Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Pa penjes se ka Mladenovcu, pa se i spustas. Do Arandjelovca imas ukupno malo penjanje. Uz Bukulju penjanje, ali posle i silazak...
Do Avale i nazad, 6.7l. Toyota Rav4 2.0 d4d
Škodilak do Segedina i nazad 6.2 l/100 km. S obzirom kako sam peglao lepa potrošnja.
Lepa i vožnja na DUNLOP Fastresponse. Auto kad bi imao sedišta kao Alfa, ne bi u klasi ništa drugo trebalo gledati. Daleko od toga da su loša, samo sam ambiciozan po tom pitanju.
Tapatalk Pro
Lepa i vožnja na DUNLOP Fastresponse. Auto kad bi imao sedišta kao Alfa, ne bi u klasi ništa drugo trebalo gledati. Daleko od toga da su loša, samo sam ambiciozan po tom pitanju.
Tapatalk Pro
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Koliko troši?
Do Liman 4 S. Karlovci i nazad 4.7l prosek. Laganica voznja do 80-90.
Sto bi neko relao skoro pa cist grad.
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Sto bi neko relao skoro pa cist grad.
Meni nije baš jasna opsesija potrošnjom goriva i detaljne diskusije u vezi sa tim, posebno kad se radi o razlici od par litara na 100 km.
Pored svih troškova koje na 100.000 km nosi automobil, najmanji mi je problem da li auto troši 6,2 litra ili 7,4.
Pa samo kupovina boljih guma pojede tu razliku.
Pored svih troškova koje na 100.000 km nosi automobil, najmanji mi je problem da li auto troši 6,2 litra ili 7,4.
Pa samo kupovina boljih guma pojede tu razliku.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Koliko troši?
Upravo obrnuto. Gorivo pojede najvise evrica.
Razlika kod benzinca,u zavistnosti od nacina voznje,moze iznositi i 5l na 100km,a jaci,V6,i V8 benzinci mogu da variraju i duplo,cak i troduplo.
7.2e na 100km za 5l razlike je 7200e razlike na 100.000km. To nekome ko je toliko,cak i manje platio auto,i te kako znaci.
Cak i dizel,ima ovde ljudi koji prelaze vise od mene,ali ja sam za 5 godina,presao ~150.000km,3l razlike u zavisnosti od nacina voznje mi je 4e na 100km,ili ti 6000e za ovih 5 godina,samo u RAZLICI u potrosnji,i to na DIZELU,a auto mi nije sredstvo zarade,vec cistog troska.
Ne treba da govorim sta sve moze da se uradi za te pare,verujem da svako ima nesto svoje u glavi,ali ozbiljna cifra.
Gume moram da kupujem,razlika moze da bude u 1 setu od 400e,zavisno od voznje,ali gorivo ne moram da trosim.
A da ne kazemo sto,cim auto manje trosi,to se manje trose kocnice,gume,manja verovatnoca kvarova,tako da za to vreme ustedis jos jedno 2,3.000e,sto cifru povecava na ozbiljno velike pare,samo za drugaciji nacin voznje.
7.2e na 100km za 5l razlike je 7200e razlike na 100.000km. To nekome ko je toliko,cak i manje platio auto,i te kako znaci.
Cak i dizel,ima ovde ljudi koji prelaze vise od mene,ali ja sam za 5 godina,presao ~150.000km,3l razlike u zavisnosti od nacina voznje mi je 4e na 100km,ili ti 6000e za ovih 5 godina,samo u RAZLICI u potrosnji,i to na DIZELU,a auto mi nije sredstvo zarade,vec cistog troska.
Ne treba da govorim sta sve moze da se uradi za te pare,verujem da svako ima nesto svoje u glavi,ali ozbiljna cifra.
Gume moram da kupujem,razlika moze da bude u 1 setu od 400e,zavisno od voznje,ali gorivo ne moram da trosim.
A da ne kazemo sto,cim auto manje trosi,to se manje trose kocnice,gume,manja verovatnoca kvarova,tako da za to vreme ustedis jos jedno 2,3.000e,sto cifru povecava na ozbiljno velike pare,samo za drugaciji nacin voznje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
au xeroj koliko nisi u pravu... o kakvih 5l razlike ti pricas, koji to 2.0 benzinac trosi 5l vise od tvog auta?
da ne pricam sto ce i realnih 2l razlike da pojedu dizne, dpf i plivajuci zamajac ako se kupi polovan auto.

manju verovatnocu kvarova bolje da ne komentarisem
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
da ne pricam sto ce i realnih 2l razlike da pojedu dizne, dpf i plivajuci zamajac ako se kupi polovan auto.
jeste ustedis jos 20k eura jer se manje trose kocnice i gume na dizelu?!Xepoj87 napisao: A da ne kazemo sto,cim auto manje trosi,to se manje trose kocnice,gume,manja verovatnoca kvarova,tako da za to vreme ustedis jos jedno 2,3.000e,sto cifru povecava na ozbiljno velike pare,samo za drugaciji nacin voznje.

manju verovatnocu kvarova bolje da ne komentarisem

O cemu pricas ti sada? Kakav zamajac,dpf i slicno? Pa to ce da ode ,kako god da vozis,samo ce pre kada divljas...
Pricam jedan te isti auto,ako se njim divlja,i ako se fino vozi,na benzincu lagano varira 5l,i to uzimam kao neki maksimum,za normalne benzince,kao sto sam rekao,V6 i V8 mogu daleko vise od toga da variraju,za sve sam licno iskusio.
Drugar sa Sciroccom 2.0 TSI i DSG menjacem kaze da mu je prosecna na 15.000km,14l. Nekome je ispod 10,koliko sam skapirao...
Moj kamion trosi kao tuc,jer je mrcina,ogroman je,nije za grad,cist off-road dzip,trosi 13l po gradu normalnom voznjom,neki prosek mu je 10l.
3.0 benzin u Volvou XC90 koji sam imao prilike da vozim,ima prosek od 17l.
3.0 u X5,prvom modelu,drugaru ima prosek od 13l... Kaze da kada mu cale ostavi,on ima prosek preko 20l za nedelju,2 dana,najvise jer vozi zustrije,i ne izlazi iz grada.
Meni varira potrosnja od 8-14l po gradu,u 2.2 dizelu u C klasi.
I moze da ode i do 15,ali je to vec neki tempo koji ne moze da se realizuje na velikoj kilometrazi,kao sto moze i ispod 8l po gradu ,ali opet,da budemo realni,i uzmemo neke realne vrednosti.
Ja 90% vozim po gradu.
EDIT:
Brate,sada vidim da ti ni jednu jedinu recenicu nisi skapirao.
Uopste se ne macujem sa tobom oko dizel vs benzin titule...
Valjda sam ovaj post dovoljno uprostio da skapiras.
Pricam jedan te isti auto,ako se njim divlja,i ako se fino vozi,na benzincu lagano varira 5l,i to uzimam kao neki maksimum,za normalne benzince,kao sto sam rekao,V6 i V8 mogu daleko vise od toga da variraju,za sve sam licno iskusio.
Drugar sa Sciroccom 2.0 TSI i DSG menjacem kaze da mu je prosecna na 15.000km,14l. Nekome je ispod 10,koliko sam skapirao...
Moj kamion trosi kao tuc,jer je mrcina,ogroman je,nije za grad,cist off-road dzip,trosi 13l po gradu normalnom voznjom,neki prosek mu je 10l.
3.0 benzin u Volvou XC90 koji sam imao prilike da vozim,ima prosek od 17l.
3.0 u X5,prvom modelu,drugaru ima prosek od 13l... Kaze da kada mu cale ostavi,on ima prosek preko 20l za nedelju,2 dana,najvise jer vozi zustrije,i ne izlazi iz grada.
Meni varira potrosnja od 8-14l po gradu,u 2.2 dizelu u C klasi.
I moze da ode i do 15,ali je to vec neki tempo koji ne moze da se realizuje na velikoj kilometrazi,kao sto moze i ispod 8l po gradu ,ali opet,da budemo realni,i uzmemo neke realne vrednosti.
Ja 90% vozim po gradu.
EDIT:
Brate,sada vidim da ti ni jednu jedinu recenicu nisi skapirao.
Uopste se ne macujem sa tobom oko dizel vs benzin titule...
Valjda sam ovaj post dovoljno uprostio da skapiras.
nisi u pravu, razlika 2.0Tdi vs 2.0TFSi je 2l na 100km...
taj ako ga vozi u blokadu moze mu siroko trositi i 20l... pogledas realne podatke na spiritmonitor npr.
na dizelu ce za tih 100k otici dpf, dizne, pumpa za ulje i pojede tvoju ustedu sa dizelom ako nije nov auto...
ai mi pojasni ovo da se gume i kocnice manje trose na dizelu?!
taj ako ga vozi u blokadu moze mu siroko trositi i 20l... pogledas realne podatke na spiritmonitor npr.
na dizelu ce za tih 100k otici dpf, dizne, pumpa za ulje i pojede tvoju ustedu sa dizelom ako nije nov auto...
ai mi pojasni ovo da se gume i kocnice manje trose na dizelu?!
Brate,bez ljutnje,ali ja vise da uprostim zaista ne mogu,nisam toliko pametan,osim da ti kazem da si apsolutno omasio poentu,i ako ne vidim kako,kada sam par puta napisao:
Isti auto,kada se vozi ostro,i lagano.
Nije poenta benzin vs dizel.
Ne vredjam benzince,imam jednog u kuci.
Super ti je auto.
Isti auto,kada se vozi ostro,i lagano.
Nije poenta benzin vs dizel.
Ne vredjam benzince,imam jednog u kuci.
Super ti je auto.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 14 Apr 2014, 17:28, izmenjeno 1 put ukupno.
pisao si dizel vs benzin, pa sam skontao da se i deo oko guma na to odnosi 

Poslednja izmena od ADrei u 14 Apr 2014, 17:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Očigledno sam prestar za divljanje, pošto nema teoretske šanse da na istoj deonici napravim 5l razlike sa CR-V-om. U stvari jedini način da mi potrošnja sa 9-10 skoči na 14-15 je da uletim u gužvu u kojoj mi treba 20min za kilometar. Ili da vozim po kilometar zimi, uvek sa hladnim automobilom.
Pazi, ne tvrdim da ne može da srkne 5l više, samo da meni to ne uspeva.
Pazi, ne tvrdim da ne može da srkne 5l više, samo da meni to ne uspeva.
Brate, Adrei:
JEDAN AUTO(A5,2.0 TSI wanna be S line quattro)
(1) voziti BRZO, brrrmmm
(2) voziti SPORO, zzzzzzz
(1) trosi mnogo goriva
(2) trosi malo goriva
(1) vise kocis,ostrije kocis
(2) manje kocis,slabije kocis
(1) menjas paknove na 20.000km(izmisljena cifra)
(2) menjas paknove na 40.000km(takodje izmisljena cifra)
Eto,dakle,nema dizela,samo benzin.
Dizel ce samo imati manju razliku u potrosnji izmedju primera (1) ,i primera (2),pa sam stavio 3l,a ne 5l.
EDIT:
Izmenio si post,pa sada moj deluje bespoentno,ali nema veze,mozda jos neko pobrka.
Ne,ni jednom nisam pisao dizel vs benzin.
Odgovor je sledio za izjavu da je nebitno da li neciji auto trosi manje ili vise,te sam objasnio da je ta razlika da li ti TVOJ auto trosi manje,ili vise i te kako velika,te da smo zato malo opsednuti potrosnjom,izmedju ostalog.
Grujicu, das meni tvoj auto na pola sata,pa da ti pokazem
CR-V si i kupio kao prakticno vozilo,a ne da divljas
Pitaj nekog sa nekim hothatchom da li moze 1.6,ili 2.0 da mu trosi 5l vise
Ili nekog poput mene sa karavanom od 2 tone,i 1.8 benzincem od 136ks
JEDAN AUTO(A5,2.0 TSI wanna be S line quattro)
(1) voziti BRZO, brrrmmm
(2) voziti SPORO, zzzzzzz
(1) trosi mnogo goriva
(2) trosi malo goriva
(1) vise kocis,ostrije kocis
(2) manje kocis,slabije kocis
(1) menjas paknove na 20.000km(izmisljena cifra)
(2) menjas paknove na 40.000km(takodje izmisljena cifra)
Eto,dakle,nema dizela,samo benzin.
Dizel ce samo imati manju razliku u potrosnji izmedju primera (1) ,i primera (2),pa sam stavio 3l,a ne 5l.
EDIT:
Izmenio si post,pa sada moj deluje bespoentno,ali nema veze,mozda jos neko pobrka.
Ne,ni jednom nisam pisao dizel vs benzin.
Odgovor je sledio za izjavu da je nebitno da li neciji auto trosi manje ili vise,te sam objasnio da je ta razlika da li ti TVOJ auto trosi manje,ili vise i te kako velika,te da smo zato malo opsednuti potrosnjom,izmedju ostalog.
Grujicu, das meni tvoj auto na pola sata,pa da ti pokazem

CR-V si i kupio kao prakticno vozilo,a ne da divljas

Pitaj nekog sa nekim hothatchom da li moze 1.6,ili 2.0 da mu trosi 5l vise

Ili nekog poput mene sa karavanom od 2 tone,i 1.8 benzincem od 136ks