Letnje gume
Re: Letnje gume
ja sam vozio Michelin PS3 i neverovatno koliko se brzo trosi... Barum je najbolji 

Nesto si pobrkao velicinu i trajanje gume, veca guma treba duze da traje a ne obrnuto... Ja konkretno pisem za 18", smesno je da ta guma ne moze da sastavi 20 000km.dag81 napisao:Prvo da razjasnimo jednu stvar, guma koja ima dobar grip ne moze da traje 50k km u 17'', u 15'' moze, u 16'' na granici. Tako se ne ocenjuju gume, pogoyovu ne danas gde se gleda i ceni drzanje u krivinama, kocenje, otpor kotrljanja, udobnost, buka...
Druga bitna stvar za trajanje gume je pritisak u gumama, trap, i gde se vozi i kojom brzinom, i na kom autu.
Npr. C segment sa motorom oko 100ks, koji se vozi 80-100 i samo na otvorenom moze da predje sa gumama i 60k km, a da ispunjava danasnje standarde.
BMW, Audi, Merc koji nose 17+ cola, koji imaju 150-200KS, koji se voze 140+, ne mogu sa gumama da prevezu vise od 30k km, a da guma valja(2.3-3mm), a i da ima gripa u voznji.
To su osnove za danasnje gume i auta.
Sto se tice COntija Sport COntact 5 kada se uporedi sa Dunlopom RTom.
prednost:
-malcice bolji grip pri ubrzanju na mokrom
-malcice direktniji volan-doduse i malo je tvrdja ali lepo upija neravnine ne mogu joj zameriti
Bolje kod RT:
-mnogo sigurniji ulazak u krivinama po suvom
-mnogo predvidljivija guma u krivinama, zamalo nisam izleteo sa Contijem-suvo veceras
-primetno tisa guma, Conti je bas dosta bucniji
Za sad ne vredi 1000-2000din vise od RTa ako gledamo voznju i performanse
Ono gde mozda opravdava razliku u ceni je sto ce malo duze trajati, ali to je pitanje videcemo ako ostane kod mene duze. Videcu jos kada prevezem koju stotinu km, ali mislim da je RT guma guma, i najbolji u klasi jer pored ovog Contija ja joj ne vidim konkurenta bar za ovu moju dimenziju sto se nudi.
VOleo bih i Michelin Super Sport da vozim, ali nema je u 17''.
U pravu je dag. Naravno. Što su veća kola gume kraće traju.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Presao nekih 400/500 km od montaze novog letnjeg seta (Sava Intensa HP 195/60/R15).
Utisak koji sam stekao je da su dosta tvrde, da li je neko imao slicno iskustvo ili utisak sa ovim gumama?
Provericu pritisak koji je u gumama, nisam zapamtio na koliko su napumpane prilikom montaze.
Utisak koji sam stekao je da su dosta tvrde, da li je neko imao slicno iskustvo ili utisak sa ovim gumama?
Provericu pritisak koji je u gumama, nisam zapamtio na koliko su napumpane prilikom montaze.
Ove Semperit 17ice na Epici, isto tresu preko 110 km/h
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ima li neko iskustva sa gumama Sportiva Compact? Jesu li bolje od Tigra i sl guma?
Cena je povoljna.
Cena je povoljna.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Ma reaguju na svaku malu anomaliju na putu, a kod nas ih ima mali milion...
Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
Je'l prestanu preko 130?Bax napisao:Ove Semperit 17ice na Epici, isto tresu preko 110 km/h
Aj videcu sutra, ponovo cu na auto put, nisam se mnogo udubljivao, u manifestacije...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa evo nek proba Nidza, on ima iste gume na Alfi...
Vredi li kupiti te Sportiva gume za Skodu Fabiju stare generacije ? Malo bi vozio letos pa onda se automobil prodaje. Ili Tigar? Šta lepše izgleda za prodaju?somi-car napisao:Ma reaguju na svaku malu anomaliju na putu, a kod nas ih ima mali milion...
Tresu oko 120 km/h, kasnije se umire preko 140km/h.nidza napisao:Je'l prestanu preko 130?Bax napisao:Ove Semperit 17ice na Epici, isto tresu preko 110 km/h
Isto je bilo kod mene dok ih nisam izrotirao. Pretpostavljam da je jedna guma crna ovca, koja je sad pozadi.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Ja danas poslao svoju RT na reklamaciju. Trese volan na 100-110 posle nista a ni pre toga.
Cekam odgovor, sl nedelje.
Cekam odgovor, sl nedelje.