Napominjem da se parking danas ne plaća, osim na zatvorenom parkingu koji se vidi levo od Pola. Jeste bila gužva danas i staju ljudi i gde ne bi trebalo, ali sam ja polako vozio i primetio auto koji izlazi, okrenuo se i stao na regularno parking mesto.
Najlakše je ovako, bahato. BTW, stajao je tu poprilično dugo.
A ko je pravi Beogradjanin ? Onaj ko je rodjen u Beogradu, ciji su preci rodjeni u Beogradu,ko je odrastao u Beogradu, onaj ko se ponasa beogradski ? Sta znaci uopste ponasati se beogradski ?
Obozavam kad se pokrene ova tema
Mogao bih roman da pisem o tome, ali Beogradjanin je onaj ko je rodjen u Bgu, ko je odrastao u istom, onaj ko je naucen da postuje zivot i Beograd, da ga ne prlja bacajuci i pljujuci po ulici, da ga ne lomi, ne pali itd.
Beograd je najlepsi kad "Beogradjani" odu kuci za praznike
Day Walker napisao:Mogao bih roman da pisem o tome, ali Beogradjanin je onaj ko je rodjen u Bgu, ko je odrastao u istom, onaj ko je naucen da postuje zivot i Beograd, da ga ne prlja bacajuci i pljujuci po ulici, da ga ne lomi, ne pali itd.
Beograd je tad najlepsi jer ima mnogo manje ljudi pa ne moras biti bahat
Po meni to nema veze sa Beogradom,vec sa nekom opstom kulturom i ponasanjem.Grujic je to lepo objasnio. Malo me nervira to potenciranje Beograda i Beogradjanstva, ko da je to nesto specijalno i razlicitno u odnosu na drugi grad
Floyd napisao:Pa ti meni pre par dana objasnjavas da je glupo da se odlicni automobili dovode u vezu sa budalama...
Pa to sto e39 generalno voze takvi pajseri, meni ne umanjuje utisak da je auto prelep i da bih ga rado vozio u nekoj napucanoj verziji,
Ti zamrzis auto zbog vlasnika.
Ma ne mrzim auto, samo sam rekao na koga me asocira. Isto kao sto 99% ljudi W123 asocira na gancnove
Generalno nisam ljubitelj starih stvari, tehnologije pa tako ni automobila.
Postujem one koji su obelezeli neki period u istoriji automobilizma i to je to
A sto se Beogradjana tice, onih pravih skoro i da nema jer je vecina posle rata zapalila preko bare. Ostali su provincijalci sa manje ili vise praziluka iz zadnjice kao i njihovi potomci
stefanan napisao:
Po meni to nema veze sa Beogradom,vec sa nekom opstom kulturom i ponasanjem.Grujic je to lepo objasnio. Malo me nervira to potenciranje Beograda i Beogradjanstva, ko da je to nesto specijalno i razlicitno u odnosu na drugi grad
Gresis silno
Beograd i Beogradjane ne isticemo mi iz Beograda vec ljudi iz manjih mesta.
Day Walker napisao:Mogao bih roman da pisem o tome, ali Beogradjanin je onaj ko je rodjen u Bgu, ko je odrastao u istom, onaj ko je naucen da postuje zivot i Beograd, da ga ne prlja bacajuci i pljujuci po ulici, da ga ne lomi, ne pali itd.
Pa valjda je prirodno da svako voli svoj grad bem mu miša, meni je Beograd poseban i specijalan jer je "moj", kao što i ostali treba za "svoje"
A ako se neki stide svog porekla njihov problem... Bilo na mikro nivou unutar zemlje bilo na makro da u inostranstvu guraju pod tepih da su iz Srbije.