Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od stefanan »

superboss napisao:Ne, nego čist profit. Perfidna prevara.

Jok, nego će da ti daju zilion minuta za 1 dinar, jbg ljudi jes da smo mladi u ovom kapitalizmu, ali dajmo malo realnosti :)

Što se tiče VIP-a, moj je utisak: najbolja reklama, najlošija usluga. Internet im je najlošiji od sve tri mreže.

Iz mog iskustva Telenor je po pitanju mobilnog neta mama. Barem je bio pre.
koliko ja prezirem njihovu reklamu sto se vrti ovih dana,nasa prica je ljubav,zelja bla bla bla sve su na isti fazon, hipsteraj totalni. Neko sunce, neka riba pije kafu u centru,lik sa skejtom,sve je bledo...
Ni telenor nije nista bolji,mts kako koja reklama
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

VIP marketing je na foru Coca Cola marketinga. Život je lep.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Meni MTS net radi super u BG-u... bar tamo gde se ja krecem.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Mada vip moze da bude interesantan sad odredjenim ljudima koji relativno dosta pricaju,jer imskoro svi smartovi odu u minute,nesto sitno u mb jer na dosta mesta ima wifi, a poruke pored whatsappa i vibera retko ko sad salje
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Reklame za mobilnu telefoniju su bez konkurencije ubedljivo najdebilnije :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Imam broj kod sva 3 operatera, intezivno koristim kod 2.
Telenor mi je pravio probleme u radu a bio je najskuplji za ono sto ja koristim.
MTS generalno radi svuda, uvek mi radi pa cak i u atomskom sklonistu na N Bgdu u kome se nalazi magacin pa imam prilike da koristim povremeno. Cene su neodgovarajuce, tj paket mi se ne svidja, pa MTS koristim 99% samo za prijem poziva.MTSov internet je bio sou, radi nekako a onda padne server pa nema nikoga pop 3-4 dana da ga resetuje i naravno internet je mrtav. Svaki praznik skoro ista prica, samo je vreme praznovanja razlicito. Ne umeju da rese godinama.

VIP je imao meni pogodan paket pa sam ga koristio za pozivanje.Povremeno ima tehnickih problema da je jak eho tokom razgovora a vatam predajnike udaljene po 20km u okolini posto lokalni bude preopterecen. Ali je cena po minutu ubedljivo najmanja bila.

S obzirom na promenu cenovnika, pre par dana odem licno u VIP i priupitam koji su sada uslovi da obnovim ugovor jer mi je prethodni istekao pre jedno 10tak meseci, pa sam slobodan.

E tu nastaje sou, ljubazna prodavacica magle tvrdi da je 59sekundi tarifa od 1.50 smart jedinica, da je 119 sekundi isto 1.50 smart jedinica i da je zapravo sve pojeftinilo.

U sveze odstampanom cenovniku pise da je 1 minut=1 smart a pri dnu sitnim slovima da je obracunski interval 90/60 sekundi.
Pitam za ugovornu obavezu, navodno je sada minimum 24 meseca. Imao sam ugovor na 3 meseca.
Postoji i neki popust od 25% ali on vazi i ne vazi, cela neka pricica pa nisam vise ni zapamtio.

Posto ne verujem pricama trazim zvanican ugovor- cenovnik i dobijam opstim Ugovor gde, gle cuda, ima svega u njihovu korist ali nema pomena o cenama, o definiciji Smart jedinice.
Ali pise da sam duzan da platim 24 mesecne pretplate bezuslovno, i kada ne uzimam telefon, tj da nemam pravo na raskid ugovora dok oni zadrzavaju maltene da raskinu kada im dune uz neke neverovatne uslovne nedefinisane pravne konstrukcije.

Sve u svemu, ne zna se koji je od 3 operatera vise lopovski nastrojen. O tarifiranju po sekundi kao sto je bilo u pocetku nema ni govora.
Nedavno sam u roamingu platio 1 minut oko 260 dinara, da je barem negde neka udaljena egzotika nego EU koja je "daleko". Inace roaming unutar EU je tacno 0.13eura, tj 13 centi.

Svetla tacka VIPa kod mene je internet, radi bez bitne greske, protok je solidno stabilan 3-8Mbita/s a jedina mana je da se na tacno svakih 5.00h rada resetuje konekcija tj bazna stanica pa onda treba neko vreme dok se ne nakaci kako treba. Ili se nakaci na udaljenu stanicu pa je protok skoro nula, dok ne izgubi signal. Jedan fizicki reset modema resava ali ne valja sto ne mogu daljinski da resetujem modem.
To ne umeju da nameste.

Koristio sam u inostranstvu jedno vreme i Deutsche Telekom, veoma su slicni MTS, bahati kao velika firma i ako nesto ne radi satima bas ih briga. DT internet nikada nisam video brze od 2-3MBita.

Generalno mobilne mreze su i dalje dosta nepouzdane pri poredjenju sa zicanom konekcijom.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Delija napisao:Reklame za mobilnu telefoniju su bez konkurencije ubedljivo najdebilnije :glavomuzid:
+1
Pri tome, tu su najveći honorari i uvek se uvale šatro vrhunski režiseri itd
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Tarifiranje Vipa 90/60 sek nije nikakva tajna istaknuta je i na sajtu.
Ja tome ne pridajem neki poseban znacaj .
Licno mi je vip za moje potrebe dobar zbog fleksibilnosti smart tarife kao i zbog cinjenice da za 2 god.nisam imao povecane racune kao kod mts-a.
3 operatera nije malo i moze se birati to je najvaznije.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Velja napisao:
Delija napisao:Reklame za mobilnu telefoniju su bez konkurencije ubedljivo najdebilnije :glavomuzid:
+1
Meni su reklame za kućnu hemiju daleko ispred po debilizmu. :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Bogami, opasna su konkurencija, ali po meni dobrano kaskaju iza ovih za operatere :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

starac vujadin napisao:
Velja napisao:
+1
Meni su reklame za kućnu hemiju daleko ispred po debilizmu. :)

Imaš pravo, oni degradiraju žene i domaćice na nivo polusvesnih bića :ccc:
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

sasa lbg napisao:Tarifiranje Vipa 90/60 sek nije nikakva tajna istaknuta je i na sajtu.
J
Pise i u prodajnoj brosuri. A pise i 1 smart= 1 minut.

Mozes li da prevedes sta znaci tarifiranje 90/60 sek konkretno:

58sek = ? smarta
65 sek = ? smarta
93 sek = ? smarta
119 sek =? smarta

Odovor koji sam dobio u VIPu je redom: 1 1/2 smarta, 1 1/2 smarta, 1 1/2 smarta, 1 1/2 smarta.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Znaci to sto si napisao...svaki zapoceti razgovor smart ipo!
Nije uredu ali meni licno uprkos tome smart tarifa odgovara kad se sagleda sta mi nudi.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja bih rekao da je 93 i 119s 2 1/2 smarta.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

I ja, ali u VIPu tvrde da je drugacija matematika.
Trazicu zvanicno sa pecatom i potpisom ovlascenog lica cenovnik.
Iz principa, ne trpim da me neko u zdrav mozak.

Lepo kazu, poskupeli smo i vise nije 1 smart za 1 minut, ako zelite to je sada. I kraj, sve u redu.
Odgovori