Dobro je ako su uspeli konacno da se organizuju, juce je bila katastrofa. Mi smo iz Sidske opstine dovlacili kamione da vuku pesak, a da ne spominjem da je vise bilo nas nego ljudi iz SM opstine veci deo dana. Organizacija im je bila ravna nuli u ovom delu prema prelazu Sr. Raca.
Malo pre sam razgovarao sa ujakom koji je na terenu i kaze da je Sava pocela lagano da se izliva na jednom delu preko nasipa u Bosutu i pored dzakova, rade na ojacanju...
Day Walker napisao:Jos veci je problem sto niko ne sme da preuzme odgovornost na sebe.. Svi se plase posledica..
Kad je sranje, onda je sranje... Na muci se poznaju junaci...
@Floyd mozes ti citati sta hoces, ti ljudi nisu strucnjaci.. Moj rodjeni stric je inzenjer vodoprivrede koji je vec danima na terenu u tom podrucju. Tacnije u podrucju Loznice i okoline. Udarni talas se ocekuje tek sutra i prekosutra, a pogledaj koliki je trenutni nivo vode..
Sta ce biti sa ostalih m-2 koji potencijalno mogu da nadodju?!
Niko ne spori da je Obrenovac otisao u Q, ali ako se to dogodi u SApcu, razmere ce biti mnoogo vece
Sa sinoćnih 10cm/sat rasta nivoa došlo je na 1cm rasta na sat, tako da o dva metra nema govora. Sad će da počne da pada, ako se pogleda mapa Hrvatskih mernih jedinica vidi se da u slivu iznad Županje se sve vraća u normalu tako da je vrh talasa prošao.
Urose, Hrvatska nije problem jer padavine apsolutno nemaju veze sa nasim stanjem.. problem su Drina, Jadar i ostale reke koje se vracaju u korito i slivaju u Savu
Day Walker napisao:Jos veci je problem sto niko ne sme da preuzme odgovornost na sebe.. Svi se plase posledica..
Kad je sranje, onda je sranje... Na muci se poznaju junaci...
@Floyd mozes ti citati sta hoces, ti ljudi nisu strucnjaci.. Moj rodjeni stric je inzenjer vodoprivrede koji je vec danima na terenu u tom podrucju. Tacnije u podrucju Loznice i okoline. Udarni talas se ocekuje tek sutra i prekosutra, a pogledaj koliki je trenutni nivo vode..
Sta ce biti sa ostalih m-2 koji potencijalno mogu da nadodju?!
Niko ne spori da je Obrenovac otisao u Q, ali ako se to dogodi u SApcu, razmere ce biti mnoogo vece
Ako nadođe još dva metra (koji neće nadoći) to će biti na liniji ovih džakova jer su toliko i digli. Zar misliš da bi izašli jutros na tv i slavodobitno rekli da su "dobili bitku za Šabac" da je nisu dobili . Ne treba dizati frku gde ne treba. Da te podsetim da si pre par dana si pričao o vodostaju od 9m.
Zbog poluvesti koje se panično šire sada nemamo da kupimo vode u Beogradu.
starac vujadin napisao:
Ako nadođe još dva metra (koji neće nadoći) to će biti na liniji ovih džakova jer su toliko i digli. Zar misliš da bi izašli jutros na tv i slavodobitno rekli da su "dobili bitku za Šabac" da je nisu dobili . Ne treba dizati frku gde ne treba. Da te podsetim da si pre par dana si pričao o vodostaju od 9m.
Zbog poluvesti koje se panično šire sada nemamo da kupimo vode u Beogradu.
Da te potsetim da sam to sinoc napisao a ne pre par dana.
I ne znam ko je uopste slavio odbranu SA, rekli su da je za sada stanje stabilno i svi se nadamo da ce tako i ostati.
Ali vidim, najbitnije je napljuvati one koji rade