaj tvoj nov. Hocu reci od ovog sto sam ga nanisanio mladji je jedno 5 - 6 godina. Koliko sam shvatio oni nemaju ni rezerni tocak, sto mi takodje nije bas najjasnija kombinacija tako da cu ja sigurno nabaviti jedan. Mislim s'obzirom za koje mi je ovaj auto namene ne bih voleo da negde na planini ostanem sa probusenom gumom. I naravno ne ocekujem od ovog auta da bude Lada Niva ali da mogu da skoknem makadamom do Durmitora to ocekujem. Interesovale bi me i neke mane ako ih ima tipa sta je osetljivo i koliko (trapovi i sl). Koje zimske i koje letnje gume su najbolje za njega. I sto se navigacije tice ovo godiste koje mene zanima, postoji li nacin da se mape abdejtuju ako su stare itd...itd. HVALA TEBI i svima koji su se javili.
Ipe
Reactions:

Post od Ipe »

sebekkg napisao:u tom slucaju si trebao uzeti allroad i nema problema :) .

Imao sam jedan. Unistili su me vazdusni jastuci. To je sjajan auto ali mu je to mana veruj.

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Za durmitorski makadam ti i nije toliko problem visina koliko gume koje mogu da podnesu ostro kamenje tj. gume ce ti biti usko grlo.

Kazu da mape mogu da se ubace i to je najbolje uraditi vab ovlascenog jer mnogo para traze.
Ipe
Reactions:

Post od Ipe »

ftj napisao:Za durmitorski makadam ti i nije toliko problem visina koliko gume koje mogu da podnesu ostro kamenje tj. gume ce ti biti usko grlo.

Kazu da mape mogu da se ubace i to je najbolje uraditi vab ovlascenog jer mnogo para traze.
Nisam razumeo ovo sto si napisao o navigaciji. Treba li uraditi kod ovlascenog ili ne. A sto se guma tice pa imaju li bar neki komplet za krpljenje u autu ili nesto slicno. Postoji li dizalica, kljuc za tockove u autu pumpa ili kompresor , moze li se ugraditi nosac zadnje gume negde.

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Off topic
@NexT pošto sam već nekoliko puta primetio neko nadmeno obraćanje sa tvoje strane upućeno meni, a ne vidim razlog tome, ili reci šta je problem ili se ponašaj normalno! Učinilo mi se da i sad "hoćeš nešto". Možda grešim...

Da, znam da je Texov noviji model, ali je X3 za koji postoje neka iskustva na ovom forumu, pa pod pretpostavkom da će čoveku i to značiti ja postavih link.

Što se mene tiče ne moraš mi obrazlagati tvoje ponašanje, ne interesuje me. Ali sam hteo samo javno da ti skrenem pažnju na tvoje obraćanje meni u nekim situacijama.

@Ipe nije moj. Vlasnik je član foruma Texonja memberlist.php?mode=viewprofile&u=78 :)
Odgovori