Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
VB: Zbog čega se masovno kradu sedišta iz Audija?
http://www.b92.net/automobili/razno.php ... _id=831745
Britanski Telegraf piše da je samo u Londonu i okolini tokom 2013. godine zabeleženo 30-ak slučajeva obijanja automobila marke Audi iz kojih su ukradena sedišta. Na meti lopova je uglavnom bio Audi RS4 i S-Line verzije modela nemačkog proizvođača.
Vlasnik firme za ugradnju alarma iz Bristola, Entoni Noto, objašnjava da se najviše obija Audi RS4, i to verzija B7 koja se proizvodila između 2006. i 2008. godine.
Ovaj model je primarna meta kradljivaca zbog toga što je opremljen specijalnim sportskim sedištima presvučenim kožom, koje je Audi prestao da proizvodi pre nekoliko godina. Kako je ponuda takvih originalnih sedišta na britanskom tržištu veoma mala, troškovi njihove nabavke i ugradnje iznose neverovatnih 19.000 funti (oko 23.000 evra).
Naime, s obzirom da Audi više ne proizvodi originalna sedišta, ako bi neki vlasnik vozila te marke poželeo da ih ima morao bi da ih naruči u nekoj od specijalizovanih radionica.
Mehaničar Danijel Parsons iz firme Five Oaks Audi kaže da je samo za njihovu izradu potrebno 20 radnih sati, a cena jednog sata iznosi 132 funte. Kada se uzmu u obzir svi troškovi, postaje jasnije zašto su se lopovi okomili baš na ovaj Audijev model i na njiegova prednja sedišta.
Audi je između 2006. i 2008. proizveo oko 2.000 primeraka modela RS4, pa potražnja za njima na crnom tržištu i ne bi trebalo da bude velika. Međutim, mnogi od onih koji ih po svaku cenu žele u svojim automobilima i nisu vlasnici Audija RS4, već poseduju jeftinije i neuglednije automobile, koje bi u skladu sa najnovijim trendovima želeli da "ukrase" skupim i kvalitetnim komadom "nameštaja".
http://www.b92.net/automobili/razno.php ... _id=831745
Britanski Telegraf piše da je samo u Londonu i okolini tokom 2013. godine zabeleženo 30-ak slučajeva obijanja automobila marke Audi iz kojih su ukradena sedišta. Na meti lopova je uglavnom bio Audi RS4 i S-Line verzije modela nemačkog proizvođača.
Vlasnik firme za ugradnju alarma iz Bristola, Entoni Noto, objašnjava da se najviše obija Audi RS4, i to verzija B7 koja se proizvodila između 2006. i 2008. godine.
Ovaj model je primarna meta kradljivaca zbog toga što je opremljen specijalnim sportskim sedištima presvučenim kožom, koje je Audi prestao da proizvodi pre nekoliko godina. Kako je ponuda takvih originalnih sedišta na britanskom tržištu veoma mala, troškovi njihove nabavke i ugradnje iznose neverovatnih 19.000 funti (oko 23.000 evra).
Naime, s obzirom da Audi više ne proizvodi originalna sedišta, ako bi neki vlasnik vozila te marke poželeo da ih ima morao bi da ih naruči u nekoj od specijalizovanih radionica.
Mehaničar Danijel Parsons iz firme Five Oaks Audi kaže da je samo za njihovu izradu potrebno 20 radnih sati, a cena jednog sata iznosi 132 funte. Kada se uzmu u obzir svi troškovi, postaje jasnije zašto su se lopovi okomili baš na ovaj Audijev model i na njiegova prednja sedišta.
Audi je između 2006. i 2008. proizveo oko 2.000 primeraka modela RS4, pa potražnja za njima na crnom tržištu i ne bi trebalo da bude velika. Međutim, mnogi od onih koji ih po svaku cenu žele u svojim automobilima i nisu vlasnici Audija RS4, već poseduju jeftinije i neuglednije automobile, koje bi u skladu sa najnovijim trendovima želeli da "ukrase" skupim i kvalitetnim komadom "nameštaja".
sa bjbikers foruma:
Peki napisao:Sinoć mi je obijen auto Škoda roomster i verovatno namenski, ukraden kompjuter - ECU
Ako zna neko za neku radnju/otpad gde bih mogao da kupim drugi bio bih mu veoma zahvalan
Peki
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ako nema ovde:
Škoda Mojso otpad:
Mojsinje BB, Čačak, 032/809-400, 065/660-50-40, 063/619-853
verovatno nema nigde osim da se poručuje, oko 1000e bi trebao da je nov.
Škoda Mojso otpad:
Mojsinje BB, Čačak, 032/809-400, 065/660-50-40, 063/619-853
verovatno nema nigde osim da se poručuje, oko 1000e bi trebao da je nov.
i samo da znas da je sa cenama, NOVO ORIGINAL*0.6 ili 0.7. 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sinoć malo posle ponoći čujem nečiji alarm, vidim po zvuku da nije moj (poluotvoren prozor, sve se lepo čuje, otprilike kod zgrade 50-60 m levo/dijagonalno od moje), kad ono odmah posle toga začula se i dreka/vika, pa zatim i neko arlaukanje ili jaukanje... Sve mi je ličilo da je neko nahvatao lopova u obijanju...
Taman me hvatao prvi san i lepo sam se ušuškao pa me mrzelo da silazim i vidim šta se tačno dešava. 

A mozda se neko potukao,pa aktivirali alarm na nekim kolima 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Opet mi dzukele opeljesile rezervoar.... Steta je 10-15 litara i cep... 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na parkingu?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Re: Одг: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Da. Ispred zgrade.
Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2
Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2
U voznjidragvorl napisao:Na parkingu?

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa sta znam, iz garaze, dvorista, ovde se nikad ne zna.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Interesantno kako su liku ukrali auto
http://youtu.be/cDd_2xbaXlY
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
http://youtu.be/cDd_2xbaXlY
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Klasicna prica sa Deltom... Pa ne tuzi se dzabe svako s njima kad dodje do nekog problema...