Potopljeni Punto - povratak u život

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Potopljeni Punto - povratak u život

Post od Paja »

Mi dođemo u 3 pa čačkamo šta možemo dok ti ne stigneš, a Ana i Kića se jure.

EDIT EDIT EDIT

Umoran sam pa zaboravljam. Imam u 1 zakazanu kontrolu i ko zna koliko ću čekati pa sam kevu angažovao da pokupi Kiću tako da ću doći bez deteta čim e st čudo zavri, a pitanje je koliko ću čekati, a ti Dex ako hoćeš povedi Anu pa ćemo je svi zabavljati u krug.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Bax se svaki put raznezi kada je vidi a i ona nije ravnodusna :kezo:
Ako budem dolazio treba mi adresa kako da stignem :)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Napisaću ti sutra pp

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ljudi, nastade filozofija od skidanja obične potapajuće pumpe :)

To nije nikakav problem, pumpa je deo koji se lako menja. Ovakav princip je i kod mene na autu i kod mnogih, mesta nema puno ali ga ima taman da se odradi šta treba. Princip skidanja je čekić i dleto, e sad da vidimo samo šta će biti čekić a šta delto, ja imam, tj valjda imam sekač koji je dosta velik i nije ošta, još ako se stavi sloj tkanine na vrh on je idealan za skidanje.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sto tuplji vrh zbog krte plastike ;)
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ljudi, pročitah celu temu i mogu samo da kažem - svaka vam čast! :klanjamse:

Da li ste otkačili auspuh od izduvne grane? To je vrlo bitno, kada budete nalivali ulje i prilikom prvih startovanja motora - da ulje ne dospe u katalizator, jer će ga uništiti (u uputstvima za sva novija vozila piše da se ne smeju paliti "na gurku", upravo jer tada kroz izduvne ventile izađe malo ulja što je smrt za katalizator). Verovatno su i lambda sonde osetljive.

Ovde sam uploadovao neko radioničko uputstvo za Punto mk2b, 1.2 16v benz i 1.3 JTD (na italijanskom je): http://www5.zippyshare.com/v/74640460/file.html (kliknite na "Download now", ostalo su neke glupe reklame). Nadam se da će biti od pomoći.

Inače, ako Punto bez uključenih potrošača vuče više struje nego što treba, to je tako normalno. :D Za 1.2 8v benzinca piše da sme da vuče max. 24 mA, kod mene je to 42 mA od samog početka, a ne mogu da provalim šta je potrošač. Povadim sve osigurače i opet isto. Tek kad izvadim onaj master osigurač od 30 A, potrošnja padne na nulu. Verovatno neki od kompjutera...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mnogo korisnih stvari je napisano.

Ako već niste, predlažem da napravite check list da se ne zaboravi nešto bitno što posle može da bude problem.

Tapatalk Pro
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Znači danas se ne ide na lokaciju? Ok. Za sutra ja mogu od 15h, ali ako ima ko može ranije, a treba alat za ispuštanje ulja (torexi, inbus 12 i gedora 27, posuda za hvatanje ulja), mogu da ili ja doletim i donesem ili ako neko prolazi preko Dorćola da svrati to toplane.

Za skidanje tog poklopca na rezervoaru, ja sam ga skidao na jednom autu kao što Paja opisa, ručke nekih klešta se "zabrave" u tu veliku navrtku i polugom se ubedi da treba da se otvori :D . Drugi način je dr Grujića, ali sa dva kompleta za čukanje i dva para ruku. Sinhronizovanim čukanjem na dve diametralno suprotne tačke navrtke uspešno se odvrće.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Goriva nije bilo mnogo mislim da je skala bila nešto malo iznad rezerve oko 10l

TT
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bax napisao:Ja cu moci u pola 5, u sredu.
Ja ću doći sa Baxom ako ne otputujem. Trebalo je danas ali je došlo do promene plana, ne znam za sada ništa.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pa da idemo onda danas?
Ako moze ljubitelj?

KAd ce biti kisa?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Prognoza je ista za naredne dane, može biti kiše i ne mora. Juče je kod mene grmelo kao nikad, a kap nije pala, dak je u pojedinim delovima grada baš padalo.

Slika

Ne znam da li Heroj može danas i kad mu je dostupna prikolica da potrpamo enterijer. Ja bih se time bavio pošto oko ovih stvari ne znam baš puno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Bax napisao:
Rakhil napisao:Dogovorite se samo ko ce da preuzme to i da nosi, ja prekosutra ne mogu doci. Odstampacu semu u A3 sutra na poslu, pa moze u toku dana u centru a popodne na Bezaniji ili NBGD. Bilo bi dobro da ljubitelj ili bax prodju kroz Haynes pdf koji je dragvorl okacio i da mi napisu na pp koje strane da stampam, jer u njemu ima uputstvo za skidanje svega zivog u autu. Nije problem da vam odstampam i ceo Haynes, ali ce biti nezgodno i nepregledno, bolje ciljane strane
Ne treba color stampa...

Do 200 strane moze A4
200-211 A3

212 na dalje a4
Baxe, 200-211 strana je sema koju vec imamo u koloru i koju sam odstampao. Da li ostatak manuala ima poente stampati ili ne, posto vidim da je los sken, plus je za starog Punta benzinca?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pa jedino da imamo neki tablet da na njemu gledamo, treba nam taj pdf
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Danas popodne se ocekuje kisa, ne mnogo jaka.U cetvrtak nesto vise kise pocev od 13h.

Sutra mozda sitna kisica a tek oko 19h tek nesto vise.
Ja mogu sutra, otprilike zavrsavam radne obaveze izmedju 12 i 13h pa sam slobodan do oko 17:50.

Korisno je sto znamo sta je ostavljeno u rezervoaru kolicinski pa cemo znati kada otvorimo koja je promena.

Treba nam neka posuda, kanta i sl da sakupimo sadrzaj iz rezervoara, kartera.

Od alata treba nam 8 cevasti duboki, taj smo imali samo da ga izdvojimo.
Treba nam imbus ili sta vec ide za cep kartera.
Treba nam ispitna lampa (glimerica) za 12V, ja imam jednu ali dve bi dosta olaksale pregled instalacije.
Nije nuzno ali bi moglo da bude korisno ako neko ima moment kljuc, mali nastavak, opsega 5 -30Nm ili slicno.
Ja imam od oko 20Nm do 160Nm, veliki za 1/2inca nastavke.

Dakle, predlog je sreda. Ja mogu doci ranije, ponesto pregledati oko struje, pripremiti prespojne test kablice i sacekati ostatak ekipe.
Pitanje je da li odgovara heroju, i moze li se on uklopiti ili da menjamo termin.

edit> rakhil, mislim da nema potrebe. mozda samo onaj deo gde je prikazana operacija skidanja rezervoara. pogledacu koje su to stranice mada mislim da ni to nije neka pomoc.
ono sto dosta znaci je prikaz demontaze table, ventilacionog sistema i svega toga napred u kabini.
neka bax kaze.
Odgovori