Vanredna situacija - poplave 2014/2016
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
Sarance svaka ti cast, cuvaj ti sad sebe i familiju, nemoj zbog govnara da se nerviras!
Aj ako vec kucas, ako mozes napisi sta se tacno desavalo dan i vece pre ovoga, jel bilo upozorenja, priprema...?
Aj ako vec kucas, ako mozes napisi sta se tacno desavalo dan i vece pre ovoga, jel bilo upozorenja, priprema...?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

nikad mi pravu istinu necemo saznati, kao i mnoge do sada...
kazu da je ovaj talas koji stize iz hrvatske van korita save zaeban...meni nije jasno koja to kolicina vode treba da poplavi desetine kvadratnih kilometara do ko zna koje dubine...
kazu da je ovaj talas koji stize iz hrvatske van korita save zaeban...meni nije jasno koja to kolicina vode treba da poplavi desetine kvadratnih kilometara do ko zna koje dubine...
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Prvo mora fizički sve da se očisti, a onda kreće prskanje ACD-ejkom (auto cisterna za dekontaminaciju)blaugrana napisao:Kako funkcionise jedinica ABHO (mislim da se ovako pise)?
Imam neku sliku u glavi, upadnu u neko mesto isprskaju zescom hemijom i kao sve super...bilo bi prelako da je tako
Tapatalk

i ručnim prskalicama. Šta će koristiti kao dezinfekciono sredstvo ima više opcija, ali ja mislim da će koristiti rastvor kaporita (kalcijum-hipohlorit). Ko je bio u vojsci to je ono sredstvo što se koristilo za dezinfekciju WC-a i smrdi na hlor.
Vanredna situacija - poplave 2014
Sava nadolazi, džakovi za Morović
Heineken, jel imas novosti?Sava nadolazi iz Hrvatske, plavi Morović. Šid u pripravnosti.
Večeras je navedeno da je na Savi prioritet odbrane poteza Kuzmin - Bosut gde je upućena mehanizacija.
Ako se ne odbrani taj potez, ozbiljna opasnost za Sremsku Mitrovicu i Laćarak. Situacija u Šapcu i Sremskoj Mitrovici je stabilna za sada. Beograd se priprema za prvi poplavni talas.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ja sam u Visnjicevu, a Morovic je 7km od mene. Niko nije predlozio evakuaciju, takva informacija nije dosla do nas.
Otislo je nesto malo ljudi iz Morovica ali to je jako mali broj ljudi.
Tacno je da voda nadolazi ali bageri ceo dan prave nasipe u Jameni i po sumama kako bi skrenuli vodu od nasih sela. Pre neki h pola sata je prosla nazad grupa od 4 kamiona sa bagerima sto znaci da su verovatno zavrsili posao tamo..
@ Floyd
Na potezu Bosut-Kuzmin sam vec tri dana i tu je nasip veoma dobar i visok. Problem je bio na brani u Bosutu koju smo odlicno zastitili i ojacali okolne nasipe. Ako tamo prodje voda ovi u SM su gotovi onda ali opet kazem Sava bas dobro opada. Rekli su da ce sutra pustiti Bosut u Savu ako se vodostaj Save smanji za jos 1m..
Nacelnik mup-a u Sidu je moj rodjak i covek je danas lepo rekao da ako bude proglasena evakuacija u nasim selima oglasice se sirene za uzbunu..
edit:
Sad sam se cuo sa drugarom u Morovicu,
Za sada nema povecanja nivoa Bosuta i Studve sve je ok. Nikakvi kamioni sa vrecama peska nisu dosli...
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Ajde da dodam u vezi dekontaminacije i dezinfekcije.
Recimo Obrenovac neće moći da se radi dok god Sava ne padne ispod nivoa izlivanja kanalizacije. E kad Sava padne da može da se koristi ulična kanalizacija onda će prvo da se peru ulice od zaostalog mulja i svih ostalih mehaničkih nečistoća. Onda će da krenu u dekontaminaciju i dezinfekciju delova koji nisu izloženi suncu. Ulice i sve ostalo što je izloženo suncu mislim da će samo oprati, a dezinfekciju će završiti samo sunce i sušenje tih područja. Problem su dvorišta i objekti. Tu će morati da se izvrši dezinfekcija e sad čime ne znam. Ako vojska bude radila ona će sigurno gledati da to radi sa nečim što je najmanje štetno za biljke i životinje. Samo da napomenem da svako to sredstvo je i otrov u isto vreme pa će se sigurno voditi računa da se što manje (ne može da se ne zatruje) zatruje sredina. Isto tako mislim da će stanove i kuće morati sami stanari da dezinfikuju, ali da će dobiti sredstvo kojim će to da rade.
Vojska jednostavno nema kapaciteta da sve to uradi sama. Postoji samo jedan bataljon ABHO sa tri čete u kojoj ima po jedan vod za dekontaminaciju što ukupno čini nekih 9 cisterni za dekontaminaciju. Kad sam ja bio u vojsci u Srbiji je bilo dva bataljona ABHO (u svakoj armiji po jedan), u svakoj diviziji (korpusu) po četa i u svakoj brigadi po vod.
Recimo Obrenovac neće moći da se radi dok god Sava ne padne ispod nivoa izlivanja kanalizacije. E kad Sava padne da može da se koristi ulična kanalizacija onda će prvo da se peru ulice od zaostalog mulja i svih ostalih mehaničkih nečistoća. Onda će da krenu u dekontaminaciju i dezinfekciju delova koji nisu izloženi suncu. Ulice i sve ostalo što je izloženo suncu mislim da će samo oprati, a dezinfekciju će završiti samo sunce i sušenje tih područja. Problem su dvorišta i objekti. Tu će morati da se izvrši dezinfekcija e sad čime ne znam. Ako vojska bude radila ona će sigurno gledati da to radi sa nečim što je najmanje štetno za biljke i životinje. Samo da napomenem da svako to sredstvo je i otrov u isto vreme pa će se sigurno voditi računa da se što manje (ne može da se ne zatruje) zatruje sredina. Isto tako mislim da će stanove i kuće morati sami stanari da dezinfikuju, ali da će dobiti sredstvo kojim će to da rade.
Vojska jednostavno nema kapaciteta da sve to uradi sama. Postoji samo jedan bataljon ABHO sa tri čete u kojoj ima po jedan vod za dekontaminaciju što ukupno čini nekih 9 cisterni za dekontaminaciju. Kad sam ja bio u vojsci u Srbiji je bilo dva bataljona ABHO (u svakoj armiji po jedan), u svakoj diviziji (korpusu) po četa i u svakoj brigadi po vod.
Super ako je tako...
Primetio sam ovih dana da novinari prenose i neproverene glasine sa neta
Primetio sam ovih dana da novinari prenose i neproverene glasine sa neta

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Привремени састав Војске Србије јачине вода АБХО почео је у општини Уб асанацију и биолошку деконтаминацију простора и пољопривредних добара с највећом концентрацијом угинулих животиња.

Brzine idu u H-a !!!

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Nekoliko slika sa brane u Bosutu