Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Fiat 500L

Post od trojanac »

Pa šta si zaključio, da li ti odgovara auto?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kupiš ako ti odgovara, preskočiš ako ti ne odgovara. :)
Podeli utiske iz vožnje, navedi pozitivne i negativne stvari pa će te neko gurnuti u pravom smeru.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
King_SiZe
Reactions:
Pridružio se: 04 Jun 2014, 22:40

Post od King_SiZe »

Uporedo gledam novi i30 (jer i tamo daju neko povoljnosti) i fiat 500l.
I30 totalno ne pregledan, i za parkiranje i za voznju. Da bih ga dao zeni da ga vozi, treba mi opreme kao za stelt avion.
Losiji osnovni paket ima od 500l. Cene mu je malo manja od 500l, isto trose (po meni mnogo oba modela 8.5l)
Sa druge strane, 500l je pregledan, visok, prostoran, odlican polozaj svih putnika u vozilu.
Mane su mu kratka sedista (visok sam 190cm, pa mi je to upalo u oko), malo ne precizniji menjac (na rikverc mislim najvise). Posto je visok auto, pri vecoj brzini malo ne siguran u krivini, dizelas malo bucniji nego na drugim vozilima.. Ovo sam sve zakljucio na osnovu test voznje, tako da verujem da je sve stvar navike.
Posto sam se skoro odlucio za 500l, da se njega drzim. Na test voznji sam vozio 1.3 dizel. Lepo vuce na tu tezinu (1400kg), mada se nisam setio da upalim klimu da vidim kako se onda ponasa. Probao sam kod poznanika i 1.4 sa plinom, osecaj je kao da se vozim nekim autobusom iz 1960. Znaci dosta trom. Zato sam blizi dizelu. Juce cujem da da dizel ima lose dizne, mala pumpu za gorivo, da je vec na -2 problem sa paljenjem.. :glavomuzid: 1.6 mi je vec dosta skuplji (za moj dzep) i verujem da je skroz druga prica. Tako da sam opet na pocetku.
Sledeca stvar je kupovina. Gde da ga kupim ako se odlucim za njega?? Vidim da je dosta ljudi imalo muke za dilerima, al opet kod dilera mozes izvuci nesto vise opreme nego u FAS-u.
Model je mlad da bi se pricalo o ceni polovnjaka, tj koliko ce mu cena padati al gotovo sam siguran da vec posle godinu dana voznje taj auto vredi 30% manje. I o tome treba razmisljati. Bilo bi mi idealno ako bi neko ko vozi 1.3 mogao da napise neki savet. A i svi ostali, naravno.
Pozdrav
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Iako sam ja prosao kao posran, sa FAS-om i njihovom garancijom, napisacu ti par saveta.
Doduse nisam kupio 500l, vec Punta klasika 1,3 mjeta.

- To za mjet motor, nije tacno, pali najnormalnije u svim uslovima, jedino ako se nafta zaledi, zbog loseg kvaliteta, bar dve zime koliko sam ga ja testirao.
-prica oko dizni na tom motoru, je malo druge prirode, nisam siguran da li su lose, ali znam da ne vole da ih skidaju, jer se izlome (mada to tebi kao kupcu novog vozila i nije preterano bitno...)

-Takodje 70ks na Mjetu, je pruzao extra performanse, ali sve dok se auto ne napuni ljudima, tako da ne ocekujem neko padanje na nos od performansi na vecem vozilu.

-Ako je nesto dobro kod Fiata, to je taj mJet motor. Doduse, ja sam i njemu nasao sitnije zamerke, ali mnogo vise prednosti...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Vozim 1.6 pa ti po pitanju motora ne mogu pomoći, mada 1.3 mjet je fantastično dobar motor koji se ugrađuje u mnogo vozila i tu ne bih očekivao probleme. To što je neko imao problem sa paljenjem na -2 je bilo do lošeg goriva, a ne do motora.

L deluje nestabilno na prvu loptu. Kasnije se navikneš, osetiš auto i počneš da ga voziš daleko brže nego što si mislio da može. Ja pravim prosečne brzine Bubanj Potok - Nais oko 150km/h i moglo bi brže bez ugrožavanja bezbednosti. Međutim ne prijaju mu krivudavi putevi sa mnogo čestih promena pravca. Tu se oseti više težište.

Svi pričaju da su sedišta kratka, al ja to u vožnji ne osećam.

Ako kupuješ gledaj da to učiniš kod nekih od većih dilera u Beogradu - AK Kompresor, Kole...

Ako te ne mrzi da čitaš evo moje teme viewtopic.php?f=2&t=2191
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Samo PS.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Lep, lep :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Fiat 500L

Post od dag81 »

Otkud se radi udar u "zid" sa coskom auta.:x
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Fiat povlači sve prodate 500 L u Americi
http://www.vrelegume.rs/vesti1/fiat-pov ... otkrivamo/
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Srećom pa mi nemamo taj jastuk za kolena. :D

Meni je cela informacija suluda. Jastuk ne radi kako treba ako vozačnije vezan. A kako treba da radi?
KAd je vozač vezan sve radi kako treba. Ja ne vidim problem. Vidim još jedan primer američke imbecilnosti.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Malo je simptomatično da nakon poor rezultata na američkom small overlap testu fiat najavljuje opšti recall u US. Naravno da će njihovi PR stručnjaci davati takve izjave da bi makar malo ublažili situaciju.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vec duze vreme mislim da su sva ova povlacenje zbog nekakve greske reklamni fazoni.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

ftj napisao:Malo je simptomatično da nakon poor rezultata na američkom small overlap testu fiat najavljuje opšti recall u US. Naravno da će njihovi PR stručnjaci davati takve izjave da bi makar malo ublažili situaciju.
I meni tako deluje.
Rezultat je, u svakom slučaju, očajan.
Odgovori