Šaranče, drž se - ti i tvoja porodica!!!! Da ova agonija što pre prođe....
Što se tiče SM - centar i sam grad su sigurni. Da prođe ova i sledeća noć i biće sve ok.
ALI......postoji deo kod Mitrošpera, 3-4 km uzvodno od centra koji (kako sam čuo) slabi....problem je dovući sve ljude materijal na to mesto. Pošto je organizacija loša, daj bože da Sava nastavi da opada.
Zašto spominjem organizaciju? Zato što desetine ljudi pune džakove (4-5 lopata i kraj, da bi se njima moglo manipulisati) i slažu kako ko i gde stigne. Nije bilo nekog stručnog da usmeri sve te ljude, da napravi grupe (jedni rade, jedni odmaraju....) nego je sve prepušteno....ali bitno da smo na kraju uspeli (bar za sada, videćemo još...).
Vidim da je Rele okačio sliku sa pešačkog mosta - danas sam bio na mostu i na sredini se oseti kako most oscilira koli ga matica same reke "drma".
Sremska Rača je pod vodom - rođaci su se "evakuisali" kod supruginih roditelja u kuću. Jamena je takođe pod vodom.
U Brocu (Brodac kod Bijeljine) je takođe haos - rođeni ujak i baba od supruge su od petka pod vodom od 50 cm, nemaju struju ni vodu....
U SM je još uvek na snazi evakuacija, ali vidim da se ljudi polajko vraćaju kućama....to je to za sad.
Nadam se da će gore pomenuti deo nasipa izdržati.