Mercedes C 220 2004

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Wyatt Erph
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2014, 18:55

Mercedes C 220 2004

Post od Wyatt Erph »

Pozdrav forumasi!

Koga da pitam, pa se setim da se ovde nalazi pregrst informacija :-)

Imam pitanje za sve kompetentne:

Mercedes C 220 2004?
To je onaj model sto je kao resitlizovan. Nisam mnogo upucen u Mercedes ali sam blizu odluci da ga kupim. Imam jednog kojeg cu verovatno da kupim pa mi kazite, kada uhvatite vremena, sta me ceka :-)?
Mnogo me stvari interesuje ali ajd usput cemo preko prepiske kako se cega setimo... ako bude raspolozenih za pricu :-).

Hvala u napred u pozdrav!

from HKS:
^ 220 CDI dobar motor, izdrzljiv i tih, W203 serija ima problema sa rdjom ali taj tvoj nema jer si odabrao restilizovani model koji je isao od 2004. i na kome su ti problemi sa rdjom reseni. Slobodno uzimaj.

from: NexT:
Tako nekako.

Nisam jos cuo nekoga da kuje w203 u zvezde, cak ni serviseri ih ne vole, ali generalno je ok auto. Restilizovani nema problema sa rdjom, malo je lepsi, bolja oprema, bolji enterijer. 220 CDI je tenk, ako je iole pristojno odrzavan, nece biti nikakvih problema.

Kakva je oprema?

from Wyatt:
Tnx na brzom odgovoru!

Bas sam se rapitao vezano za limariju i u pravu si za to. Srecom ovaj je taj restayling model.
Da li znas koliki su mu servisi, kada se rade, ima li nekih tipicnih gresaka koje se javljaju na tom modelu?
Koliko se krecu kod nas da je u solidnom, da ne kazem odlicnom, stanju? :)

@next: Oprema je srednja zalost. Ne bih znao da odgonentnem da li je clasic ili nesto malo jace. Ima Ksenone, tempomat, parking senzore napred nazad ... najbitnije mi je da je odrzavan redovno i da ne moram da ulazem u njega silu cim ga kupim.

Moze li se kako proveriti tacna kilometraza kod ovih modela obzirom da nemaju digitalnu servisnu nego po starom papir i olovka...
Mislim da nije realno da je presao 180 a 2004 godiste ... Da ne bude da je prevalio pola miliona :-)

Da li znate koji su dobri servisi u Bg i NS?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Mercedes C 220 2004

Post od NexT »

U principu ne moze nikako da se proveri.

Ne na njemu, nego ni na jednom.

Kilometraza je najmanje bitna, ako nije akan po gradu i ako je dobro odrzavan.

Znam za slucajeve sa tim motorima da su prelazili preko 600.000 bez intervencija na samom motoru.

Servis ti saljem u poruci.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Generalno govoreći w 203 nije auto extra kvaliteta, kao što se od Mercedesa očekuje, ali sigurno nije ništa lošiji od konkurencije (posebno restyle).

Motor, motor je provjeren i prilicno pouzdan i sa njim nema greške. Mozda sam subjektivan ali mislim da je to mozda i najpouzdaniji motor na tržištu. Dešava se da crkne protokomjer ali sada se to i ne mora mijenjati nego se mehanički popravi, nisam čuo da ljudi imaju problema sa common-rail sistemom ili turbinom...

Mjenjač, mi imamo automatika i zadovoljni smo sa njim. Ako je i kod tog primjerka u pitanju automatik onda je vazno samo da je odrzavan (da su mijenjani filter i ulje) i nemaš brige. Po mom iskustvu do problema dolazi kod auta koja nisu adekvatno održavana... Manuelni je jako dobar, bar po onom što ja znam, i mislim da nemaš brige sa njim.

Vješanje, hm, kod mene su problemi počeli na nekih 230000 kilometara vožnje po bosanskim putevima (prava kilometraža jer je auto kupljen od prvog vlasnika koji ga je servisirao u ovlašćenom) i tu ima šta da se radi. Ipak mislim da je stanje bolje kada su primjerci iz uvoza u pitanju a i vješanje je potrošna roba tako da se stanje istog može i utvrditi dobrim pregledom.

Moja porodica je do sada imala/ima tri w203-ke, problemi na koje smo nailazili su sledeći:

-brava gepeka na autu starom 13 godina, po meni ništa neobično,
-elektro motor sjedišta, na autu starom 7 godina sa 70000 kilometara
-protokmjer na nekih 170000 kilometara
-problem sa srs folijom na suvozačevom sjedištu
-senzor grijanja bloka motora (nešto za Sibir i slične klimatske uslove) na 180000
-pumpa goriva na nekih 235000 kilometara

Iako lista izgleda široka mislim da i nije nešto posebno, ovi kvarovi na višim kilometražama su nastali na jednom primjerku u roku od 7 godina tako da sam ja generalno zadovoljan autom.
Wyatt Erph
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2014, 18:55

Post od Wyatt Erph »

Hvala Risto!

U pitanju je manuelni menjac. U principu ovaj vlasnik je odrzavao u ovlascenom servisu ali za prethodnog vlasnika ne znam nista. Nadam se da ce se detaljnim pregledom, vozicu ga u ovlasteni servis na kompletan pregled, utvrditi u kakvom je tacno stanju. Mislim da na satu ima oko 180k ali to nikako nije prava kilometraza. Samo da nije presao pola miliona da se hvatam za glavu.

Svaki polovnjak je macak u vreci a je se nadam da necu biti lose srece.

Postavicu slike i sve detalje kada ga kupim... Popravke itd...
Odgovori