Vanredna situacija - poplave 2014/2016

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...

Post od snork »

Stjepa napisao: Informacije da su juče vozovi bili otkazani ka tom delu Srbije, da danas autobusi i ne saobraćaju nešto. Ostaje opcija auto, a onda čuješ da poštanska vozila na redovnoj dnevnoj liniji UE-BG ne saobraćaju 2 dana. Pa onda gledaš kartu i tražiš kojim to kozjim putevima može da se stigne. :)
Ja bih gledao ako može Ibarskom, pa preko Valjeva. Preko Čačka je i inače zaobilazno (a sada postoje problemi na Ibarskoj). Ići bliže Savi, preko Obrenovca i Šapca je trenutno nemoguće, jer je to područje najviše pogođeno.
Grujic napisao: Sem toga, zbog haosa u Obrenovcu će verovatno biti gašenja struje
TENT će verovatno smanjiti proizvodnju, ali tu je Đerdap da nadomesti sve što treba, jer u ovakvim uslovima može da radi i preko max. projektovanog kapaciteta.

H4wkeye napisao:
14:10 Posle žalbi građana da su u ugroženim područjima trgovci podigli cene osnovnih namernica i vode, ministarstvo šalje inspekciju. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić danas je, povodom pritužbi da pojedini trgovci neopravdano podižu cene osnovnih namirnica u uslovima vanredne situacije, naložio da tržišna inspekcija pojača kontrole, saopštilo je ministarstvo. Svi tržišni inspektori Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a posebno oni koji rade u opštinama gde je proglašena vanredna situacija, dobili su nalog da izvrše pojačane kontrole maloprodajnih objekata, s obzirom na to da smo sa nekoliko mesta dobili pritužbe da trgovci neopravdano podižu cene pojedinih životnih namirnica, a posebno flaširane vode i hrane", rekao je on. Ljajić je ukazao da nesavesni trgovci na taj način najdirektnije krše Zakon o trgovini i sve odluke Vlade o otklanjanju posledica nastalih katastrofalnim poplavama. Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji građani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je
011 2699 610.
Koliko govno od coveka treba da budes da uradis tako nesto u ovoj situaciji? Kolika je to pohlepa za profitom?? :uf:
Markoni napisao:Tima treba suditi po kratkom postupku, to nisu ljudi i treba ih istrebiti
Heineken napisao:Takvim ljudima presuditi na licu mesta... :palica:
Slažem se. Čitajući "Politiku" od pre 100 godina, vidim da su slične stvari zabeležene i tada, u slučajevima nepogoda i ratova. Ali je uvek sledilo obaveštenje vlasti da "prema takvima neće biti milosti".
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Paja »

Ljudi ovo u Obrenovcu je ozbiljnije nego što mi možemo da zamislimo. Nije nerealan scenario da dođe do opšte evakuacije. Ako do toga dođe po prirodi stvari ti ljudi će u Beograd, u sportske hale, škole... Razmislite šta od garderobe i obuće možete da odvojite. To vas neće mnogo boleti, a njima će značiti.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

snork napisao:
Grujic napisao: Sem toga, zbog haosa u Obrenovcu će verovatno biti gašenja struje
TENT će verovatno smanjiti proizvodnju, ali tu je Đerdap da nadomesti sve što treba, jer u ovakvim uslovima može da radi i preko max. projektovanog kapaciteta.
Mislim da je bio neki ministar ili direktor i rekao je da ce na hidroelektrani upravo biti smanjen ili zadrzan kapacitet jer ce se voda dodatno ispustati pored. Verovatno i turbine imaju neki maksimalni rezim preko kojeg ne mogu, koliko god vode da naidje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

paja napisao:Ljudi ovo u Obrenovcu je ozbiljnije nego što mi možemo da zamislimo. Nije nerealan scenario da dođe do opšte evakuacije. Ako do toga dođe po prirodi stvari ti ljudi će u Beograd, u sportske hale, škole... Razmislite šta od garderobe i obuće možete da odvojite. To vas neće mnogo boleti, a njima će značiti.
Mislim da je vec i proglasena opsta evakuacija.

Evo informacija o pomoci:

VAŽNO! Građani koji su ugroženi poplavama i kojima je potrebna pomoć za evakuaciju mogu da se jave na ove brojeve telefona: 011/2289-208, 011/2282-910 i 011/2741-157.

Potrebna je pomoć ugroženima od poplava u Srbiji. Najpotrebniji su hrana, voda, odeća i ćebad. Otvoreno više punktova za prikupljanje pomoći.

Informacije o pomoći možete dobiti putem telefona Kol-centra MUP-a Srbije: 011/312-0741, 011/312-0741, 011/312-0739, 011/312-0739, 011/312-9939, 011/312-9939, 011/312-0742, 011/312-0742, 011/312-0646, 011/312-0646. Ili na mejl:pomoc.vanrednasituacija@mup.gov.rs

- BEOGRAD: Pomoć u odeći, obući, novcu se prikuplja na punktu u "Ateksu", Milorada Jovanovića 7.
- BEOGRAD: Pomoć u hrani i vodi se prikuplja u "Interkomercu", Omladinskih brigada 31.

ŽIRO RAČUNI ZA POMOĆ (dinarski i devizni računi Vlade Srbije za pomoć ugroženima):

- Dinarski račun: 840-3546721-89. Svrha uplate: Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti - poplave.
- Devizni račun: 01-504619-100193230-000000-0000, namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava.
- OTVOREN SMS BROJ ZA POMOĆ (za sve mreže, cena 100 dinara): 1003

AKCIJA DIJASPORE. Organizacija "Srbi za Srbe" pokreće akciju prikupljanja pomoći:

- Srbija - dinarski račun: 160-279491-71 (sa naznakom ''Borba protiv poplava''), devizni račun: IBAN: RS35160005080002381269, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe
- Republika Srpska - km račun: 5514802213924928 (sa naznakom ''Borba protiv poplava''), devizni račun: IBAN: BA395514804813925344, SWIFT: BALVBA22, Customer: Srbi za Srbe
- Austrija: Konto: 10364339 BLZ: 32000 (sa naznakom ''Borba protiv poplava'')
- Države Evropske unije: IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Srbi za Srbe, sa naznakom ''Borba protiv poplava''
- Švajcarska: 85-419625-6, IBAN:Ć46 0900 0000 8541 9625 6, SWIFT: POFIĆBEXXX, Customer: Srbi za Srbe, sa naznakom ''Borba protiv poplava''
- PayPal (Evropa): szsaustrija@gmail.com, sa naznakom ''Borba protiv poplava''
- PayPal (SAD): szsamerika@gmail.com, sa naznakom ''Borba protiv poplava'' - http://www.serbsforserbs.org
- Moneybookers/Skrill: c3c.org@gmail.com
- Srbija: http://www.srbizasrbe.org
- Kontakt: organizacija@srbizasrbe.org, http://www.facebook.com/srbizasrbe

APEL ZA SMEŠTAJ: MUP apeluje na hotele u Srbiji da otvore kapacitete za spasioce iz inostranstva. Telefoni su: 064/8921-021, 064/8921-062. Najpotrebniji su hoteli u Beogradu i Nišu i ostali u blizini ugroženih područja.

Opština Novi Beograd: Pomoć se prikuplja u zgradi Opštine i tokom vikenda. Broj za informacije 011/3106-872.

Vlada Srbije apeluje na vlasnike čamaca sa motorom, koji su voljni da ih ustupe za evakuaciju ljudi iz poplavljenih područja, da dovezu svoja plovila kopnenim putem do hotela u Obrenovcu.

Podelite sa svima!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

paja napisao:Ljudi ovo u Obrenovcu je ozbiljnije nego što mi možemo da zamislimo. Nije nerealan scenario da dođe do opšte evakuacije. Ako do toga dođe po prirodi stvari ti ljudi će u Beograd, u sportske hale, škole... Razmislite šta od garderobe i obuće možete da odvojite. To vas neće mnogo boleti, a njima će značiti.
To se već i dogodilo, deo je smešten u SC Šumice, po osnovnim školama...

Odeća i fabrički upakovana hrana je tu potrebna, tako su objavili.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sad sam se cuo sa ortakom iz VS, jedna ekipa je vec otisla za Sabac, ostali krecu rano ujutru. Ne ocekuju da ce se Sava izliti, ali moraju da pocnu da postavljaju dzakove, za ne daj boze.

Obrenovac je pukao, naredjeno da evakuisu apolutno sve.

Meni je juce nekoliko kola blo na putu, svi su se vratili za BG.
Auto-put prema Nisu je mestimicno bio poplavljen na par mesta. Najgore je bilo kod Cuprije, ali se prolazilo.
Od Nisa ka Pirotu i granici je bilo ok.

Mene je policija vratila na auto put kod iskljucenja za Mladenovac, posto su Topola, Mladenovac i Arandjelovac zatvoreni. Posle je do Nisa, pa do Pristine bilo sve ok. Sad je u Skopju prestala kisa, sija sunce.

Ibarska je i dalje zatvorena.

Sad pratim situaciju u Bosni, posto bih trebao za Sarajevo u nedelju, i nije uopste zanimljiva situacija. Brcko, Bijeljina pod vodom, putevi zatvoreni, neki granicni prelazi ne rade...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kako Blic javlja.

Ako nivo Save poraste još 30 cm možemo ostati bez struje.

Najveći problem predstavlja TENT Nikola Tesla, gde ista smena radi 26 i 27 sati i jedva smo im dostavili nešto hrane. Još veći problem je stanje elektromreže u Obrenovcu i ako nivo Save poraste jošš 30 centimetara može se dogoditi da dobar deo Srbije ostane bez struje, upozorio je premijer.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/465615 ... mo-mislili
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovo su stvarno ekstremne prilike, katastrofa.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Day Walker napisao:I sta sad cemo da brisemo moje reci jer se nekome to nije svidelo...
A druge teme pune prepucavanja na toj osnovi...
E svaka vam cast :bravo: :bravo:

A bio bi red da se vec potpise onaj ko je izmenio post....
Nije obrisano jer se nekome nije svidelo nego jer nije tome mesto u ovoj temi.

Situacija je previše ozbiljna da bi temu usrali sa kojekakvim glupostima.

Ovo je strašno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Stjepa napisao:@elMaestro Ček, ček... ja po karti amss-a i jučerašnjoj izjavi jednog drugara iz ČA ukapirah da se do ČA ne može iz pravca ni KV ni KG.
To imaš proveren info da tako može ili planiraš da probaš tuda?
I ako planiraš reci da li na KG i/ili KV planiraš preko AP?
Evo sad stigao u GM. Isao preko AP, pa preko Batocine, Mrcajevaca, Preljine i do GM. Ja kad sam prosao nije bilo zastoja, ali sam cuo da je kod Mrcajevaca juce bilo zatvoreno, ocigledno je taj deo jutros pusten, kao i CA-GM. Ako planiras do Uzica, trebalo bi da moze.
Idu autobusi za Ivanjicu normalno, dvojica drugara otisli kolima za Arilje i Ivanjicu, takodje sve ok, tako da bi trebalo da je sve normalno..
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja gledam i ne verujem, tuga ziva... suze mi krenule gledajuci Obrenovac potopljen.... :(
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

morava, vitanovac pred kraljevom, put kraljevo kragujevac, korito je 800 metara ka onim vrbama, a preko puta je vrbsko polje par kilometara do puta kraljevo krusevac
Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

U aimp, winamp ili bilo koji drugi program koji podržava stream kopirate ovu adresu 95.169.188.177:8888/rhmz i slušate radio amatere sa terena.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

trojanac napisao:
Day Walker napisao:I sta sad cemo da brisemo moje reci jer se nekome to nije svidelo...
A druge teme pune prepucavanja na toj osnovi...
E svaka vam cast :bravo: :bravo:

A bio bi red da se vec potpise onaj ko je izmenio post....
Nije obrisano jer se nekome nije svidelo nego jer nije tome mesto u ovoj temi.

Situacija je previše ozbiljna da bi temu usrali sa kojekakvim glupostima.

Ovo je strašno.
Ne bi bilo toliko strasno da se na vreme razmisljalo o tome, a to jeste cista politika.
Kod nas je sve u fazonu - me nece valjda... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Evo ovako, sve ,apsolutno sve, mehanizacije se prebacuju za Sabac iz razloga sto je situacija krajnje ozbiljna.. Ako pukne sabac, odosmo u 3 lepe...
Info iz prve ruke, znaci prve ruke, najebali smo :(
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori