Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Auto-klima

Post od sebekkg »

I kod fabije je isto.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ulazi vazduh ali je to toliko malo da se jedva oseti, tj. samo kada je napolju hladno osetiš onda na licu neki hladan dašak. Leti bez uključenog ventilatora na makar jedinicu je bukvalno da pocrkaš. Nego, nešto drugo mene intrigira - u poslednje vreme počesto mi izleti kakav listić, sasušen cvetić ili tako nešto pravo iz otvora ventilacije pa mi nije jasno kako to prolazi pored filtera klime? Ili možda hladan vazduh spolja i ne prolazi kroz taj filter već neki drugi otvor? A možda mi ovi u servisu i nisu stavili filter - moraću se jedno zavući i odvrnuti ondaj poklopac da vidim imam li ga uopšte...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pogledaj ti to. Mozda su ga i slepacki namestili. Ne bi smelo da ga prodje.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Papirnati filteri, losijeg kvaliteta pa ne popunjavaju prostor oko kucista.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Филтер климе мора да се постави правилно, постоје стрелице које означавају смер протока ваздуха, теби је или стављен наопако или се негде згужвао док су га нагуравали.
Просто се мења, 2 шрафа...
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Proveri filter, sav vazduh prolazi kroz filter.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Danas ću da "majstorišem". Hteo sam još odavno no taj poklopac drže neka dva sitna vijka, čini mi se za ključ 8 ili tako nešto (možda i manje) koga nemam. No snaći ću se nekako...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Meni se to dešavalo sa filterima koji staju u ram, onaj koji smo dobili uz auto pravougaonog oblika sa jednim isečenim uglom u koji staje isto tako pravougaoni ali manji filter.
Ove godine sam stavio neki zamenski iz AP sporta koji ima oblik celog rama (dakle ne treba ti ram) i bar za sada ništa ne izleće iz otvora.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dunx81 napisao:Zar ne postoji neki ventil za rasterecenje ako je pritisak prevelik?

T
Klima je hermeticki zatvoren sistem.
Nacin na koji radi zahteva da nema razmene "freona" sa spoljnom okolinom.
Za preveliki pritisak postoji sigurnosni prekidac koji iskljucuje struju. Tada se iskljuci rad kompresora tj klime a ovde je mozda prevezan (kratak spoj namerno) ili neispravan zastitni mehanizam.

No, ne mora da bude to uzrok. Merenje pritisaka u sistemu ce pokazati sta se desava.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Bio danas do majstora,izbacuje na dijagnostici da nema signala o broju obtaja i kako stvari stoje polovan modul klime koji sam kupio je takodje neispravan :kuku:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

ljubitelj napisao:
dunx81 napisao:Zar ne postoji neki ventil za rasterecenje ako je pritisak prevelik?

T
Klima je hermeticki zatvoren sistem.
Nacin na koji radi zahteva da nema razmene "freona" sa spoljnom okolinom.
Za preveliki pritisak postoji sigurnosni prekidac koji iskljucuje struju. Tada se iskljuci rad kompresora tj klime a ovde je mozda prevezan (kratak spoj namerno) ili neispravan zastitni mehanizam.

No, ne mora da bude to uzrok. Merenje pritisaka u sistemu ce pokazati sta se desava.
Ja bio ubeđen da je hermetićki zatvoren sistem dok me majstori nisu ubedili da to nije tako, da obično mešamo to sa kućnim aparatima i da itekako ima mesta gde freon može da iscuri. :zbunjen:

Ako je tačno da je hermetički zatvoren sistem zašto nam onda ubacuju onu fluo tečnost da se vidi gde ispušta sistem? :zbunjen:

Ako je sistem zatvoren kako se onda desi na merenju da nema freona?. :zbunjen:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Spoj pocne da curi
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Mora biti zatvoren sistem jer radi pod pritiskom. Da nije tako freon bi cureo na sve strane. A počne da curi zato što vremenom cevi, njihovi spojevi i drugi elementi sistema postanu porozni ili se jednostavno oštete/habaju...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Hermeticki je zatvorena, dok ne pukne negde.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Na firminoj Astri sistem nije punjen od 2009.

T
Odgovori