Vanredna situacija - poplave 2014/2016
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
Slušam i ja. Na sve strane ima zarobljenih, povređenih, a voda samo nadire.
Posetite www.garaza.rs !
Koliko Obrenovac ima ljudi? Wiki kaze preko 20k, a oni su izvukli samo oko 2-3 hiljade ljudi. Ako je ceo grad poplavljen kad ce se svi izvuci?
Gledam snimak onom coveku sto se kuca srusila ispred nosa, u okolini Sarajeva, strasno. Bas mi je zao ljudi.

Gledam snimak onom coveku sto se kuca srusila ispred nosa, u okolini Sarajeva, strasno. Bas mi je zao ljudi.
Evo kod Sava centra se vec skupilo dosta ljudi, ima vec 10-tak punih autobusa... 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
U Maksiju sam, dosao da kupim pelene, totalna psihoza, vode nema a red 20m, ne moze ni da se pridje MOL-u, bolesni ljudi.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Sad javljaju da su kapaciteti MUP-a i ostalih sluzbi iscrpljeni... Nema dovoljno ljudi, ovi su valjda na terenu ko zna koliko.... Godinama vec fale vatrogasci, ali dzabe, ne slusa niko.
Drugar moj u Obrenovcu jos ceka evakuaciju. Kazu ujutru ce biti evakuisani verovatno...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Onda je ocigledno zasto se ide na odbranu vecih mesta jer ako padnu spasavanje ce biti skoro nemoguce. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma da, kakvo spasavanje
Mada se ove ekipe trude, ali ne vredi, na 1 sposobnog ide 100 budala
Re: AW: Vanredna situacija - poplave 2014
Au jbt. svaki sat po 12cm...Uroš S. napisao:Sava kod Županje 1048cm i raste. Vanredne mere od 1080cm.
http://www.voda.hr/HV_PrikazVodostaja_E ... 8&slivID=1
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nisu problem ni budale koje nece da napuste svoje kuce, lisice na ruke i trpaj, problem je sto nemamo sredstva za evakuacije (camce, heliše, kamione i ostala sredstva)
Brzine idu u H-a !!!

Ali kako?
Trenutno je 204. vazduhoplovna na nebu iznad Obrenovca.
Situacija je ocajna, gotovo nemoguca. Ljudi su ocajni, a letenje i evakuacija u ovim uslovima je prosto igra na zici. Strasno je videti sve iz vazduha a tek po sletanju videti stanje i unesrecene ljude i porodice. Izvlaci se koliko moze, lete non-stop, pokusavaju da spasu sto vise zivota, doprema se pomoc. Helikopteri su non-stop u vazduhu. Lazarevac i Valjevo su u paklenoj situaciji. Obrenovac je u paklu, oni su bili u soku kad su krenuli u akciju sta se desava. Ovo nikad nije vidjeno dosad. Pilotira major i moj dragi prijatelj Slavko Bajic dobitnik medalje za hrabrost Milos Obilic za spasavanje ljudi iz zavejanih smetova i moram da kazem da su momci i ovog puta na visini zadatka i kapa im dole i svaka cast! Vrednuju svaki zivot i u nemogucim uslovima spasavaju zivote. Mi to ne mozemo da zamislimo gledajuci u toploj sobi, iza ekrana.
Ja sam vec spremio neku staru garderobu, cizme i neku cebad da se odnese gde je najpotrebnije, posto iz prve ruke znam da je stanje kataklizmicno.
Situacija je ocajna, gotovo nemoguca. Ljudi su ocajni, a letenje i evakuacija u ovim uslovima je prosto igra na zici. Strasno je videti sve iz vazduha a tek po sletanju videti stanje i unesrecene ljude i porodice. Izvlaci se koliko moze, lete non-stop, pokusavaju da spasu sto vise zivota, doprema se pomoc. Helikopteri su non-stop u vazduhu. Lazarevac i Valjevo su u paklenoj situaciji. Obrenovac je u paklu, oni su bili u soku kad su krenuli u akciju sta se desava. Ovo nikad nije vidjeno dosad. Pilotira major i moj dragi prijatelj Slavko Bajic dobitnik medalje za hrabrost Milos Obilic za spasavanje ljudi iz zavejanih smetova i moram da kazem da su momci i ovog puta na visini zadatka i kapa im dole i svaka cast! Vrednuju svaki zivot i u nemogucim uslovima spasavaju zivote. Mi to ne mozemo da zamislimo gledajuci u toploj sobi, iza ekrana.
Ja sam vec spremio neku staru garderobu, cizme i neku cebad da se odnese gde je najpotrebnije, posto iz prve ruke znam da je stanje kataklizmicno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kapiram da tu slabo ima ko je zaista obrazovan za ovakve situacije, rezervni sastavi, ovo ono, tu treba neke redovne vezbe da se odrzavaju, itd. Lako je sada pricati, ali za ovakve stvari se treba stalno spremati i biti uvek spreman, koliko vec materijalno moze da se izgura.McGruja napisao:Ma da, kakvo spasavanje

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jel slusate ovo? Kazu masovna tuca kod metroa na Vidikovcu?!?!
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.