Vanredna situacija - poplave 2014/2016

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od trojanac »

Gradskom štabu za vanredne situacije Beograda, hitno potrebni volonteri za punjenje džakova u Makišu 1, radi zaštite od poplava.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 6413.phtml
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

blaugrana napisao:Primetio sam da se dzakovi pune maltene do pola.
Verovatno posledice nedostatka nekog strucnog ko organizuje

Tapatalk
Ako ima dovoljno praznih dzakova bolje je tako jer se lakse uklope.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ok, moze i tako.
Ima praznih koliko hoces, ali kontam da zbog gabarita punog dzaka vise vredi kod nasipa.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

A realno i malo ljudi moze da nosi pun dzak peska ;), posebno kada se dobacuju iz ruku u ruke.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Lakse je fzak,tezak je vlazan pesak.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sad mi se javila drugarica, njeni rodjaci iz obrenovca su malopre evakuisani. Prijavili su juce ujutru u 7, i imali su srcanog bolesnika u grupi. Kaze da lesevi plutaju po gradu, ljudi ne mogu da dodju sebi...

Ispacu kreten, ali koliko toga bi bilo spaseno i kliko bi bio laksi posao da su ljudi hteli na vreme da se evakuisu....
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Šaranče, samo hrabro
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dobio slike iz sela, ne verujem sta vidim, ali opet bar se koliko-toliko spremila neka brana...

Slika

obala save

Slika

Slika

ovo oko obrenovca nema reci... tek ce da se cuje ruzno...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Upravo sam se vratio sa Silosa u Šapcu.

Prvo što moram da napomenem da je dezirfomacija mnogo, SAVA NIJE PROBILA KOD SILOSA

Ojačava se nasip što je ok sasvim, ali ne treba izazivati masovnu histeriju vapajima preko sredstava informisanja.

Organizacija je i dalje veoma tanka, ima peska i džakova više nego juče....ljudima je podeljena hrana(lanč paket) dosta privatnih pekara itd se organizovalo i donese hranu. Vozni park je stvarno smešan, i država je više nego neozbiljna po tom pitanju.

Kod silosa je radilo sigurno 300-400 ljudi, od toga 100 pripadnika VS iz BG. odziv ljudi je stvarno dobar, stalno pristižu grupice novih

Juče je biilo ljiudi iz svih delova SRB, pa sve do Kosova i NP. Autobus policajaca iz PG je takođe bio kod sliosa. Ja sam radio sa grupom ljudi iz Koceljeve, koji su došli da brane ŠA i pored svoje muke. Kažu, Tamnava ne da je opala-nego kao da bujice nije ni bilo(koliki je nivo vode sad)

Sledeći veći problem u ŠA je pocerski kanal koji prolazi pored glavnog puta ŠA-LO, i koji je slabo branjen. Čujem da se izlio ali ne znam da li je prešao put. To će biti veliki problem ako se dozvoli.

Tako da ne znam šta da Vam kažem. špekulacija je stvarno puno, od ljudi se stvarno čuje svašta...
NexT napisao:Sad mi se javila drugarica, njeni rodjaci iz obrenovca su malopre evakuisani. Prijavili su juce ujutru u 7, i imali su srcanog bolesnika u grupi. Kaze da lesevi plutaju po gradu, ljudi ne mogu da dodju sebi...

Ispacu kreten, ali koliko toga bi bilo spaseno i kliko bi bio laksi posao da su ljudi hteli na vreme da se evakuisu....
Sigurno je mnogo takvih, ali neka informacija iz prve ruke od čoveka koji je takođe izvučen danas: kažu mu voda nailazi, on dok se popeo do 4sprata da uzme par stvari i sišao dole, ispred zgrade je bilo metar ipo vode.

Država je MORALA zbog TENTA, ako ne zbog običnog ljudskog života da brani Obrenovac mnogo bolje.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

NexT napisao:Ispacu kreten, ali koliko toga bi bilo spaseno i kliko bi bio laksi posao da su ljudi hteli na vreme da se evakuisu....
ili da su na vreme bili obavesteni o razmeri poplave.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Lako je posle bitke biti đeneral, ali iz ovoga moraju da se izvuku pouke. Ako nastavimo da se zajebavamo ovako sutra ima da nas nema.

Sad malo nas može nešto stvarno da pomogne, ali kad sve ovo prođe biće mnogima potrebno da se im se nađemo na neki način.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Na Banjici u prihvatnom centru "Sportski centar Banjica" se pojavila šuga,potrebna sredstva za dezinfekciju, javite se Andjelka Batricevic, ili donesite lično.
Hotel Slavija je donekle opremljen sa bebi opremom HITNO POTREBNI SAMPONI PROTIV VASKI!
Svi ljudi dobro volje naka donesu u Akademiju Tipsarevic(SC 11.APRIL, Autoput 2) odecu, sredstva za higijenu, sve za bebe, kod teniskih terena!!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Na Savi kod mene u periodu 16:20-21:20 porasla voda nekih 5-7cm.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Koliko sam cuo u Makisu ima i previse dobrovoljaca vec ? Jel treba jos negde u Beogradu da se volontira sa dzakovima ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

To i mene zanima, navodno se ide sutra od zeleznickog mosta do sajma sa dzakovima.
Odgovori