Vanredna situacija - poplave 2014/2016

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Ogi »

Ok ali nije ni poenta da idemo stihijski, u cemu da idem, sta da ponesem ?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa bracala ako nemas cizme i neku nepromocivu jaknu bolje da i ne ides, ja sam neki dan u patikama i jakni pokisao kao mis, a nije ni iz daleka jako padalo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Da....u tazbini nam je kritično, ali najviše zbog kanala okji ide sa Fruške Gore....ljudi pumpama izbacuju vodu iz dvorišta. Ceo deo naselja oko kanala je pod vodom od oko 20-30 cm.

Ovde je dužinom od 1-2 km Sava na oko 50 cm od vrha nasipa (pojas od Starog Mosta do Dispanzera i pešačkog mosta - centar grada!!!!).
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

dragan napisao:ja sam pricao sa burazerom iz sapca pre deset minuta, kaze da je sve prepumpano, on se vraca sa treninga grad funkcionise normalno, bio je i na nasipu i ima jos 6-7 stepenica do vrha nasipa ( dakle preko 1m )...
u vecem problemu je leva obala prema selu klenak ( tuda ide i magistrala za sabac tako da je pitanje da li ce biti i koliko prohodna u sledecih dan-dva ), jer tu nema nasipa kao prema gradu a i teren je nizi...
u mitrovici je bas knap, delovi grada koji imaju kanale su vec u problemu iako nisu uz savu, martin zna, u maloj bosni koja je skroz na severnom delu grada ( a sava protice juznim obodom ) se na nekoliko mesta izlio neki kanal a postavljanje vreca traje danas ceo dan. ljudi se polako evakuisu iz odredjenih delova grada, iskljucena im je preventivno struja... m
cak se i kod mojih u selu uz savu odbrana koliko-toliko organizovala, postavljene su vrece na kriticnim mestima iako kako cale kaze ima fore jos bar metar da poraste, mada on kaze da se iako ima preko 60g ne seca da se sava ikad ovako izlila...

ja se nadam da se od ovih poziva za fizicku pomoc nece napraviti veliki cirkus i veca steta od koristi, jer se lako moze desiti da neki magistralni pravci postanu neprohodni, a guzva moze da napravi stetu kao i nedostatak ljudstva...
sad je na kriznim stabovima zicer, imaju mogucnosti kolike-tolike, samo treba dobro organizovati celu stvar...
To i meni pricaju sapcani, ALI, ocekuje se jos preko metar da nadodje... A, nije problrm Stari grad, gde je on gledao, vec deo kod Zorke i pre starog mosta. Tu je pitanje kako je. Sutra ako stigne talas iz HR, a Sava i dalje raste, i kisa pada, bice jebeno.
Trenutno je sve ok, al za 24h moze da se okrene...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Martin napisao:Da....u tazbini nam je kritično, ali najviše zbog kanala okji ide sa Fruške Gore....ljudi pumpama izbacuju vodu iz dvorišta. Ceo deo naselja oko kanala je pod vodom od oko 20-30 cm.

Ovde je dužinom od 1-2 km Sava na oko 50 cm od vrha nasipa (pojas od Starog Mosta do Dispanzera i pešačkog mosta - centar grada!!!!).
To mi rece tast, malopre je bio, pola metra do vrha.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zar nisu problem TE?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Evo kako je bilo u Rakovici danas.
http://www.youtube.com/watch?v=NiAzX0VGGL4
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

U Sapcu nema peska, lopata i dzakova ni za sapcane, vracaju ljude kuci
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Za MONDO iz Šapca: Ljudi ili beže ili ne veruju!
mondo.rs

Pričali smo sa Renatom Šteković, koja nam, do kolena u vodi, prenela kako je u Šapcu ove večeri, dok se očekuje da Sava "krene".

Nikome nije bilo prijatno kada je premijer Aleksandar Vučić pozvao na "odbranu Šapca po svaku cenu".

Najmanje Šapčanima.

U trenucima dok se ka tom gradu na Savi kreću autobusi iz svih krajeva Srbije, građani Šapca reaguju oprečno. Pričali smo ove večeri, malo posle 20:30, sa Renatom Šteković, novinarkom, koja je naš poziv dočekala "u vodi do kolena".

Rekla nam je...

"U ovom trenutku, dok pričamo, stojim u vodi do kolena, ali moja kuća je malo van centra grada, ka Cerskom kanalu, koji trenutno pravi više problema nego Sava. Trenutno je Cerski kanal kritičan, potpuno je nabujao, a ovaj deo grada od ranije ima problema sa kanalizacijom i podzemnim vodama, tako da smo već neko vreme poplavljeni. Ako kanal nastavi da buja, putevi ka Loznici i Republici Srpskoj biće odsečeni, a to može da bude veliki problem", ispričala nam je Renata.

Znate li kako je u gradu?

"Trenutno centar Šapca nije poplavljen, poslednji put kad smo zvali i pitali, nasip se 'držao' na nekih metar i po od nivoa Save. Kolege novinari su mi rekli da trenutno ne deluje da će se bilo šta strašno dogoditi u toku noći, mi verujemo da neće, ali niko ne može da zna koliki nam talas zapravo stiže iz BiH, Hrvatske...", govori Renata za naš portal.

Da li je i atmosfera u gradu mirna?

"E, to nije slučaj... Ljudi su u blagoj panici posle izjave premijera i dele se na one koji beže iz svojih kuća, jer su videli šta se dogodilo Valjevu i Obrenovcu i na one koji su ubeđeni da se ništa strašno neće dogoditi i koji su ostali u svojim stanovima. Jedni komentarišu da je loše što je podignuta uzbuna, a drugi da je to dobro, jer su se svi uozbiljili i spremili da reaguju brzo. Ja se nadam da je tako, a pre svega se nadam da neće biti potrebe za time".

Bez da smo je pitali, Renata nam je nešto sama ispričala...

"Ogorčena sam, ovde hleb prodaju za 160, litar vode za 150 dinara, gumene čizme su digli sa 1.000 na 3.000 dinara, ne možete da dođete ni do peska da zaštitite svoj dom. Uglavnom se pesak raspoređuje onima kojima je voda već ušla u dvorišta, a oni koji možda 'čekaju' Savu teško mogu da dođu do džakova. I na njima ima onih koji hoće nepošteno da zarade, pa je cena džaka skočila sa 19, na 25 dinara! Ovakve stvari očigledno izvlače ono najbolje iz nekih i ono najgore iz nekih drugih", pričala je Renata u dahu.

Postoji li plan evakuacije u Šapcu? Da li vam se neko od nadležnih tokom dana obratio? Znate li gde i u kom pravcu da krenete ako se začuju sirene?

"Niko nam se do sada nije obratio po tom pitanju, moja porodica i ja gledamo RTS i čitamo portale. Od lokalnih zvaničnika samo smo dobili brojeve telefona na koje možemo da se javljamo u slučaju nužde, ali plan evakuacije ne postoji. Mislim da sirene u gradu postoje i da rade...", pričala je Renata.

"Nadam se da će sve biti dobro i da ćemo vam poslati lepe vesti u toku noći, ali stvari mogu da se pogoršaju ukoliko Elektrodistribucija Šabac bude primorana da isključi struju. U tom delu grada sve je već potopljeno, zbog kanala. Oni su već najavili isključenja juče, ne znamo dokle će biti struje ako zaista preplavi Sava".

Za kraj, Renata je imala jako važnu poruku:

"Potpuna je dezinformacija da je zatvoren most kojim se ulazi u grad iz pravca autoputa! Ne znam ko je to javio? U grad može da se uđe preko mosta, nisam samo sigurna za ulaz iz pravca Obrenovca, ali ne zbog Šapca, nego zbog situacije u Obrenovcu. Pričala sam sa koleginicom pre pola sata (to je bilo oko 20 časova) i rekla mi je da most prohodan".

Renata, hvala! Možemo li da se čujemo u toku noći, ako bude potrebe?

"Naravno, zovite, neću spavati, to je očigledno", rekla nam je sa osmehom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Beotaksi: Besplatan prevoz za sve dobrovoljce

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465640 ... obrovoljce

Kakvo je stanje???

NEOPHODNA POMOĆ: Ugroženi Borča, Ovča, Kotež, Krnjača, hitno potrebne pumpe!

http://www.kurir-info.rs/dunav-nadire-u ... ak-1370629
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

BAJKER napisao:Evo kako je bilo u Rakovici danas.

Evo. Nema vojske, raspickali su vojsku, inace bi to vec sjebali do sada. Ovako nema ljudi, nema peska, nema dzakova, nema lopata, uvek nesto fali.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Problem u Sapcu je hemijska industrija, na**li smo ako se sve poplavi. Nece biti vode za pice uopste.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Al jbt neverovatnom brzinom je naisao ovaj talas, ovo nije normalno. :o
SlikaSlika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

BAJKER napisao:Evo kako je bilo u Rakovici danas.
Ko zna koliko je vozila i tehnike potopljeno, a i onako nemamo nesto puno...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Prosto ne verejum da u Sapcu jos sastance gde, sta i kako da se brani!
To je van svake pameti
Odgovori