Letnje gume
Re: Letnje gume
Znaci stavim manji profil gume i imam kraci menjac?? Skratio sam prenose u menjacu promenom prfila gume????
Smanjio si obim gume
Jedan krug tocka je prelazio 1m, a sad prelazi 90cm
Na istim obrtajima, ides sporije
Jedan krug tocka je prelazio 1m, a sad prelazi 90cm
Na istim obrtajima, ides sporije
Smanices krajnju brzinu al neces skratiti menjac, menjac se skracuje zamenom odgovarajucih prenosa.
U svakom stepenu prenosa se smanjuje postignuta max brzina (za taj stepen), tj ,,brzine su kraće''.
@kapor
To se podrazumeva, menjac je mehanicki
Nidza je to samo rekao na taj nacin
Smanjio je tocak, pa time i odnos obrtaja/brzine
To se podrazumeva, menjac je mehanicki
Nidza je to samo rekao na taj nacin
Smanjio je tocak, pa time i odnos obrtaja/brzine
Da al kad neko procita ko nije bas upucen u tematiku ce stvarno pomisliti da sa smanjenjem profila gume skracujes menjac.
Mogu da pohvalim novu fuldu ecocontrol hp, bas ali bas dobro drzi na mokrom, (na suvom takodje), ovih dana je bas ostro vozim i retko kad mogu da je izbacim sa traga upravljanja i kocenja. Za te pare, ko se dvoumi, nece pogresiti sigurno!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
@OffTopic
Kapore kad citam tvoje postove, delujes kao tip koji je dosao da se svadja sa sagovornicima. Takav nastup imas
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Kapore kad citam tvoje postove, delujes kao tip koji je dosao da se svadja sa sagovornicima. Takav nastup imas

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!

Nekome ko nije upucen u tematiku se najvise i isplati da se igra sa dimenzijom gume 
Sve ostalo kosta doooosta vise

Sve ostalo kosta doooosta vise
Logicno a i jasna matematika Smanjenjem obima zupcanika-tocka sa gumom se dobija kraci prenos takozvano odnosno manji linearni predjeni put za dati ugao obrtanja.kapor napisao:Znaci stavim manji profil gume i imam kraci menjac?? Skratio sam prenose u menjacu promenom prfila gume????
Naravno to je uz uslov da je sirina gume i precnik ostao isti a samo profil/ visina gume smanjen.
Vazi i obrnuto, stavljanjem gume veceg obima produzava se ukupan prenosni odnos od radilice motora do podloge.
Profil gume je samo jedan od elemenata koji odredjuje obim, i svi ostali elementi tocka uticu.
Koliko suvišnih postova oko nečega što bi trebalo da se podrazumeva na automobilskom forumu. 
Tapatalk Pro

Tapatalk Pro
Kakva je Michelin Pilot Super Sport guma ? naspram recimo Sportmaxx TT/RT ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
rekao bih bolja, osetno...da li je potrebna na odredjenom autu, drugo pitanje 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Nisam je vozio ali bih je probao, jedino nju od Michelina.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@Milos mislim da je bolj porediti je sa Sport Maxx GT-om, ali opet guma je novija, ima noviju tehnmologiju i mislim da je trenutno bolja.