Nindza kofernjace su TDI medju crtacima

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bio u SK, zemlja ispresecana autoputevima odlicnog kvaliteta. Ostalo jos nekoliko kratkih deonica u podrucju Tatra planina i jos ponegde a vidi se da su radovi u toku ili pripremamaDzoni_m napisao:Ne znam koliko vas putuje po zemljama "B" lige EU. Dakle Slovacka, Poljska, Ceska itd. Oni i nemaju neku putnu strukturu sto se tice auto-puta. .
Day Walker napisao:Ja ti kazem kao neko ko je uz njih odrastao. Ako si video kako kasnije prerade izgledaju, shvatices o cemu pricam.
Nindza kofernjace su TDI medju crtacima
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Pa sada da je ispresecana i nije. Npr od madjarkse granice do poljske granice preko Kosica, Presova i Svidnika imas samo 20 km auto-puta. Ako krenes od Budimeste do Krakova preko Banske Bistrice opet nema ni 20 km auto-puta. Ali da grade grade i da su i magistralni dobri jesu (licno meni se vise svidja ona put preko Banske Bistrice kakav je sada izes auto-put). Opet putevi jesu bolji od nasih ali nisu kao Poljski npr. Sto se tice naplate putarine.......sta da ti kazem, nisu bas revnosni. Ja vec 3 godine prolazim kroz SK i tek sam pre nekoliko nedelja zakljucio da ja moram da platim putarinu (putnicko vozilo) za obilaznicu oko Svidnika i izmedju Presova i Kosica. Ja prolazio bez vinjete, niko mi nista nije rekaoljubitelj napisao: Bio u SK, zemlja ispresecana autoputevima odlicnog kvaliteta. Ostalo jos nekoliko kratkih deonica u podrucju Tatra planina i jos ponegde a vidi se da su radovi u toku ili pripremama
Autoputevi po planinama daleko bolje uradjeni i provuceni izmedju vrhova od autoputeva u Austriji.
Putevi prvog reda izvanredno obelezeni.
Sve cisto, uredno. Parkiralista odlicno uredjena. Placa se putarina na svim autoputevima i na skoro svim magistralnim, naplacuje privatna firma na 3 razlicita nacina zavisno od vrste vozila. Kazne za zaboravnost placanja su drakonske, a nadgleda se centralizovano za celu zemlju preko satelita kretanje vozila i njegovog pay box-a.
Za ostale pomenute zemlje ne znam, SK je savrseno sredjenja po pitanju puteva svih kategorija.