Registracija vozila
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Registracija vozila
Osiguranje se placa za osobu, a ne za auto u USA.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Vidim da se ove godine dobija drugačija reg. nalepnica. Koja je sad fora, otvori se i zalepi sa papirom na staklo?
TT
TT
Nikako ne razdvajaj, lepi se isto kao i ranije.
Pozdrav ljudi
Moje pitanje je, da li je moguce registrovati vozilo u drugoj opstini u istom registracionom podrucju? Konkretno ja sam iz Ade, danas bi hteo da registrujem auto u Senti, posto radim ovde, al su mi rekli u MUP-u, da moram u Adi. Obe opstine su u istom registracionom podrucju SA (kao Senta-Ada). Nasao sam ovo u pravilniku:
Hvala na odgovor
Moje pitanje je, da li je moguce registrovati vozilo u drugoj opstini u istom registracionom podrucju? Konkretno ja sam iz Ade, danas bi hteo da registrujem auto u Senti, posto radim ovde, al su mi rekli u MUP-u, da moram u Adi. Obe opstine su u istom registracionom podrucju SA (kao Senta-Ada). Nasao sam ovo u pravilniku:
Medutim devojka je iz Torde, teritorijalno nadležna org. jed. za njoj je i Zitistu, ali ona svake godine registruje auto u Zrenjaninu bez ikakvih problema.Podatke u registar upisuje organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, teritorijalno nadležna prema prebivalištu vlasnika vozila
Hvala na odgovor
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mala digresija, koliko znam SA je oznaka za SentA, a ne Senta Ada. Koliko znam svi gradovi imaju oznaku na bazi slova iz imena jednog grada. http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_re ... _of_Serbia

Moguce, ali ipak nadam se da nije takodragvorl napisao:Mala digresija, koliko znam SA je oznaka za SentA, a ne Senta Ada. Koliko znam svi gradovi imaju oznaku na bazi slova iz imena jednog grada.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U Beogradu konkretno se može registrovati na bilo kojoj opštini, bez obzira gde je vlasnik vozila prijavljen. Ali ne znam da li to važi i za druge opštine. Mislim da je ovo urađeno u BG da bi se rasteretile velike opštine poput Novog Beograda.potyo napisao:
Medutim devojka je iz Torde, teritorijalno nadležna org. jed. za njoj je i Zitistu, ali ona svake godine registruje auto u Zrenjaninu bez ikakvih problema.
Posetite www.garaza.rs !
Poskupljuje osiguranje automobila
Izvor: Novosti
Beograd -- Vlasnici vozila od 1. jula plaćaće skuplje obavezno osiguranje prilikom registracije, pišu Novosti.
Ovo poskupljenje, kako navodi list, za pojedine kategorije putničkih vozila je više i od 60 odsto.
Tako će vlasnik "punta", na primer, umesto dosadašnjih 6.404 dinara, od sledećeg meseca plaćati ovo osiguranje 10.183 dinara, što je čak 59 odsto više. Taj iznos predstavlja osnovnu premiju za vozila snage motora od 33 do 44 kilovata.
Poskupljenja neće biti pošteđeni ni vlasnici automobila veće snage. Tako vlasnik automobila snage motora 59 kilovata će, umesto dosadašnjih oko 8.000 dinara, obavezno osiguranje plaćati 13.045 dinara, što je poskupljenje od 62 odsto. U pretposlednjoj grupi, snage motora do 110 kilovata, nalaze se vozila, poput, "opel astre karavan 1.9", za koju je vlasnica lane platila premiju osiguranja od 13.174 dinara. Sledećeg meseca, prilikom nove registracije, za obavezno osiguranje moraće da izdvoji čak 17.821 dinar, odnosno 35 odsto više. Najveći iznos premije, od 21.161, plaćaće vlasnici vozila sa snagom motora iznad 110 kilovata.
Iako Udruženje osiguravača Srbije godinama ukazuje da je neophodno podići minimalni prag za obavezno osiguranje u saobraćaju, Narodna banka Srbije je 1. aprila ove godine dala svoju saglasnost na poskupljenje. Osiguravači kažu da nikakvog odlaganja više definitno neće biti. Nova tarifa na snagu stupa po isteku roka od 90 dana od momenta davanja saglasnosti NBS, što je 1. jul.
Obavezno osiguranje je prošli put poskupelo u avgustu 2008. za 10 odsto, i osiguravači su, u više navrata, tražili od NBS da odobri podizanje minimalnog praga za osiguranje. Zašto je do toga došlo tek sada, možda ima veze i sa činjenicom da bi od oktobra trebalo da počnu da se primenjuju odredbe zakona kojim se predviđa rast osiguranih suma.
Za povrede ljudi i smrt osigurana suma raste na milion evra, bez obzira na broj oštećenih u nesreći, a za štetu na stvarima na 200.000 evra.
Reč je o povećanju od gotovo deset puta, jer još važe sume od 200.000 dolara za autobuse i teretna vozila, i 100.000 dolara za ostala motorna vozila. Ove više sume trebalo je da zažive još u oktobru 2012. godine, ali ih je Skupština Srbije kroz izmene zakona, odložila za jesen 2014. Da bi uvećane štete imale odakle da se isplate, kažu u osiguravajućim kućama, neophodno je i da poskupi osiguranje.
Izvor: Novosti
Beograd -- Vlasnici vozila od 1. jula plaćaće skuplje obavezno osiguranje prilikom registracije, pišu Novosti.
Ovo poskupljenje, kako navodi list, za pojedine kategorije putničkih vozila je više i od 60 odsto.
Tako će vlasnik "punta", na primer, umesto dosadašnjih 6.404 dinara, od sledećeg meseca plaćati ovo osiguranje 10.183 dinara, što je čak 59 odsto više. Taj iznos predstavlja osnovnu premiju za vozila snage motora od 33 do 44 kilovata.
Poskupljenja neće biti pošteđeni ni vlasnici automobila veće snage. Tako vlasnik automobila snage motora 59 kilovata će, umesto dosadašnjih oko 8.000 dinara, obavezno osiguranje plaćati 13.045 dinara, što je poskupljenje od 62 odsto. U pretposlednjoj grupi, snage motora do 110 kilovata, nalaze se vozila, poput, "opel astre karavan 1.9", za koju je vlasnica lane platila premiju osiguranja od 13.174 dinara. Sledećeg meseca, prilikom nove registracije, za obavezno osiguranje moraće da izdvoji čak 17.821 dinar, odnosno 35 odsto više. Najveći iznos premije, od 21.161, plaćaće vlasnici vozila sa snagom motora iznad 110 kilovata.
Iako Udruženje osiguravača Srbije godinama ukazuje da je neophodno podići minimalni prag za obavezno osiguranje u saobraćaju, Narodna banka Srbije je 1. aprila ove godine dala svoju saglasnost na poskupljenje. Osiguravači kažu da nikakvog odlaganja više definitno neće biti. Nova tarifa na snagu stupa po isteku roka od 90 dana od momenta davanja saglasnosti NBS, što je 1. jul.
Obavezno osiguranje je prošli put poskupelo u avgustu 2008. za 10 odsto, i osiguravači su, u više navrata, tražili od NBS da odobri podizanje minimalnog praga za osiguranje. Zašto je do toga došlo tek sada, možda ima veze i sa činjenicom da bi od oktobra trebalo da počnu da se primenjuju odredbe zakona kojim se predviđa rast osiguranih suma.
Za povrede ljudi i smrt osigurana suma raste na milion evra, bez obzira na broj oštećenih u nesreći, a za štetu na stvarima na 200.000 evra.
Reč je o povećanju od gotovo deset puta, jer još važe sume od 200.000 dolara za autobuse i teretna vozila, i 100.000 dolara za ostala motorna vozila. Ove više sume trebalo je da zažive još u oktobru 2012. godine, ali ih je Skupština Srbije kroz izmene zakona, odložila za jesen 2014. Da bi uvećane štete imale odakle da se isplate, kažu u osiguravajućim kućama, neophodno je i da poskupi osiguranje.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ekstra, kaci me. Polupalo se dosta kola skoro, vreme je bilo.

Ma treba Obrenovac da se pokrije, dosta su izgubili... 'čke parazitske...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kači sve, pre ili kasnije. Kapiram 10 ili 20% ali ovo je brutalno no nema veze, navikli smo...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Meni registracija ističe 2.jula ali sam registrovao pre tri dana. Izbegoh ovo poskupljenje ali sledeće neću moći...
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Meni rega istice 31. jula, ne mogu ovo da izbegnem, jel?

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

7.300 dinara za do 22kw....