Mobilne telekomunikacije
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Re: Mobilne telekomunikacije
Imam huawei G300, pre par dana sam sve kontakte prebacio na Gmail, imam ih i dalje i na SIM kartici...u podesavanju sam stavio da mi u imeniku pokazuje samo kontakte sa Gmaila. Danas je poceo da zeza, kad udjem u imenik i kliknem na kontakt javi gresku android.process.acore je neocekivano prekinut, i nudi samo prinudno zaustavljanje (force close). Mogu da zovem iz biranih kontakata normalno, ali iz imenika nista. Sta da radim pre nego ga olupam o beton? Inace tel je sa Telenora, uz paket uzet, nista nisam budzio, ubacivao novi android i te fore, sve je kako je kupljen. Nemam nista bog zna sta instalirano, FB, viber, whatsapp...ali nista nije ubacivano u poslednje vreme

Settings - Apps - All - Contacts pa clear data. Ako ne pomogne, uradi isto i sa Contacts storage. Ovom drugom akcijom brises imenik al posto ga imas na Gmail-u i SIM-u, nije frka.
- djiuliju
Ovako, u contacts ne nudi clear data, opcija je posivljena, ne mogu da je kliknem. Uradio sam clear data na contact storage, i on je sad ponovo ucitao kontakte sa Gmaila i sad mogu da ih pozovem, ali mi i dalje javlja istu gresku kad hocu da udjem u opcija, npr manage contacts-memory status ili display contacts
Ustvari ipak nece ni kontakti opet da rade, radilo je par minuta, sad cim kliknem na ime izbaci gresku
Ustvari ipak nece ni kontakti opet da rade, radilo je par minuta, sad cim kliknem na ime izbaci gresku
Sta ti prikazuje od kontakta?
Samo Google?
Samo Google?
- djiuliju
Da, prikazuje mi samo Google kontakte. To su svi moji kontakti, al ih on cita sa googla a ne sa SIM-a, i ne da mi da udjem u opcije da to promenim
Vratio sam se na stari, dok ne uzmem neki bolji od onog koji mi je zadavao muke.nidza napisao:Onda nisi prešao na bolji telefon (za tebe i tvoje portebe).Na to sam mislio primarno, ne na stari/novi.
- djiuliju
E ovako, vratio sam na fabricka podesavanja. Pre toga sam uradio backup aplikacija, sms i kontakata na SD karticu. Za to sam upotrebio super backup aplikaciju. Kad sam ukljucio tel, usao u imenik, sve radi ok, cita kontakte sa SIMa. Ucitao Gmail nalog, uradio sync, u kontaktima hoce i njih da cita, sve ok. Medjutim, kad sam bekapovao aplikacije, u trenutku back upa Whatsapp-a, opet mi pojavio istu gresku. I opet blokiran imenik, i sve kao pre. Obrisem whatsapp, restart telefon, i za sad rade kontakti. Trenutno backupujem SMSove. Dal je moguce da mi whatsapp pravi problem, kojeg inace imam vec mesecima, i radio je kako treba? Ako je to u pitanju, sta to znaci, vise necu moci da koristim whatsapp?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Moguće. Moj je nedavno počeo da brlja recimo sa fotkama, odjednom ih Tapatalk ne učitava sa foruma, ne vidim čak nijednu ranije snimljenu na kartici, neće ni u Operi... Čačkao sam sve i svašta i nije pomoglo, a onda u trenucima besvesti klikćem i snimam fotke (aplikacija Camera HD) i primetim da neće da ih prikaže onako sitno u uglu kao ranije. A default aplikacija hoće. Obrišem tu HD Cameru i odjednom se fotke pojaviše, vidim ih na kartici, Tapatalk ih učitava na forumima... Sve zbog te šugave aplikacije. Tako je i kod tebe bilo verovatno sa Whatsapp-om.
TT
TT
- djiuliju
Smeta mu i Viber, sa njim ne mogu da pozovem bilo koji kontakt, kad ga izbrisem mogu da pozivam kontakte iz imenika ali opet javlja gresku kad hocu da udjem u opcije kontakata (memorija i sl) 

Da li postoji neko resenje za telefon iz Amerike.
Malo je nabubrela baterija i uzasno brzo se prazni (maltene ne upotrebljiva)
Po prodavnicama/servisima svi pricaju da su razlicite od EU i da nema pomoci, samo narucivati iz US.
U pitanju je Samsung...
Neka ideja?
Malo je nabubrela baterija i uzasno brzo se prazni (maltene ne upotrebljiva)
Po prodavnicama/servisima svi pricaju da su razlicite od EU i da nema pomoci, samo narucivati iz US.
U pitanju je Samsung...
Neka ideja?
Blau sta pise na bateriji?
Punjac je bitan a ne baterija jer punjac ide na 110v a nas na 220v.
Ta baterija je gotova cim se naduvala.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
rade74 napisao:Blau sta pise na bateriji?
Bateriji nema spasa definitivno i treba je zameniti. Ono što me buni ako isti uređaj u pitanju, baterija bi trebala da je ista a punjač da se razlikuje zbog pomenute razlike u naponu mreže. Pošto nije redak slučaj da se naizgled isti uređaj za evropsko i us tržište hardverski razlikuje, moguće je da je i baterija različita, u tom slučaju je ebay najbolje rešenje i tamo treba tražiti bateriju po oznaci, svakako će jeftinije biti nego u našim radnjama

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Punjaci za USA su vec neko vreme standardizovani sto se napona tice i uglavnom su svi od 110-230V, samo treba kupiti adapter za uticnicu. Imao sam nekoliko telefona iz USA, fotoaparat, i jos neke uredjaje, svi radili bez problema na nasoj struji. Pise to sve na trafoima.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Samo da potvrdim. Na buvljaku NBGD bi trebalo da ima tih adaptera. Bar tako moj matori tvrdi.
Ja sam se opskrbio sa par komada na putovanjima i dobro dođu.
Nisam odavno video punjač samo za 110 ili 220v. Obično je 100-240.
Tapatalk Pro
Ja sam se opskrbio sa par komada na putovanjima i dobro dođu.
Nisam odavno video punjač samo za 110 ili 220v. Obično je 100-240.
Tapatalk Pro