Beograd
Re: Beograd
U normalnim zemljama a nekad i u sfrj si morao po urbanistickim uslovima da o ezbedis odredjen broj parking mesta. Po stanu od dva u jugi do 4npr u zapadnoj evropi. Ako to ne mozes ne moj biti investitor.
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
"Španci" se raspadaju: Tramvaj se prepolovio usred vožnje, srećom nije bilo putnika
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/460134 ... lo-putnika
Na čak 15 tramvaja iz španske fabrike KAF u poslednje dve nedelje oštećeni su šrafovi na štelovima na kojima se spajaju dva dela jednog vozila, saznaje “Blic”.
Na 14 vozila, od ukupno 30 koliko ih se nalazi u pogonu GSP, su takvi šrafovi naprsli dok su na jednom pukli, pa je tako jedan tramvaj ostao praktično bez prikolice, jer se vozilo razdvojilo. Srećom, tramvaj se nije razdvojio dok su u njemu bili putnici.
- Ta oštećenja nastala su najverovatnije zbog loših šina na pojedinim deonicama. “Španci” imaju problema i u krivinama, pošto im je postolje fiksirano pa i tada dolazi do pucanja šrafova na sastavnim delovima. Zbog toga u krivini moramo da vozimo jako sporo - objašnjava jedan od vozača španskih tramvaja.
Posle sudara tramvaj koriste za delove
“Španac” koji je oštećen u sudaru sa “švajcarcem” već tri godine ne saobraća i koristi se za rezervne delove.
Na gotovo svim oštećenim vozilima tokom prošlog vikenda zamenjeni su šrafovi na sastavnim delovima pa su oni, kako saznajemo, u voznom stanju.
Postavlja se pitanje da li će ponoviti slični kvarovi na ovim tramvajima, pogotovo ako se zna da ove godine ističe garancija „španaca“ koji su tokom 2011. stigli u prestonicu.
- Utvrđuje se da li je reč o sistemskom kvaru pošto je simptomatično da je toliko vozila oštećeno. Ipak, očekujem da ćemo taj problem rešiti do avgusta kada ističe trogodišnja garancija prvom španskom tramvaju koji je stigao u Beograd – ističe Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz.
Zanimljivo da su češki tramvaji stari skoro 30 godina, a švajcarski čak pola veka, ali nijedan od njih trenutno nije u kvaru osim tramvaja koji je početkom marta kod Buvljaka teško oštećen u sudaru sa kamionom.
PLAĆENI 81 MILION EVRA
Grad je tramvaje iz KAF-a platio ukupno 81.361.032 evra sa PDV-om, a jedno vozilo je koštalo 2.712.034 evra. U cenu su uračunati i rezervni delovi, specijalni alati, obuka osoblja GSP-a, transport do depoa GSP-a, osiguranje, carina, porezi i svi drugi troškovi za isporuku i kontrolu tramvaja. Novac je obezbeđen iz budžeta, a 20 miliona evra iz kredita Evropske banke. Prvi tramvaj isporučen je u maju 2011. a poslednja četiri u aprilu 2013. godine.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/460134 ... lo-putnika
Na čak 15 tramvaja iz španske fabrike KAF u poslednje dve nedelje oštećeni su šrafovi na štelovima na kojima se spajaju dva dela jednog vozila, saznaje “Blic”.
Na 14 vozila, od ukupno 30 koliko ih se nalazi u pogonu GSP, su takvi šrafovi naprsli dok su na jednom pukli, pa je tako jedan tramvaj ostao praktično bez prikolice, jer se vozilo razdvojilo. Srećom, tramvaj se nije razdvojio dok su u njemu bili putnici.
- Ta oštećenja nastala su najverovatnije zbog loših šina na pojedinim deonicama. “Španci” imaju problema i u krivinama, pošto im je postolje fiksirano pa i tada dolazi do pucanja šrafova na sastavnim delovima. Zbog toga u krivini moramo da vozimo jako sporo - objašnjava jedan od vozača španskih tramvaja.
Posle sudara tramvaj koriste za delove
“Španac” koji je oštećen u sudaru sa “švajcarcem” već tri godine ne saobraća i koristi se za rezervne delove.
Na gotovo svim oštećenim vozilima tokom prošlog vikenda zamenjeni su šrafovi na sastavnim delovima pa su oni, kako saznajemo, u voznom stanju.
Postavlja se pitanje da li će ponoviti slični kvarovi na ovim tramvajima, pogotovo ako se zna da ove godine ističe garancija „španaca“ koji su tokom 2011. stigli u prestonicu.
- Utvrđuje se da li je reč o sistemskom kvaru pošto je simptomatično da je toliko vozila oštećeno. Ipak, očekujem da ćemo taj problem rešiti do avgusta kada ističe trogodišnja garancija prvom španskom tramvaju koji je stigao u Beograd – ističe Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz.
Zanimljivo da su češki tramvaji stari skoro 30 godina, a švajcarski čak pola veka, ali nijedan od njih trenutno nije u kvaru osim tramvaja koji je početkom marta kod Buvljaka teško oštećen u sudaru sa kamionom.
PLAĆENI 81 MILION EVRA
Grad je tramvaje iz KAF-a platio ukupno 81.361.032 evra sa PDV-om, a jedno vozilo je koštalo 2.712.034 evra. U cenu su uračunati i rezervni delovi, specijalni alati, obuka osoblja GSP-a, transport do depoa GSP-a, osiguranje, carina, porezi i svi drugi troškovi za isporuku i kontrolu tramvaja. Novac je obezbeđen iz budžeta, a 20 miliona evra iz kredita Evropske banke. Prvi tramvaj isporučen je u maju 2011. a poslednja četiri u aprilu 2013. godine.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ceski su zakon... cela ex istocna Nemacka ih i dan danas koristi a nama nevaljaju 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A Švajcarac se sudario s kamionom i nije mu ništa- Ta oštećenja nastala su najverovatnije zbog loših šina na pojedinim deonicama. “Španci” imaju problema i u krivinama, pošto im je postolje fiksirano pa i tada dolazi do pucanja šrafova na sastavnim delovima. Zbog toga u krivini moramo da vozimo jako sporo - objašnjava jedan od vozača španskih tramvaja.

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Al mi je čudno da onaj koji se sudario nisu popravili nego tako skup tramvaj koji skoro da nije ni vožen čerupaju... Nije on uopšte bio toliko oštećen, barem meni nije delovalo
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma to je tipično naški, "da nas ne deru sa delovima, šefe daj da očerupamo ovaj slupani"... 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Španski tramvaj ili niskopodni autobus je kao kad na našim putevima voziš 21inčne felne(a pritom nemaš ni da ga održavaš kod mileta gedore).
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jel radi kod vas u Beogradu jos grejanje? Ovde iskljucili, a nije bas toliko toplo.
Njet
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne radi nakon 20.4. evenutalno ako je temp ispod 12 oC puste malo ujutro. Posle 1.5 ni to jel kreće remont.
Širim haos!
Kao sto se ne sme znati sta se radi U Er Srbiji, ne sme se znati ni sta se desava oko drugih projekata vlasti. Demokratija na deluBAJKER napisao:Zbog Beograda na vodi, ukinuta Studija visokih objekata Beograda
Privremeno veće Grada Beograda, koje je zasedalo danas, donelo je i Odluku o prestanku važenja Studije visokih objekata Beograda. Ove odluke su donete su skladu sa priprema za početak izgradnje Beograda na vodi.
Bez ovakve odluke, ne bi bilo moguće sprovesti projekat "Beograd na vodi", kojim je predviđeno da se, između ostalog, izgradi kula visine najmanje 210 metara.
Prema Studiji visokih objekata Beograda, koja je važila do danas, tako nešto ne bi bilo legalno.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/459037 ... a-Beograda
Пошто текста на страници Академије Архитектуре више нема, ево текста у целини.
http://www.srbijadanas.net/cenzurisani- ... d-na-vodi/
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Prethodne nedelje sam bio u RS i u CG, znaci uporedjujem glavni grad - glavni grad, nevezano za velicinu i broj stanovnika, centar Podgorice je jako lep, uredjeno je, cisto, pesacka zona svako poslepodne, nema rupcaga i izvaljenih ploca na koje covek moze da polomi nogu.
Rupa na ulicama u centru grada nema, barem tu gde sam ja vozio.
Rupa na ulicama u centru grada nema, barem tu gde sam ja vozio.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Centar PG je stvarno dosta sredjen i lep, bar ono sto sam ja video, a to je Rimski trg i ta okolina.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Momci na korak smo od toga da pređemo u politiku!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Neverovatno da nam se raspadaju ulice asfaltirane pre godinu-dve. Ali neverovatno. Kakav lopovluk.