Koliko troši?
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Re: Koliko troši?
Mnooogooo znaci kad neko ide ispred tebe.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
I ljuba ne vozi 160 na autoputu. Meni je skroz logično, sve ravno, lagana vožnja, dobro gorivo i to je to. Teško bi se kod nas ostvarila takva potrošnja, zato je i na spritmonitoru uglavnom niža potrošnja nego ovde.
Uzeo sam i to u obzir, ali ispade da je razlika preko 1 lit. sto mi ne deluje realno jer kec nije mini-van...Ivan napisao:Mislim da trojka ima znacajno bolju aerodinamiku od keca.

Tapatalk Post
Ma potrosnja od 3L je teoretska na kratkoj deonici, cisto potvrda da kada fabrika daje nebuloza podatke o potrosnji ne lupa previse nego je moguce reprodukovati
Mada u realnosti moze da se drzi oko 4,5L bez vecih problema ako se ne vozis mnogo po centru grada. Pri velikim brzinama vetar I ostali uslovi saobracaja imaju jako uticaja, meni po trenutnoj (ustaljenoj) potrosnji bord na 150km/h pokazuje u proseku nesto preko 5L, ali isto tako moze I 7 kada mi duva vetar u celo, a isto tako I 3,5 kada mi vetar duva u ledja. Inace pri tolikim (velikim) brzinama I vrsta podloge (puta) kao I gume imaju ogroman uticaj.

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ja trenutno vozim ćaletov Pežo 405 1.6 na TNG. Ne znam dali sam seo 5x u njega u životu i to kratke lokalne vožnje. Sada ga vozim zadnjih 10 dana i to uglavnom Konjarnik-Obrenovac gde je skoro ceo put autoput i magistrala, dali sam se navikao na mog 1.3mjtd ali ovaj troši kao mećava za 2000 din TNG-a jedva nakuca 200km i to uglavnom vožnje na otvorenom. Mogu da zamislim koliko onda troši u lokalu. Plinski uređaj je venturi sistem i znam da je nov menjan u februaru zato što je starom isteklo 10 godina.
TT
TT
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
konačno neko realan 

2000din 200km, šta je tu loše? Moja računica je slična, za auto koji se isključivo vozi na otvorenom putu, oko 10.000din za 1000km. Puntać bi u istim ovim uslovima bio možda za 10-15% bolji, ali ne više.
Mislim da u magistralnim uslovima bilo proporcionalno manje.
Doduše, Pug mora 3-4x na pumpu u tom intervalu dok ja stajem jednom.
Mislim da u magistralnim uslovima bilo proporcionalno manje.
Doduše, Pug mora 3-4x na pumpu u tom intervalu dok ja stajem jednom.
Sh@rance napisao:, dali sam se navikao na mog 1.3mjtd ali ovaj troši kao mećava za 2000 din TNG-a jedva nakuca 200km i to uglavnom vožnje na otvorenom. Mogu da zamislim koliko onda troši u lokalu...
Pa kad ti Punto ide na vodu

Izvini, nisam mogao da odolim

Lose je jer je pug na plin. 12l na otvorenom je previse po meni.
Meni Fabia stalno troši 10-11l plina, grad ili autoput. Može manje jedino magistralom. Plus benzina bar 15l mesečno (prosek na godišnjem nivou).
135 na tempomatu. Najvise me je ubila Italija, ima radova gde ne mozes preko 80, i ulazak u Veneciju. U Hr je od Slo bio prazan auto-put, pa sam tu malo vadio prosek brzom voznjom.dragvorl napisao: Koje si brzine drzao uglavnom?
U principu, ne vidim kako bi mogao da trosi manje od ovoga. Sutra cu na pumpu, da vidim odstulanje, i koliko ce trositi u povratku za vikend.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Super potrosnja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kako koji Puntać, ima ih i koji su vrlo ekonomični... Recimo 400 km za 2000 din, otvorenog puta, naravno... TNG pod 73 dinara...nidza napisao:Puntać bi u istim ovim uslovima bio možda za 10-15% bolji, ali ne više.

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Malo pre pričam sa ćaletom o kolima i kukam na potrošnju, on kaže da je prezadovoljan njemu je bitno da je auto ispravan i da pali prelazi jedva 300km mesečno tako da mu veća potrošnja ne igra nikakvu ulogu. Meni je baš nešto mnogo da auto u petoj pri brzini od 80-85km/h troši 12-14l.
TT
TT
Venturi...