Vanredna situacija - poplave 2014/2016
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
Ova neorganozacija o kojoj Aca prica je izmedju ostalog i to o cemu ja razmisljam ovih dana. Neko treba da odgovara za Obrenovac i tu nema sta dalje da se prica. Sad ostaje da se spasi sto se spasti moze, da se koliko toliko sanira steta pa da narod izvuce pouku.
Nema tu nikakve poltike... zaprvo ima ali ne u nasem pisanju vec u marketinskim potezima koje u ovoj teskoj situaciji vuce, zna se vec ko. Sve to moze da se radi i sa malo manje buke, bez tuzno-pateticnog izraza lica i dramskih pauza u govoru...
Ali nista nije slucajno, i '99. je ista ekipa proglasila pobedu a proglasice je i sad. Svako ko drugacije misli bice pljuvac, izdajica, strani placenik...
Nema tu nikakve poltike... zaprvo ima ali ne u nasem pisanju vec u marketinskim potezima koje u ovoj teskoj situaciji vuce, zna se vec ko. Sve to moze da se radi i sa malo manje buke, bez tuzno-pateticnog izraza lica i dramskih pauza u govoru...
Ali nista nije slucajno, i '99. je ista ekipa proglasila pobedu a proglasice je i sad. Svako ko drugacije misli bice pljuvac, izdajica, strani placenik...
Re: AW: Vanredna situacija - poplave 2014
Izvini sto sam dirnuo u tvoje misljenje.Floyd napisao:Mislim da jos uvek imam pravo na svoje misljenje, mada ce na isto sve manje Srba imati pravo sto se i vidi iz klipa par postova iznad.blaugrana napisao:Ako ti ovo za cega si postavio link, smatras prosjacenjem, zaista nemam reci.
Traziti pomoc u ovakvim situacijama je vise nego normalna.
Traze je mnogo bogatije zemlje od nase, a ne mi.
Jer treba po ko zna koji put da se pravimo pametni, jer smo "nebeski narod"?
Ako mislis da mozes da kazes kako je poziv za pomoc, ustvari prosjacenje i ocekujes da ti niko nista ne kaze, onda jbg

Sa ostatkom tvog posta koji nije citiran se slazem
Info od evakuisanih. Niko iz Obrenovca, Beograda ili Republike ih nije upozorio na vodu. Kada je bilo prekasno za obaveštavanje u gradu je nestala struja i signal mobilne telefonije. Posle je nastala cela frka sa čamcima i odbijanjem evakuacije.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Jel li mislis da bi da je neko drugi od ponudjenih na vlasti, nesto bilo drugacije ?Floyd napisao:Ova neorganozacija o kojoj Aca prica je izmedju ostalog i to o cemu ja razmisljam ovih dana. Neko treba da odgovara za Obrenovac i tu nema sta dalje da se prica. Sad ostaje da se spasi sto se spasti moze, da se koliko toliko sanira steta pa da narod izvuce pouku.
Po mom misljenju ovo sto se desilo,nema veze sa politickom situacijom vec celokupnim sistemom u drzavi a to je malo veci problem urediti, ali nadam se da se nakon ovoga raditi na tome
Evo citirao sam sebe da se nadovezem. Uradio sam ovo kada sam video sliku koju je Jaksa okacio. Okacicu tu sliku sa dva mesta i posle sam ta dva mesta odokativno nasao na google earthu. Crvena strelica pokazuje mesto a crna dole desno pokazuje nadmorsku visinu:AcaKayak napisao:Ljudi, ko o kakvoj politici prica?
Ako ti je auto pokvaren ne vozis ga Vucicu, Tadicu ili kome vec nego mehanicaru.
Ako imas stab za vanredne situacije onda imas stab za VANREDNE SITUACIJE.
Ne treba politicar to da spavava, treba taj stab da izda saopstnje koje ce da ide na RTSu i da se ponovi 5 puta na sat vremena i svi ce da znaju.
Kod pakovanja dzakova pola je kontra uradjeno jer narod ne zna da li vezica ide napred ili nazad i slicne stvari. Ni ja ne znam. Ali ima neko ko zna. A taj neko napravi video od pola minuta koji se vrti na televiziji dok ga ptice s grana ne nauce. Uvek kad ulazis u avion bude u slucaju toga i toga radite to i to. Tako je trebalo i ovde. Nije voda odjednom grunula, znalo se da dolazi.
Ja niti pricam o nekom politicaru niti imam nameru. Ali nemojte se praviti sad ko drvecu da pricam. Evo, da ste vi u situaciji da ste ugrozeni, da li bi ste isto postupili da dodje neki covek i kaze uradi to i to jer je rekao politicar ili da vidite animirani snimak sta ce se sve desiti i da ce doci voda do drugih spratova na zgradi?
Ja lepo kazem, moglo je tim ljudima da bude receno ljudi, voda ce biti toliko i toliko duboka, desice se to i to i u slucaju toga uradite to i to. Em bi svi ranije krenuli sa spasavanjem, em bi i oni koji nisu krenuli znali sta da rade.
Ne znam kako mislite da se ne pominje surovost i okrivljenje nekoga kad je nezvanicno preko 1000 ljudi nastradalo? Pa jel vama normalno da tornao krene na Ameriku i da je 500km od obale i svi cute i cute i cute i onda kad dodje na 50km od obale dodje neki pametnjakovic i objavi beste ko kako zna i ume? Nije se voda u Obrenovcu stvorila, znalo se po prognozi sta nailazi.
Slika Obrenovca

Nadmorska visina prvog mesta:

Nadmorska visina drugog mesta:

Evo, ja sam vama sve crno na belo postavio. Ja, sportista, student megatrenda kom se ljudi smeju da idu nesposobni ljudi na njega. I tu studiram ekonomiju. A imamo milijardu strucnjaka koji sve znaju najbolje na svetu. Evo, ja sam vam NACRTAO koliko je ocigledno ovo bilo. Kada je voda probila minimalno, rupe u tlu je popunila velikom visinom. I nemojte onda da govorite kako ja pominjem politicare. Ne, ja pominjem SVE LJUDE koji su ovo mogli da urade (imali mogucnost) i pomognu.
Re: AW: Vanredna situacija - poplave 2014
Nemas potrebe da mi se izvinjavas... imas pravo da se ne slozis. Mozda se i ja nisam najbolje izrazio u prvom postu pa je zvucalo kao da ne treba pomoci ali nisam to mislio.blaugrana napisao: Izvini sto sam dirnuo u tvoje misljenje.
Ako mislis da mozes da kazes kako je poziv za pomoc, ustvari prosjacenje i ocekujes da ti niko nista ne kaze, onda jbg
Pomoc ce naravno biti potrebna ali je drzava (vlada) pokazala koliko je nesposobna da se nosi sa elementarnim nepogodama, koliko je nesposobna da zastiti stanovnistvo, ma nesposobna cak i da pruzi logistiku volonterima. Pali su, ponavljam PALI na Obrenovcu i u mojim ocima ih nece oprati ovaj solidno osmisljen marketing... radne akcije, smene, hapsenja i sl.
Naravno da ne. Problem nije u jednom coveku vec sistemu koji kod nas godinama vlada a funkcioneri ga prihvataju sa dolaskom na funkciju.stefanan napisao:Jel li mislis da bi da je neko drugi od ponudjenih na vlasti, nesto bilo drugacije ?
Po mom misljenju ovo sto se desilo,nema veze sa politickom situacijom vec celokupnim sistemom u drzavi a to je malo veci problem urediti, ali nadam se da se nakon ovoga raditi na tome
Poslednja izmena od Floyd u 18 Maj 2014, 17:08, izmenjeno 1 put ukupno.
BEOGRAD - Vrh poplavnog talasa u Beograd trebalo bi da stigne u utorak ili sredu, izjavio je pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Bojan Tomić.
16:35 - Hitno potrebni volonteri za punjenje džakova na Makišu. Do večeras treba napuniti 100.000 džakova, a ima samo 20 ljudi.
16.20 - Dobrovoljci koji pomažu u postavljanju džakova sa peskom na obali Save u Beogradu javili su se redakciji Kurira i zamolili sve ljude koji žele da se priključe akciji, dođu i pomognu na lokaciji između Tramvajskog mosta i Gazele. Ljudima koji su već satima na ovoj lokaciji i čuvaju Beograd od izlivanja Save, apeluju da su im potrebni i hrana i voda!
"Imamo pesak, džakove i mehanizaciju. Nas je između 300 i 400, ali nam je potrebno da nas neko odmeni. Neophodni su nam i hrana i voda, pomozite", mole dobrovoljci sa obale Sava male.
16:35 - Hitno potrebni volonteri za punjenje džakova na Makišu. Do večeras treba napuniti 100.000 džakova, a ima samo 20 ljudi.
16.20 - Dobrovoljci koji pomažu u postavljanju džakova sa peskom na obali Save u Beogradu javili su se redakciji Kurira i zamolili sve ljude koji žele da se priključe akciji, dođu i pomognu na lokaciji između Tramvajskog mosta i Gazele. Ljudima koji su već satima na ovoj lokaciji i čuvaju Beograd od izlivanja Save, apeluju da su im potrebni i hrana i voda!
"Imamo pesak, džakove i mehanizaciju. Nas je između 300 i 400, ali nam je potrebno da nas neko odmeni. Neophodni su nam i hrana i voda, pomozite", mole dobrovoljci sa obale Sava male.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
@Blaugrana Bio sam danas 3 sata tamo, totalna dezorganizacija, ne zna se ko pije a ko placa, nema ko da komanduje, da objasni, ali dobro, bolje i to nego nista. Ipak se uradilo nesto. Mada mislim da je kasno za sve to sada jer sam ubedjen da u BG nece biti problema, ovo je trebalo raditi u Obrenovcu dan pre.
Jel Obrenovac mogao da se zastiti dzakovima ili tu nije bilo spasa s ovom kolicinom vode?
Mislim da to niko s ovog foruma ne zna.... Ali svakako su mogli dici uzbunu kao za Sabac...
Sirena za evakuaciju se oglasila u 5 ujutru u petak medjutim vec je bilo kasno. Nekad je u svakom ulazu stajala tabla sa opisom svake opasnosti i uputstva sta ciniti u tim slucajevima.
Ebiga cinjenica je da smo kao drzava u svakom segmentu na vrlo niskom nivou tako da sad nekakvo iscudjavanje ili trazenje imaginarnog krivca u vidu jedne osobe ili tajkuna(kako je danas moderno) apsolutno ne vodi nikuda.
Ebiga cinjenica je da smo kao drzava u svakom segmentu na vrlo niskom nivou tako da sad nekakvo iscudjavanje ili trazenje imaginarnog krivca u vidu jedne osobe ili tajkuna(kako je danas moderno) apsolutno ne vodi nikuda.
Dan pre Obrenovca je bilo sranje u Lazarevcu, gde je mogla da otece sva ta voda koja je poplavila sela oko Kolubare nego prema Obrenovcu, ko je trebao da obavesti narod?!
Zasto na sednici nije bilo reci o SM kada se svi slazu da je ugrozenija od Sapca? Da l' je moguce da u Sapcu nema 1500 "junaka" koji mogu da brane svoj grad?!
Kenja mi se od ove igre prestola!
Zasto na sednici nije bilo reci o SM kada se svi slazu da je ugrozenija od Sapca? Da l' je moguce da u Sapcu nema 1500 "junaka" koji mogu da brane svoj grad?!
Kenja mi se od ove igre prestola!
Jbg pre 20-30 godina u Juugi(ma koliko je ne volim i nisam nostalgičan uopće) imali smo:
-vojsku
-policiju sa vatrogascima
-TO
-CZ
pamtim, mog ćaleta su u jednom trenutku iz vojske prebacili u CZ, i imao je neke vežbe na koje je morao da ide.
Danas u SRB, sve što imamo niti je opremljeno, niti je uvežbano....malo pre u šapcu 10-15 vozila vatrogasaca iz Salcburga: u svakom vozilu nema čega nema...
Lako je napaliti ljude da golim rukama rade...ne treba tu mnogo mozga...međutim, tako se samo prikriva bula u kojoj smo sad.
Ako se sećate požara od pre godinu dve, tada je takođe mnogo toga falilo. Da li je išta nabavljeno-čisto sumnjam.
-vojsku
-policiju sa vatrogascima
-TO
-CZ
pamtim, mog ćaleta su u jednom trenutku iz vojske prebacili u CZ, i imao je neke vežbe na koje je morao da ide.
Danas u SRB, sve što imamo niti je opremljeno, niti je uvežbano....malo pre u šapcu 10-15 vozila vatrogasaca iz Salcburga: u svakom vozilu nema čega nema...
Lako je napaliti ljude da golim rukama rade...ne treba tu mnogo mozga...međutim, tako se samo prikriva bula u kojoj smo sad.
Ako se sećate požara od pre godinu dve, tada je takođe mnogo toga falilo. Da li je išta nabavljeno-čisto sumnjam.
Imalo je mnogo dobrovoljaca u Šapcu i tada, ima ih svaki dan. Na pomoći smo naravno zahvalni, i toga nikada nije dosta. Veoma loša organizacija je druga strana medalje, koja prati celu pričuWoodoo napisao: Da l' je moguce da u Sapcu nema 1500 "junaka" koji mogu da brane svoj grad?!
What i do for the livin'? I live for the livin'.