Letovanja - iskustva, preporuke...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Letovanje 2012

Post od TheWickerMan »

Sh@rance napisao: naravno ja mu kazem je*ote Boki 13 :D al u sebi,
:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Sh@rance napisao: Trazio mi da mu dam 200 grama kafe da me pusti.

Ove godine znam za jadac nosim sitnije pare po 5e
Jeftinije da poneseš 200 grama kafe ;)
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Ја мислим да би ми се рука осушила да некоме дам мито. :bokser:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Znam druže ni meni nije lako dao sam mu 10e harača bukvalno mi je oteo pare na silu, ali šta da radim pola 4 ujutru sa dvoje dece u kolima sve po propisu čak sam i PP Aparat kupio zbog, ali džabe, on se uhvatio brzine pa to ti je, a ja radar u njihovim rukama nisam ni video. Lakše mi bilo da mu dam 10e i da nas pusti nego da se spuštam na njihov nivo, a mogu da mi rade šta hoće ja stranac u njihovoj zemlji a oni panduri. Ko zna koliko su to veče oteli para kao što su meni. Blago rečeno ciganija su teška.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Skroz realno razmisljanje Sharance. Lakse je platiti tamo gde i znas da je "oteto" od tebe, nego se maltretirati i ispravljati krive drine.
Mada ja kroz Makedoniju nisam imao losih iskustava. Tempomat na 150 i ne spustam. :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa ko sme da sikanira vozaca BMW-a :mangup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pa da, vidis i u novinama da su to sve krimosi, dileri droge itd... Bolje drndati nekog postenijeg coveka. :)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Bukvalno...na Balkanu se BMW i Audi pre svega vezuju za agresivne i "zahebane" momke pa niko nece da se kaci sa takvim.
Zato mi se na zapadu svidja, da ti je tretman kod murije isti vozio ti Hyundai ili BMW M6 :D
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Đavola!
Ja vozim crni A6 sa sve zatamnjenim staklima, pa se ispizmiše na mene...

A Texonja stvarno ima sreće sa tih 150. Mene bi MK braća skleptali u prvoj trećini puta, kurata sreća ili zakon velikih brojeva (tuda vozim najmanje 4 puta godišnje). Da se ne bih zamajavao sa budalama, držim se ograničenja.

Ali zato u GR ne skidam ispod 160-170 najmanje, posebno ako idem na Egnatio Odos, tamo se mnogo brže može voziti, već godinama nisam video pandure na tom autoputu. Može se preći ceo do Igumenice za 2 sata.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A mene grčki panduri skembali letos a da nisam odmakao ni 20 km od granice... Srećom, ljubazni, pustiše me uz gestikulaciju rukom da smanjim brzinu... :D Vozio sam po GPS-u malo manje od dozvoljenog, no ko će znati, možda je na tom nekom parčetu puta bilo i manje ograničenje, nisam baš pratio znakove pored puta, više sam gledao u navigaciju šta ona kaže... :jane:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

grci kakvi god da su, znaju da cene turiste
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

codemaker napisao: Ja vozim crni A6 sa sve zatamnjenim staklima, pa se ispizmiše na mene...
E pa ti voziš stari model, pa zato. :kezo:
codemaker napisao:Ali zato u GR ne skidam ispod 160-170 najmanje, posebno ako idem na Egnatio Odos, tamo se mnogo brže može voziti, već godinama nisam video pandure na tom autoputu. Može se preći ceo do Igumenice za 2 sata.
Zar u GR nemaju kamere na autoputevima?
Širim haos!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

EDIT by mod: Nemoj citirati poruku neposredno iznad tvoje. Za ostala pravila ponašanja pogledaj PRAVILNIK Garaža foruma!

Možda i imaju kamere ali eto ja već četvrtu godinu na Egnatio Odos ne skidam ispod 160-170 a često razvučem do 200 kad je baš onako ravno i nema gužve - uglavnom u proleće ili kasnije na jesen.

također, pravac od Larise pa prema Lamiji je na momente stvarno fenomenalan i greota je malo ne produvati auspuh. Ni tamo nisam nikad video policiju a za kamere ne znam.

Tako da ako im kamere uopšte rade, izgleda da ili turiste ne čačkaju mnogo ili ih mrzi da se bakću. Jer ako kamere rade, trebalo bi da na kućnu adresu stigne "čestitka". Gde meni da je šalju, sem možda na granične prelaze...

Inače za ovih 10+ godina kako vozim po celoj Grčkoj, imao sam samo jedan "bliski susret" sa policijom i to su me samo opomenuli.
Ono što mi se dopada u GR je da kad naiđeš sa većom brzinom iza nekoga ko već vozi levom trakom, pomeraju se korektno u desnu traku. Izluđuju me na BG-LE autoputu, tip vozi levom stranom 120 i nema nameru da se skloni, valjda računa, on već vozi maksimalnom dozvoljenom brzinom, šta ima da ga pretičem.... Mrzi me da blicam, pa upalim levi žmigavac i čekam da svrši pa da se pomeri desno...

Inače ko bude išao ove godine u GR pa vozio magistralnim pravcima, van autoputeva, neka debelo pripaze na udarne rupe. Putevi su im sve lošiji i lošiji, pa i oni glavni magistralni. Recimo u lošem je stanju put Teba-Livada-Arahovo-Delfi-Itea, kao i put od Itea-Nafpaktos do mosta. Da "autoput" Patra-Korintos ne pominjem, već treću godinu je u izgradnji a uredno naplaćuju putarine.
Loš je i put od Korintosa prema Nafpliju-Epidaurusu starim putem. Takođe je veoma lošem stanju deo puta od Tripolija prema Kalamati na jug, kad nestane autoputa.
Put od Ianine-Arta-Preveza je u lošijem stanju nego prošle godine.
Deo od Preveze na jug preko Misolongi prema mostu za Patru je svake godine gori.

Generalno, sve se lošije održavaju putevi u GR, nažalost.
Postoje pravci Tesaloniki-Atina (uglavnom autoput), zatim KAterini-Igumenitza (Egnatio Odos, isto autput), od Atine do Korinta je odličan autoput. Od Korinta do Tripolija je dobar autoput i to je sve. Sve ostalo su magistralni putevi u dosta lošem stanju.

Da puteve manje kategorije ne pominjem.
Predlog je što više koristiti autoputeve, makar jeste skuplje ali su skuplje gume i felne.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Да не урекнем...прошле године скоро да нисам видео радар.

Можда због тога што смо дању путовали ?!?!?

Генерално-поштујем ограничења, ипак не возим сам. А и држим се оне - идеш на одмор - ди ти се жури?!?!?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

codemaker napisao:
Možda i imaju kamere ali eto ja već četvrtu godinu na Egnatio Odos ne skidam ispod 160-170 a često razvučem do 200 kad je baš onako ravno i nema gužve - uglavnom u proleće ili kasnije na jesen.
Pitam zato što je neko (moguće Alvirko) rekao prošle/pretprošle godine, da su na autoputevima postavili kamere. :zbunjen:
codemaker napisao:Patra-Korintos ne pominjem, već treću godinu je u izgradnji a uredno naplaćuju putarine.
Hehehe, pa vid'li od nas. :kezo:
Širim haos!
Odgovori