Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od starac vujadin »

Heinz napisao:Ono što nisam video nigde kod nas, a jesam napolju: veliki stan treba da ima spavaću sobu sa svojim kupatilom. Kuhinja treba da bude sa ostrvom, ako se ima mesta dovoljno. I treba da postoji neka prostorija sa mašinama za veš, sušenje i sl. Samo treba 150-200 kvm za sve to.
Ima dosta stanova kod nas sa takvim rasporedom, ali naravno za bogatiji svet. Uz kupatilo ide i odvojeni garderober i eventualno terasu i to je tzv. "master bedroom". Ako uz to ima i svoj mali dnevni/sedeci deo za goste i terasu onda je to "master suite" koji je cesto povezan vratima sa decjom sobom ako porodica ima bebu ili vlro malo dete.

Kuhinja "sa ostrvom" je opravdane za velike porodice gde vise ljudi kuva istovremeno, inace je samo pozeraj koji guta kvadrate.

Stanovi i kuce sve sve cesce imaju veseraj gde se pere i pegla.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

starac vujadin napisao:
Kuhinja "sa ostrvom" je opravdane za velike porodice gde vise ljudi kuva istovremeno, inace je samo pozeraj koji guta kvadrate.
Upravo to je i moj utisak, jer sa prosao dosta takvih objekata u USA, a i boravio sam kod rodjaka u takvoj kuci od 400+ kvadrata vise od 3 meseca. On ima ostrvo u kuhinji, ali njegov dnevni boravak sa kuhinjom zauzima oko 60-70 kvadrata, tj. pola donje baze kuce, onda ima mesta za kuhinju. Takodje kao sto rece ima master bedroom sa velikim kupatilom, odvojen veseraj, garderober u skoro svim sobama...To su sve elementi komfora koji i te kako imaju smisla kada je covek pri novcu i moze to sve da prati, sa sve ljudima koji odrzavaju, ciste, bastovanima. Inace slazem se sa Slobom, sto manje prolaznih soba to bolje, narocito kada deca odrastu ili tako to, i dva wc-a po mogucnosti, da se ukucani ne spoticu jedni o druge. Sad opet, ne gleda isto na stan covek samac od 23 i covek sa porodicom od 35 godina.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Da crtam kucu od 300m2 ucrtao bih i sobu za bilijar i jednu sobu za audio-video bahanalije.:D Kad kazes covek sa 23 godine, ja sam sa 20 planirao raspored u dvorisnom stanu i osim kuhinjskog sanka, imao sam i podijum u dnevnoj sobi na kome je bila garnitura za sedenje... Kada su se deca pojavila, shvatio sam koliko su neke stvari besmislene pa sam, izmedju ostalog, podijum uklonio i poravnao pod. Momacka gajba i porodicni stan su prilicno razlicite stvari. Drugar je imao podijum sa sipkom. Nosio je subler u striptiz bar da uzme meru, da ne pogresi slucajno... :D

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Sloba napisao:Da crtam kucu od 300m2 ucrtao bih i sobu za bilijar

Sent from my HTC One V
U planu kad budem pravio sebi kuću ( za nekih 5-7 godina bi trebao da počnem ) , uz garažu za dva auta sa radionicom u planu je i soba za bilijar... nisu skupi stolovi uopšte :)

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ne kao soba za njih :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

TheWickerMan napisao:
Sloba napisao:Da crtam kucu od 300m2 ucrtao bih i sobu za bilijar

Sent from my HTC One V
U planu kad budem pravio sebi kuću ( za nekih 5-7 godina bi trebao da počnem ) , uz garažu za dva auta sa radionicom u planu je i soba za bilijar... nisu skupi stolovi uopšte :)

Za tih 5-7 godina ce otpasti i sto za bilijar, a verovatno i ova radionica. :mrgreen:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Koja vam je to fora sa bilijar stolom?:mrgreen:
Bas se dosta ljudi lozi na to, a ustvari posle prvobitne histerije za igranjem kontam da pada u zaborav.
Igrao sam bilijar ranije, ali nikada do stadijuma da ga pozelim u kuci

Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Blau, ja sam jedan od onih koji mogu uvek da igraju bilijar. Nisam profi ali volim da igram. Imam čak i svoj štap Slika
Dragvorl, nemoj da baksuziraš, radionica sa garažom ide sigurno , a za bilijar sobu ću da se borim :D

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Jako zarazna igra i vrlo tesko prolazi zelja za igranjem. Bar meni. Podrazumeva se da imam svoj stap, sa sve fancy torbom / futrolom :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Garaza sa svim alatima za Alfu? :-)

TT
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Meni je bilijar kao i Madžong na kompjuteru - nisam lud za njim, ali mogu uvek da igram.

Kod mene je kuhinja spojena šankom sa dnevnom sobom, i skroz je dobro rešenje. Ume da zamiriše, ali uz aspirator, klimu i prozore se brzo izvetri, a i pitanje je šta se sprema. Inače je vrlo praktično, pogotovu kad ne postoji sto za ručavanje (kao kod mene). Pritom otvara prostor pa i kuhinja i soba s kojom je povezana deluju prostranije.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Heinz napisao:Garaza sa svim alatima za Alfu? :-)

TT
Nije samo Alfa u pitanju, imam i 101 Mediterana za sređivanje :) to volim da radim rekreativno, da uvek čačkam nešto, nas par ortaka smo u tom fazonu a ne vozimo svi Alfe :mrgreen:

Što se tiče bilijara, eto sinoć sam opušteno igrao dva sata , uz malo obuke ljudi koji prvi put igraju jako je zanimljivo :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pogotovu ako su ljudi u zenskom izdanju! :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

:kezo: od 4 devojke , 2 nikad nisu igrale... milina :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Floyd »

Heinz napisao:Ono što nisam video nigde kod nas, a jesam napolju: veliki stan treba da ima spavaću sobu sa svojim kupatilom.
Ima toga i kod nas i super je stvar ali samo ako postoji jos jedno kupatilo. Naravno, za sve to treba puno kvadrata i para tako da je to i na zapadu prilican luksuz a ne neko pravilo.
Odgovori