Da u pravu si. Sa leve strane je pumpa, sa desne onaj tehnicki..iz pravca RUGeza napisao:Hrtkovci.superboss napisao:Ne bih rekao da je ta slika sa puta RU SA...
NA tabli pise Drenovac cini mi se ali ne moze da se razazna
Vanredna situacija - poplave 2014/2016
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
What i do for the livin'? I live for the livin'.
VAŽNO, VAŽNO, VAŽNOMcGruja napisao:Kako je SM?
Krizni štab doneo je odluku o pokretanju preventivne evakuacije stanovnika kritičnih ulica Sremske Mitrovice i Laćarka. Napominjemo da je u pitanju preventivna evakuacija koja će građanima omogućiti da u miru napuste svoje domove. O mestima gde će biti evakuisani građani će informaciju dobiti direktno od policajaca. Molimo vas da bez panike napustite svoje domove i pratite uputstva policajaca.
Uskoro cemo objaviti pisano uputstvo. Spisak ulica za evakuaciju objavljujemo u komentarima. Važno je napomenuti da će se nastaviti sa odbranom od poplava i podizanjem većih i jačih nasipa.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da vidis tek kakav haos ce biti kad se bude raspodeljivao novac za "sanaciju"... Gomila njih vec sada radosno trlja rukeMcGruja napisao:Ovakvih komentara je sve vise i vise.Da sednes i da places.
Komentar sa B92, jedan od dobrovoljaca:
Bruka i sramoota!!!!Upravo sam se vratio iz Sapca,otisao sam zajedno sa sigurno vise od 1000 ljudi iz Beograda. Mogu samo da kazem i ako ne znam da li ce iko ovo objaviti: ovo je najveca sramota i razocaranje koje smo doziveli..Kod Sava centra svi su bili zivotno ugrozeni u pokusajima da udju neki autobus. Bez ikakve organizacije medju prvima su otisla deca klinci sa punim rukama piva u autobusima koje su jurili po autoputu...Sa njima i ljudi vidno pijani. U Sapcu nas niko nije sacekao, mucni vozaci autobusa su vozili po gradu ne znajuci kuda da idu. Na kraju je nas vise od hiljadu odvezeno u selo Dragojevac odakle smo bez ikakve informacije isli peske 10km do sela Sevarice. Tamo je par ljudi kao nesto organizovali,ali to je bio jedan uzas,u mrklom mraku,na seoskom putu,autobusima koji su se zaglavljivali pokusavajuci da okrenu autobuse pijanim ljudima koji su se samo derali-najteze bilo sacuvati svoju glavu.Neki ljudi su cak ne znajuci poupadali u delove poplavljenih nasipa.Posle dva sata haosa i bezanja po njivama od jednog traktora sa prikolicom koji je kao poslat da sa vise od 1000 ljudi "brani Sabac" ljudi su besni poceli da napustaju taj haos i da peske se vracaju za Sabac, jer drugacuje nisu imali kako.Prikupljali smo jedni druge i pokusavali da se nekako izvucemo iz tog haosa.Tokom puta atobusi koji su nailazili zaustavljali svojim telima da bi nas povezli bar do prvog naselja.2,3 km u jednom sumarku stajalo je vise od 150 policajaca,koji su nam rekli da ne smeju da rade nista dok se ne smeni krizni stab u Sapcu.Kako smo saznali od ljudi tamo sve je sabotirano da bi se smenila lokalna vlast..A mi smo iskorisceni da bi se napravio haoss!Vecina ljudi je ili uspela da ode iz Sapca oni koji nisu verovatno jos hodaju po selima okolnim i gradu pokusavajuci da se vrate. Nikome nije jasno zasto se pozvalo i odvelo vise hiljada ljudi iz Beograda i ostavilo po njivama prepusteno samo sebi ugrozavajuci i te ljude,pa zar je malo ugrozenih tamo?Tuga je medju svima bila i tamo i u povratku. Ljudi su u soku.sSamo moja grupa je pronasla i povela vise od 7..8.maloletnika uplasenih koji ne znaju ni gde su ni kako ce kuci.Po smeni tog kriznog staba odjednom se pojavila i policija i kiperi sa peskom ali ogorceni ljudi su ostavili dzakove na ulicama i spasavajuci sami sebe krenuli nazad kuci.Sve ovo mogu da vam potvrde svi vozaci lastinih autobusa koji i sami nisu znali kuda da se vrate i bili u cudu sta se desava.Poslusali smo premijera i poziv da pomognemo i ovim putem mu se zahvaljuljem i neka nas nikada vise ne zove,sram ih bilo!!ZAHVALJUJEM se Bogu sto sam se vratio svojoj kuci i molim ga da sacuva one ljude u Sapcu jer ovi koji ih kao spasavaju bore se za vlast u gradu i u ovakvoj situaciji ugrozavajuci dodatne zivote.Ovo ce te cuti i procitati od jos mnogo mnogo ljudi koji su se sa gorcinom u ustima napustili sabac,blatnjavi i posramljeni!HVALA Vladi Srbije i sram vas bilo!!HVALA vam ako ovo objavite,a raspitajte se malo i sve cete i sami cuti.
(DUSAN, 17. maj 2014 06:54)

Podseticu samo na zemljotres u Kraljevu pre par godina... Tuga, čemer i jad!

Poslednja izmena od Delija u 17 Maj 2014, 14:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
totti napisao:Mitrovica, kritične ulice obeležene ljubičastim.
Sava dostigla 859cm!aleksa napisao:Termoelektrana Nikola Tesla.
Trenutno 855 cm!!!aleksa napisao:Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice u 12:00 dostigao rekordnih 853cm.
Ukoliko dostigne 857cm otpočeće se sa preventivnom evakuacijom potencijalno ugroženog stanovništva iz kritičnih ulica Sremske Mitrovice i Laćarka.

svaka cast martine, to su bas dobre vesti...
sava je jako narasla u toku noci, preko svake prognoze, u sm ce steta biti sanirana koliko-toliko, a dobrovoljci su krenuli po okolnim mestima ( izmedju ostalih i u ove hrtkovce i moje selo jarak, pored hrtkovaca )... nadam se da ce steta biti sto manja.
Geza napisao:Put Ruma-Šabac blokiran.
kao sto sam juce napisao, evo i slike sa te magistrale prema sapcu...dragan napisao:ja sam pricao sa burazerom iz sapca pre deset minuta, kaze da je sve prepumpano, on se vraca sa treninga grad funkcionise normalno, bio je i na nasipu i ima jos 6-7 stepenica do vrha nasipa ( dakle preko 1m )...
u vecem problemu je leva obala prema selu klenak ( tuda ide i magistrala za sabac tako da je pitanje da li ce biti i koliko prohodna u sledecih dan-dva ), jer tu nema nasipa kao prema gradu a i teren je nizi...
u mitrovici je bas knap, delovi grada koji imaju kanale su vec u problemu iako nisu uz savu, martin zna, u maloj bosni koja je skroz na severnom delu grada ( a sava protice juznim obodom ) se na nekoliko mesta izlio neki kanal a postavljanje vreca traje danas ceo dan. ljudi se polako evakuisu iz odredjenih delova grada, iskljucena im je preventivno struja...
cak se i kod mojih u selu uz savu odbrana koliko-toliko organizovala, postavljene su vrece na kriticnim mestima iako kako cale kaze ima fore jos bar metar da poraste, mada on kaze da se iako ima preko 60g ne seca da se sava ikad ovako izlila...
ja se nadam da se od ovih poziva za fizicku pomoc nece napraviti veliki cirkus i veca steta od koristi, jer se lako moze desiti da neki magistralni pravci postanu neprohodni, a guzva moze da napravi stetu kao i nedostatak ljudstva...
sad je na kriznim stabovima zicer, imaju mogucnosti kolike-tolike, samo treba dobro organizovati celu stvar...
sava je jako narasla u toku noci, preko svake prognoze, u sm ce steta biti sanirana koliko-toliko, a dobrovoljci su krenuli po okolnim mestima ( izmedju ostalih i u ove hrtkovce i moje selo jarak, pored hrtkovaca )... nadam se da ce steta biti sto manja.
Poslednja izmena od dragan u 17 Maj 2014, 15:43, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Bio sam i ja malopre, odlican je odziv.nuk napisao:U Novom Sadu stvari, hranu i lekove možete predati u holu medicinskog fakulteta Hajduk Veljkova 3, sad sam bio, odličan je odziv ljudi
Sent from my RM-825_eu_euro2_252 using Tapatalk
Sto se tice mesta za prikupljanje humanitarne pomoci, navodno se osim na Medicinskom faxu skupljaju na sledecim lokacijama:
- Fakultet tehnickih nauka
- Filozofski fakultet
- Odbojkaski klub Vojvodina NS Seme, Maksima Gorkog 22-24 (pomoc se skuplja 19-23.05. 10-12h)
- MZ Bistrica, Brace Dronjak 11
- MZ Omladinski pokret, Omladinskog pokreta 11, 8-19h
- MZ Adice, Sime Solaje 2a, 10-17h
- Novosadski humanitarni centar, Arse Teodorovica 3, 8-16h
- Kancelarija zastitnika gradjana Novog Sada, Vojvodjanskih brigada 17, 10-18h
- Muzej savremene umetnosti, Dunavska 37, do 18h
- Studio M, Ignjata Pavlasa 3
- Turisticka organizacija grada Novog Sada, Jevrejska 10
- Americki kutak, Petra Drapsina 3
- Radosno detinjstvo, vrtic Palcica, Branimira Cosica 40
- Udruzenje Plasmatis, Zmaj Jovina 22 (pasaz), 10-18h, skuplja se konzervirana hrana, cebad i hrana za bebe
- Volonterski centar Vojvodine, Safarikova 29, skuplja se konzervirana hrana, sredstva za higijenu, flasirana voda, hrana i pelene za bebe
- Kolo srpskih sestara, nedelja 10-18h
Izvor je 021.rs
Radio amateri javljaju da je pukla brana u Baricu i da voda naglo prodire te zbog toga opada nivo u Obrenovcu.
Pricaju i o nekim zgradama koje se urusavaju u Obrenovcu...
Pricaju i o nekim zgradama koje se urusavaju u Obrenovcu...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Uhapseno je nekoliko ljudi zbog podizanja cena osnovnih namirnica i do 300%. Takodje je uhapsen jedan covek koji je nakon sto je pomogao starijem bracnom paru, vratio se u njihovu kucu i opljackao ih uzeci 3.000 evra i vise hiljada dinara, da bi zatim pola potrosio po gradu. Ovo odma na vesala, nema sta sudjenje.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
C/p komemtar drugara sa fb-a
Milos Guzzistovic
Just now near Belgrade
E pa da podelim sa vama iskustvo iz Sapca:
nabijeni energijom stizemo prepunim autobusima na parking ispred "Inerex-a" u Sapcu, i gle cuda, nista se ne desava, niko nista ne zna. Nakon 2 izgubljena sata na tom parkingu konacno se upucujemo negde, opet ni sam vozac ne zna kuda, u nepoznato. Konacno stizemo negde, nikako nisam mogao da upamtim ime togsela, ali nije ni vazno. Pesacimo nekih 3km do prve akcije sa dzakovima kojaje trajalanekih15-tak minuta i tek tu uvidjamo o kakvoj se JEBENOJ NEORGANIZACIJI RADI. SRAMOTA!!!!! Niko ne zna kuda da se ide, da li na bedem ili da punimo dzakove, setaju nas levo desno i svi sire neke dezinformacije. Onakobesni sto smo dosli i sedimo dokoni (bar se na mah to ucinilo) krecemo samoinicijaticno na bedem koji jeudaljen jos 2km od prve lokacije. Navodno, dole nema nicega, par ljudi, nema peska, dzakova, kao uzalud idemo. Reseni smo da odemo, ne obaziruci se na reci PIZDA (def: karakterna osobina) do bedema. Stizemo, kad gle cuda, borba, pogibija, zene, devojke momci do kolena (bukvalno) u blatu rade kao crvi. Bez pogovora uskacemo u liniju i bacamo dzakove (ja, kolega iz bivse mi firme i lik kog smo upoznali u autobusu). Sve bi bilo ok da je bilo organizacije, ali je nema, linija dostave dzakova se stalno gubi i prekida, nekako ipak uspevamo da dostavimo dovoljnu kolicinu na bedem na vreme. Nestaje nam peska, dzakova, to se haoticno dostavlja,uzas. Do kolena smo ublatu, ali bukvalno. Nakon izlaska iz oranice sa par kilograma blata na cizmama, pita me lik sa rukama udzepovima "brate jel puklo" kad mu glavu nisam otkinuo. Nama fali ljudi, a on i jos stotinak ljudi bukvalno uz molbe policije nece da udje u niz i baca dzakove, gospoda dosla da im dupe vidi puta. Krecemo na drugi bedem, kisa opet lije m*mu joj je**m. Cekamo instrukcije, policija se povlaci, tu smo i zavrsili kazu idemo u autobuse pa cemo videti kud dalje. U tom momentu uocavamo da je 4:30, hehehe vreme leti u dobrom drustvu. E sad pocinje agonija, nema buseva, nestali, pesacimo desetak km i na kraju maltene na silu upadamo u jedan prepun autobus, na negodovanje putnika, ko' da mi nismo ljudi a oni jesu. Nakon tri sata konacno stizemo u Beograd, razvaljeni. Moram da kazem dasmo vodu za pice dobili u 4 ujutru, ljudi su na bedemu bukvalno padali u nesvest.
Divim se nesposobnosti kriznog stabasapca ukoji se slilo vise od 5000 ljudi da pomognu a pola ihje bilo besposleno.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Milos Guzzistovic
Just now near Belgrade
E pa da podelim sa vama iskustvo iz Sapca:
nabijeni energijom stizemo prepunim autobusima na parking ispred "Inerex-a" u Sapcu, i gle cuda, nista se ne desava, niko nista ne zna. Nakon 2 izgubljena sata na tom parkingu konacno se upucujemo negde, opet ni sam vozac ne zna kuda, u nepoznato. Konacno stizemo negde, nikako nisam mogao da upamtim ime togsela, ali nije ni vazno. Pesacimo nekih 3km do prve akcije sa dzakovima kojaje trajalanekih15-tak minuta i tek tu uvidjamo o kakvoj se JEBENOJ NEORGANIZACIJI RADI. SRAMOTA!!!!! Niko ne zna kuda da se ide, da li na bedem ili da punimo dzakove, setaju nas levo desno i svi sire neke dezinformacije. Onakobesni sto smo dosli i sedimo dokoni (bar se na mah to ucinilo) krecemo samoinicijaticno na bedem koji jeudaljen jos 2km od prve lokacije. Navodno, dole nema nicega, par ljudi, nema peska, dzakova, kao uzalud idemo. Reseni smo da odemo, ne obaziruci se na reci PIZDA (def: karakterna osobina) do bedema. Stizemo, kad gle cuda, borba, pogibija, zene, devojke momci do kolena (bukvalno) u blatu rade kao crvi. Bez pogovora uskacemo u liniju i bacamo dzakove (ja, kolega iz bivse mi firme i lik kog smo upoznali u autobusu). Sve bi bilo ok da je bilo organizacije, ali je nema, linija dostave dzakova se stalno gubi i prekida, nekako ipak uspevamo da dostavimo dovoljnu kolicinu na bedem na vreme. Nestaje nam peska, dzakova, to se haoticno dostavlja,uzas. Do kolena smo ublatu, ali bukvalno. Nakon izlaska iz oranice sa par kilograma blata na cizmama, pita me lik sa rukama udzepovima "brate jel puklo" kad mu glavu nisam otkinuo. Nama fali ljudi, a on i jos stotinak ljudi bukvalno uz molbe policije nece da udje u niz i baca dzakove, gospoda dosla da im dupe vidi puta. Krecemo na drugi bedem, kisa opet lije m*mu joj je**m. Cekamo instrukcije, policija se povlaci, tu smo i zavrsili kazu idemo u autobuse pa cemo videti kud dalje. U tom momentu uocavamo da je 4:30, hehehe vreme leti u dobrom drustvu. E sad pocinje agonija, nema buseva, nestali, pesacimo desetak km i na kraju maltene na silu upadamo u jedan prepun autobus, na negodovanje putnika, ko' da mi nismo ljudi a oni jesu. Nakon tri sata konacno stizemo u Beograd, razvaljeni. Moram da kazem dasmo vodu za pice dobili u 4 ujutru, ljudi su na bedemu bukvalno padali u nesvest.
Divim se nesposobnosti kriznog stabasapca ukoji se slilo vise od 5000 ljudi da pomognu a pola ihje bilo besposleno.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Najnovija informacija: kod silosa u Šapcu Sava je probila džakove i preliva, pitanje je koliko će moći da se to sanira...
SM je takođe ugrožena, voda je probila kod 29. Novembra...
Tako da, nije baš ružičasto koliko tvrde na TV.
SM je takođe ugrožena, voda je probila kod 29. Novembra...
Tako da, nije baš ružičasto koliko tvrde na TV.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
[attachment=-1]uploadfromtaptalk1400337555274.jpg[/attachment]
Savamala
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Savamala
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Uffff... Ovde i kad se povuce voda ostaju rusevine...
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/465882/ ... moc-PESICE

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/465882/ ... moc-PESICE
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...