Stoji, ali je bilo pitanje "jednostavnosti" i vezano za stambeni kredit, ne neki drugi. Upravo zato hipoteka jeste bitna stavka, čak i kada je nekretnina, ako se na nju stavlja hipoteka, potpuno čista u smislu legalnosti i uknjižbe. Obrada zahteva traje dugo sa bezbroj trzavica, hiljadu i jedan papir treba obezbediti i debelo platiti. Takvo je moje iskustvo od pre par meseci.Delija napisao:Hipoteka je samo garant za cifru - totalno je nebitno da li je u pitanju stambeni krediti ili bilo kakav drugi kredit kod kog je u pitanju znacajnija cifra. Garant moze da bude bilo sta sto obezbedjuje banku.
1000 zašto - 1000 zato!
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Poenta je u tome da je totalno nebitno da li je stambeni ili apsolutno bilo kakav drugi ako je identicna cifra u pitanju.
EDIT: "Zanimljivo" je recimo da za kredit za gradnju kuce treba da se stavi hipoteka na neki drugi objekat cija je vrednost 20% veca od cene kuce - pa jbt, da imam drugi objekat ne bih ni gradio kucu...
EDIT: "Zanimljivo" je recimo da za kredit za gradnju kuce treba da se stavi hipoteka na neki drugi objekat cija je vrednost 20% veca od cene kuce - pa jbt, da imam drugi objekat ne bih ni gradio kucu...

Poslednja izmena od Delija u 19 Apr 2014, 13:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Da, to je očigledno.
Banka gleda da se i u najnepovoljnijem scenariju u slučaju potrebe može namiriti dok si rekao keks. Njihova kuhinja-njihova pravila.
Banka gleda da se i u najnepovoljnijem scenariju u slučaju potrebe može namiriti dok si rekao keks. Njihova kuhinja-njihova pravila.

- Delija
- Kontakt:
Zato i stekam kesh i necu da ulazim ni u kakve kredite u Srbistanu... Lopuze... 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Svako drugačije razmišlja na tu temu. Negde moraš platiti to što nemaš pare na gomili, da li banci kroz kamatu, da li kroz čekanje, dok život nemilosrdno prolazi. Za mene je najbolje, za nekog ko nema pare na gomili, uzeti kredit i isti prevremeno otplaćivati, kad i koliko se može.
Krediti u Srbiji su bezobrazbo skupi. Uz preskupe nekretnine, pitanje je koliko je isplatljivo ulaziti u tu pricu. Stan koji iznajmis za 300e kosta oko 80k a sa kamatama izdje 160k sto znaci da za te pare mozes 45 godina da placas kiriju plus nisi vezan za kredit i mesto stanovanja sve te godine 
Kupovina se isplati tek potomcima...

Slazem se. Cene u srbiji stanova kao na zapadu izuzev parisa svice i nekih velikih gradova
a cene komunalija u gradovima ns i bg vece nego na zapadu u gradovima...
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
a cene komunalija u gradovima ns i bg vece nego na zapadu u gradovima...
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od swemir u 19 Apr 2014, 14:42, izmenjeno 1 put ukupno.
- Delija
- Kontakt:
Bas tako. Sve vise mi se cini da ce ipak biti kuca, pa makar i montazna, al' da ne sirimo temu...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kada na magistrali posle ogranicenja naidje znak sa tim prekrizenim brojem, van naselja, da li je ogranicenje 80 ?
Da li moze parcijalno prevremeno da se otplacuje kredit? Koliko ja znam, moze samo u celosti.Sloba napisao:Svako drugačije razmišlja na tu temu. Negde moraš platiti to što nemaš pare na gomili, da li banci kroz kamatu, da li kroz čekanje, dok život nemilosrdno prolazi. Za mene je najbolje, za nekog ko nema pare na gomili, uzeti kredit i isti prevremeno otplaćivati, kad i koliko se može.
Jbg, meni se isplati.Floyd napisao:Krediti u Srbiji su bezobrazbo skupi. Uz preskupe nekretnine, pitanje je koliko je isplatljivo ulaziti u tu pricu. Stan koji iznajmis za 300e kosta oko 80k a sa kamatama izdje 160k sto znaci da za te pare mozes 45 godina da placas kiriju plus nisi vezan za kredit i mesto stanovanja sve te godine
Kirija za stan u Backoj Palanci me je kostala 100-150e, zavisno od stana, zadnji stan je bio 130e, stim da sam davao 390e svaka tri meseca.
Sada placam ratu ~115e mesecno za kucu, u pocetku je bila 130e, ali je zbog euribora pala na 115e.
Mozda se ne isplati uzeti stan u centru Novog Sada, gde kvadrat kosta preko 1500e, ali to su neke druge price i neki drugi zivoti koji su mi krajnje nezanimljivi

Tako da jbg, valjda zavisi sta ko hoce u zivotu.
Radije cu kupiti jos jednu kucu, i obezbediti svoja dva sina sa nekretninama koje mogu da ih hrane (mene hrane, plac je od ~1500m2, imam plastenik i omanji vocnjak, prakticno me sa minimalnim ulaganjima hrani).
Stoji i to da ce njima dvojici dunuti da odu negde, i da ne zive tu, kao sto si ti otisao u svicu recimo, sve to stoji. Ali uvek ce imati gde da zive i sta da jedu, a da ne moraju nikom da placaju nista za to, ako dodju zadnja vremena. Kucu je lako prodati i otici gde hoces. Kada nemas sta da prodas, to je muka

Tako jeOgi napisao:Kada na magistrali posle ogranicenja naidje znak sa tim prekrizenim brojem, van naselja, da li je ogranicenje 80 ?

- Delija
- Kontakt:
Lose znasnikaragva napisao:Da li moze parcijalno prevremeno da se otplacuje kredit? Koliko ja znam, moze samo u celosti.

BTW, na selu su smesne cene nekretnina, al' jbg, ne zelim da zivim na selu

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Da.Ogi napisao:Kada na magistrali posle ogranicenja naidje znak sa tim prekrizenim brojem, van naselja, da li je ogranicenje 80 ?
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Nikaragva, mozes delimicno otplacivati koliko hoces, sa tim da svake godine mozes otplatiti do 1 milion dinara bez naknada, dok za sve preko te sume placas naknadu od 1% (samo na deo koji prelazi 1 milion), sto je realno nista u odnosu na kamate.
Gde je kvadrat 1.500€ i vise??? Na par lokacija, koliko znam, sve je mnogo ispod.
Sent from my HTC One V
Gde je kvadrat 1.500€ i vise??? Na par lokacija, koliko znam, sve je mnogo ispod.
Sent from my HTC One V
Ma ko zivi na selu!Delija napisao:Lose znasnikaragva napisao:Da li moze parcijalno prevremeno da se otplacuje kredit? Koliko ja znam, moze samo u celosti.
BTW, na selu su smesne cene nekretnina, al' jbg, ne zelim da zivim na selu

Nemam pojma, lupio sam 1500eSloba napisao:Nikaragva, mozes delimicno otplacivati koliko hoces, sa tim da svake godine mozes otplatiti do 1 milion dinara bez naknada, dok za sve preko te sume placas naknadu od 1% (samo na deo koji prelazi 1 milion), sto je realno nista u odnosu na kamate.
Sent from my HTC One V

I meni u ugovoru stoji cini mi se 3% na prevremenu oplatu, i ne pominje se otplata u delovima, samo u celosti. Valjda sad sastavljaju drugacije ugovore.
Palanka je udaljena od NS 35-36km, racunam do ulaza u NS. Ta kilometraza je prakticno nista, svaki dan idem na posao tamo. Tako da pratkicno ne oskudevam u necemu sto imaju ljudi u ns, sem sto moram da krenem pola sata ranije. BG mi je takodje na nekih 0130h, tako da mi ni to nije daleko.
Ono sto ce se jednog dana desiti (nadam se), jer to je prirodna i logicna stvar, napravice se pruga ili neka obilaznica oko sela. U tom trenutku ce skociti nekretnine u palanci, jer ce ti prakticno biti svejedno jel zivis u palanci ili NS, posto ce te od centra deliti 15-20 minuta

Ti mozes da odes sutra da uplatis 3000 evra, ali te sledeceg meseca opet ceka rata, prakticno smanjujes rok otplate.