Vanredna situacija - poplave 2014/2016

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Re: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Libero »

A dobro, gosn, pred. je generalno upravu to za građane. Pošto mnogi nisu hteli da napuste kuće pored brojnih apela.
A bilo je i par snimaka, gde je stvarno za ne poverovati kolko ljudi mogu da budu egoistični i da odbijaju da napuste
objekat. To je dovelo do toga da je gubljeno dosta vremena kog nije mnogo bilo.

E sad druga strana medalje je ta, da država, ruku na srce i nije nešto spektakularno mogla da reaguje, kad je opremljena kao Albanski turizam...A to je već rezultat decenijskim pljačkama i sistemskim uništavanjem države.

Mene je baš dirnulo kad sam video taj elan, snagu, volju i želju u očima mladih koji su dan noć pomagali, volontirali.
To je za svaku pohvalu. Drugim rečima, ima potencijala, samo da se ova država malo stabiliše da može da se posveti
i toj omladini kako treba.

Ovo za Obrenovac što kažu, ne dao Bog da je neko rekao da se evakuiše odma Obrenovac. Pa to bi na hiljade mrtvih bilo u kolima...Isto tako sam siguran da je i država mogla nešto više da uradi, ali da je velika katastrofa bila jeste, teško da je moglo nešto tu mnogo da se uradi. Budimo realni...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Od elana, volje i želje, danas ceo dan pozivaju volontere da pomognu, jer svugde nesdostaje ljudi. Dan, dva i tri nekako, ali sve preko toga je izgleda puno za većinu, nažalost.
Što se tiče toga da se nije moglo puno više učiniti, realno, moglo je. I to bi nekako ljudi i progutali, da se gospoda ne hvale kako je država fantastično odreagovala i kako sve rade bolje nego mnogo uređenjije, veće i razvijenije zemlje.
U Holandiji se dešavalo da evakuišu po 200.000 ljudi, ali sve na vreme, ako se već ne može spasiti imovina da se spase živa bića. Ovde da nije bilo rusa i drugih specijalaca koji su pritekli u pomoć odmah, tek bi se onda desila prava katastrofa.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Znas li gde je Holandija a gde smo mi?! :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slika

:rofl:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Od volontera nije malo jer su bili su tu kada je bila prava frka. I od materijalne i novcane pomoci mislim da je to-to, euforija prolazi, zivot tece dalje.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Trojke
+1

O tome se i radi, tu se ogleda nesposobnost sistema
A nije neka mudrost, samo stvar organizacije
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Holanđanima poplave predstavljaju konstantnu opasnost, stoga su uvek u pripravnosti i logično je da su pripremljeni za tu situaciju.
Mi (država) takvu svest nemamo.....a trebali bi da imamo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kod nas idioti politicari predstavljaju konstantnu opasnost, a mi i dalje nismo u pripravnosti... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Libero
Reactions:

Post od Libero »

Upoređivati nas sa Holandijom nije realno, pošto smo daaaleko mi od tog sistema i zato kažem da treba
da budemo realni. Sigurno ima u vlasti smradova, koji su čak i ovo pokušali na neki šljam fazon da iskoriste
i da se promovišu ili da zataškaju svoje loše i neodgovorne postupke.

Što se tiče volontera, mislim da smo tu dokazali koliko i dalje ima dobrog u ovoj našoj državi pored toliko loših stvari,
samo treba tu energiju i usmeriti adekvatno a ne samo se zahvaljivati i smeškati na račun volontera pred kamerama.
Ali stojim iza toga da ovo što nas je zadesilo ni dosta bolje države ne bi izgurale ništa bolje od nas.

Humanitarni deo, nadam se da će to još potrajati, i da će se tu videti prava organizacija.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Većina tih volontera su ljudi/deca od 14-15 pa 25, 30 itd godina... Konkretno su sve školske obaveze bile stornirane, i mogli su slobosnije da pomažu. Sada več obaveze kreću, nastava, ispiti, škole traže opravdanja, i njima je kraj godine itd... To zbirno sve utiče na broj volontera, iako je realno sada i manja potreba jer je prvi haos prošao, i sistem se koliko toliko uigrao.
Ima volontera i dalje, i biće ih, samo upravo sada treba još racionalniju organizaciju napraviti, a uslova ima jer je mirnije.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Od kolege sin "zavoleo" lopatu i pivo sa drugarima, pa sad traži da fizikališe preko leta, a Pravni fax i ispite ko šiša...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

:kezo:
urose da se ugledamo na njega

Sent from my Lumia Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Libero napisao:A dobro, gosn, pred. je generalno upravu to za građane. Pošto mnogi nisu hteli da napuste kuće pored brojnih apela. A bilo je i par snimaka, gde je stvarno za ne poverovati kolko ljudi mogu da budu egoistični i da odbijaju da napuste objekat.
Mislim da niko nema pravo ovo da komentarise a da se u zivotu nije nasao u istoj situaciji. Evo na primer ja prvi ne bih otisao iz svoje kuce ako ne mislim ja da tako treba, nema Boga da bi me neko naterao, zenu i decu bih poslao negde ali ja ako mislim da treba da ostanem iz bilo kog razloga, TO JE BRE MOJA KUCA I MOJ ZIVOT i imam pravo da radim kako ja mislim da je najbolje. E sad' ide pitanje za pravnike:

AKO VLADA PROGLASI VANREDNU SITUACIJU I NAREDI EVAKUACIJU, DA LI SAM U OBAVEZI DA NAPUSTIM DOM ?
Libero
Reactions:

Post od Libero »

Jesi, zato je i vanredna situacija. Vojska, policija i ostale jedinice uzimaju grad pod kontrolom i moraš da postupaš po njihovom naređenju.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

stefanan napisao::kezo:

urose da se ugledamo na njega

Sent from my Lumia Tapatalk
ne diraj urosa, on je blizu da postane neki veliki dr.-mr. :mrgreen:
Sloba napisao:Od volontera nije malo jer su bili su tu kada je bila prava frka. I od materijalne i novcane pomoci mislim da je to-to, euforija prolazi, zivot tece dalje.

Sent from my HTC One V
+101

nazalost, potpuno istina...
Odgovori