Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Ratna tehnika

Post od Geza »

Da ponovimo. Avioni za kontrolu našeg vazdušnog prostora u slučaju otmice, terorističkih akcija...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

U te svrhe sam mislio 5-6 lovaca. :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Nezgodan je mali broj zato što sve avione imaš na raspolaganju samo kad su novi. Čim ostare potrebno je da se više održavaju na zemlji, čime se broj aktivnih aviona, spremnih da polete u roku od 20 minuta, smanjuje. 10 aviona bi bila neka mera, a i finansijski bi bilo podnošljivo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

KDman napisao:
BAJKER napisao:KDman, malo ti je prica suplja, nabacana s brda i dola, neargumentovana.
Za mostove u BG se zna da su Francuzi urgirali da se ne ruse, a razlog jer su na taj nacin hteli da "zahvale" za akciju pustanja na slobodi njihovih mirovnjaka koji su Srpske snage u Bosni drzali kao zive vezane za objekte koji su Nato avioni trebali da gadjaju u akciji 19995 godine. Tada je Milosevic posredovao preko Jovice Stanisica u oslobadjanju UNPROFOR vojnika (mahom Francuski sastav). ;)
Sam dogovor, ili pregovori sa Francuzima o bombardovanju Beograda je isto što sam ja tvrdio. Znači, unapred su se znali ciljevi, i najavljivan je našima datum bombardovanja. Skrivanje voza u čeličnom mostu u Grdelici, i drugi slični fazoni, su bili čisto podmetanje naše vlasti.
No, nek misli ko šta želi. Ja sam nabacio činjenice, kao učesnik bitnijih događaja.
Realno, da je NATO hteo da nas onesposobi, mi ne bi ni disali. Kako po živoj sili, tako po infrastrukturi i materijalnim resursima. Cilj je bio da akcija košta maksimalno.
U svakom slučaju ne podržavam NATO akciju., samo sam nabacio činjenice.

Au druze... :srbin: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

@Geza :thumbup: Zaboravio sam da nasi avioni najvise vremena provode ''na servisu''.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Para nema i to nije nista novo, zadnjih 20 godina je tako. Koliko para toliko se i leti, kao i u celom nasem okruzenju izuzev Madjara...

Austrija je imala silne probleme sa Eurofighterima a novi su bili. Dosli su do toga da su im samo dva aviona bila u stanju da lete, a odrzavali su ih tako sto su kanibalizovali ostatak aviona :uf: Bilo je tu velike muljaze pa su neki i zavrsili na sudu kod te nabavke..
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

jedno je sigurno mi mozemo da odrzavamo jedino rusku tehniku, nesto zapadno bi bilo 100 % prizemljeno trajno , to je fakat!
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Da rusko ali starije generacije.....
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

naravno rusko strarije, desetak 29-tki, pa sad neka 3-4 komada da bude malo vise modernizovano da mogu da budu vodje i da navode ove druge slabije, mada onda nemas visenamenski avion, samo lovce, kako okrenes nesto ne valja, kad smo beda jbg.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Realno govoreći, presretači u Srbiji nemaju namenu u ratne svrhe, osim u cilju sprečavanja terorizma ili drugih nepoželjnih letelica i to u saradnji sa okolnim zemljama, koje su sve od reda pod NATO kišobranom.
Nemamo adekvatne radare, nesmemo ih postaviti tamo gde bi bilo efekta, pa čemu onda presretač? Srbija je jako mala zemlja, gde presretač u navedenim uslovima nema smisla.
Treba držati jeftine avione presretače koji imaju resurse, čisto pro forme radi. Čak i MIG - 21, sve dok se Rusi udostoje da daju dozvolu za korišćenje.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

kad kazes da je srbija mala zemlja gde presretac nema smisla, na sta tacno mislis?
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Mislim, dok naša PVO sa sadašnjim resursima i radarskom postavkom opazi ozbiljniji neprijateljski avion, dok se digne dežurni presretač, sve je davno završeno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Dragan će pobliže da ti objasni, ali dok ne dođe... Radari (vojni i civilni) budno prate stanje u komšiluku. Ako i bude problema kod njih, vest o letelici će javiti našoj kontroli, a tada se vest prenosi i do dežurnih aviona. Vreme reakcije nije baš toliko veliko koliko se čini.
Slika Slika
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Mislio sam na iznenadni napad iz komšiluka, kao u vreme NATO agresije.
U mirnodopskim uslovima je OK, slažem se, mi smo deo nekog sistema, sa obavezama i dužnostima (to sam naveo u prethodnim komentarima)
Odgovori